Ez a mami nem csak pépeset kajál!


deborah02.jpgÖrdögűzés - Deborah Logan története (2014)
 https://www.imdb.com/title/tt3387648/

Ha a film első fele alapján kéne valamit mondani, akkor a véleményem az lenne, hogy az Ördögűzés - Deborah Logan története egy tök jó misztikus horror, és még az is megbocsátható neki, hogy a stílusa egy az egyben Blair Witch, Paranormal Activity koppintás, de sajnos jött a második félidő, és lerombolta minden jóindulatomat.

Addig nem volt semmi gond, amíg a sztori a viszonylagos realitás talaján próbált mozogni. Szeretem az olyan ördögűzős filmeket, amelyekben nem lehet eldönteni, hogy hőseink mentális vagy egyéb betegséggel állnak szemben vagy épp a természetfelettivel, és ez a Deborah Logan első felében nagyon jól működött.

Ódon ház, elhagyott környék, remekül megválasztott színésznő Deborah Logan szerepére, mindezekhez pedig tök jól passzolt a kézi kamerás, amatőrnek ható operatőri munka.     

Egész sokáig tényleg remekül egyensúlyozott a film aközött, hogy Deborah tüneteiben az alzheimer vagy a jó öreg patás a ludas, és ez az egyensúly tényleg félelmetes szituációkat hozott létre, amelyekre valóban őszintén rá lehetett parázni.

Csak aztán ahogy haladt a sztori -  gondolom ötlethiányból fakadóan - elkezdődött a nagyotmondás. Kár érte, mert ha folytatódott volna a megkezdett irány a betegség versus megszállás megállapíthatatlanságának vonalán a Deborah Loganből egy határozottan jó film kerekedhetett volna ki.

pepees.jpg

(Ez a mami nem csak pépeset kajál! ) 


Sajnos onnantól kezdve végképp nem tudok komolyan venni egy filmet, amikor egy hetven éves hölgy egészben próbál lenyelni egy tíz éves kislányt. Persze értettem, hogy miért, meg hogy fú de durván meg volt ez csinálva,  na de kérem, ekkora faszságot azért mégsem illik!

Az is röhejes és kidolgozatlan volt, ahogy a helyi sheriff és csapata kezelték a szituációt, és onnantól kezdve, hogy a történetet kihelyezték az erdőbe, tényleg letagadhatatlan volt a Blair Witch copy paste. 

De nem akarom túltolni a negatívot,  vannak a filmnek pozitívumai is, pontosan ezért idegesít, hogy egy ponton túl nagyon eltolták a mozit. Banánhéj banánhéj után, ú
gyhogy nekem a Deborah Logan maradt egy betartatlan ígéret.

Azért mindent összevetve egyszer érdemes nekifutni, az első fele miatt főleg megéri, de nem szabad nagy elvárásokat támasztani az öreg hölgy felé, nem fog az ijedtségtől cigányútra szaladni a popcorn.  

 ---
képek forrása: www.google.com
trailer: youtube.com