Tizenegyezer méter mélyen senki sem hallja az ordításodat

underwater-df-02880_rv2_cc_rgb.jpg

Az Árok(Underwater) lehetett volna sok minden, akár még egy jó kis víz alatti Nyolcadik utas a halál is,  ami láthatóan a rendező fejében is megfordult, mert egy jelenetbe utalt is erre a drágám, de nem lett, és azért nem, mert az ócska életszerűtlen párbeszédek, a béna egysíkú kidolgozatlan mellékszereplők és néhány átgondolatlan bárgyúság elrontotta az összképet.

Egyedül Kristen Stewart játszott jól, pontosabban az ő karaktere volt megírva. Félig Sigourney Weaver Riplyjéből félig Sandra Bullock 2013 - as Gravitációjából gyúrták össze a szerepét, szóval nem ő volt a szűk keresztmetszet (pedig azt hittem), hanem az, hogy míg a film első 1/3 - a szuperül fel volt építve - nyomasztó légkör, bezártság, szűk terek, feszültség - addig a maradék 2/3 elbaszott  mindent , köszönhetően  annak, hogy tele volt tömve az aktuális helyzethez nem illő viccesnek gondolt laza dumákkal.

Nem értem, hogy minek?

Miért kell drámai szituációkban benyögni valami erőltetett cool dumát, amiről süt, hogy nincs élő ember, aki a tenger segglyukának közvetlen közelében így beszélne. A film vége pedig...mikor megjelenik az amiről a spoiler veszély miatt nem beszélünk, az volt aztán a kiábrándítás csimborasszója. 


Nemkülönben a mellékszereplők. Vagy jellegtelenek, vagy bénák. A bénaság mestere pedig TJ Miller volt. A karakterének a nevére már nem emlékszem, de ami nagyobb baj, hogy az IMDB sem. Ő volt az a fajta kötelező laza cool arc, aki még akkor is vicceset mond, amikor épp satuba fogják a pöcsét. 

arok.jpg


https://www.imdb.com/title/tt5774060/?ref_=nm_flmg_act_1Ejtsünk néhány szót azé' a rébuszokban fikázás mellett a sztoriról is: 

Rusnya profitorientált multinacionális vállalat, aminek a nevére szintén nem emlékszem, pedig olyan marketing dumájuk volt, hogy ihaj, mint a vaddisznó úgy fúratja kalandor kedvű alkalmazottaival a Mariana árok fenekét.

Szegények csak fúrnak fúrnak egész mélyre fúrnak és egyszer csak történik valami. Valami váratlan amitől összedől az egész fúrótorony, sőt fúrótorony komplexum, de olyan hirtelen, hogy mielőtt a latrina rászakad a pihenőidejüket töltő kollégákra, seggüket nem volt idejük tisztességgel kitörölni.Földrengés talán?

Vagy valami más?

Csak a jó ég tudja, meg aki olvasta a poszt elejét meg látta az előzetest.

Bizony, valami cudarság tört a felszínre a Mariana árok feltérképezetlen valagából és most megpróbál a csapatnyi túlélő és a tenger fenekére bugyit húzni. 

A kérdés csak az, hogy sikerül - e neki?

És hogy tanga lesz vagy nagyibugyi? 

Ezt majd mindenki döntse el maga, akinek van kedve ellátogatni a területileg illetékes mozikomplexumba, és elbaszni x ezer forintot erre a felejthető élményre. 

---

borítókép forrása:

www.google.com