A múlt héten a Télelőtti Dumpartys Stand Up is megvolt

74173365_2620208128039490_3645763206590234624_o.jpg

Múlthét szerdán (11.06.) volt az Ellátóházban a Télelőtti Dumaparty avagy Stand Up az Otthontalan Emberért c. jótékonysági rendezvény, amin jómagam is tiszteletemet tettem nem csak lelkes nézőként, de valamilyen szinten szervezőként is.

Mivel elég vastag bőr van a kerek képemen, meg ugye "minden szentnek maga felé hajlik a keze, hát még nekem" alapon gondoltam írok pár méltató sort a műsorról. Persze nem a szervezést akarom dicsérni, bár az is jó volt :-) hanem inkább a fellépőkről és a hangulatról írnék.A műsorvezető Hajdú Steve volt, a dumát meg Köleséri Sándor, Bach Szilvia Gaál Dániel, Fülöp Viktor, Bács Miklós és Aranyosi Péter nyomták s miután ők befejezték a Malacka és a Tahó húzta egy órán keresztül a tornacipő alá valót. 

Az ember alapjáraton azt gondolná, hogy egy ilyen témában, mint hogy jön a krízis időszak, a hideg, emberek fagynak meg az utcán satöbbi csak mélabús, komoly, moralizálós rendezvényt lehet csinálni. Hát a nagy francokat. Baromi jó hangulatban telt az este és csak úgy röpködtek a jobbnál jobb poénok. Persze Hajdú Steve azért mondott néhány szót arról, hogy miért gyűltünk össze és hogy a bevétel kiket, miket és hogyan támogat, de egyáltalán nem a sírás volt hangulatilag meghatározó, sőt!

A fellépők közül Köleséri Sándor volt az első, aki egy hajléktalan szerző novelláját olvasta fel, amin mindenki szakadt a röhögéstől, aztán Bach Szilvia művésznő vágta magát karakterbe és onnantól kezdve megállíthatatlan volt a buli. Legalább is fél füllel úgy halottam, mivel az igazat megvallva jó sok embert pusholtam, hogy vegyenek részt az eseményen, ami indikált némi smúzolási kötelezettséget, emellett pedig meglehetőségen frusztrált napomat jópár sörrel folytottam le, úgyhogy hirtelen csak arra lettem figyelmes, hogy vége van a stand upnak és Malacék kezdenek zenélni.

Mikor megláttam őket színpadra állni több dologra lettem egyszerre figyelmes. 

Először is arra, hogy ezek milyen sokan vannak. Eddig nekem Malacék duettként voltak meg a fejemben még a Comedy Centralról, közben meg már 25 éve léteznek és vannak vagy tízen, plusz mínusz pár fő.   

Másodszor, hogy miért van a dobos zuhanykabin mögött.  De ezt később megtudtam.

Mivel az Ellátóház "lakott területen" üzemel különösen ügyelni kell a "zajra". A dobosnak így egy plexi üveg paraván mögül kellett zenélnie, amiről nekem a Rómának szeretettel című  Woody Allen film  néhány jelenete ugrott be.

Nevezetesen azokra gondolok, ahol a Roberto Benigni alakította Leopold zuhanyzás közben áriázik a legnagyobb operaházakban. A zuhanykabinra Leopoldnak azért van szüksége (csak, hogy egy kicsit spoilerezzek is) mivel szerencsétlen csak zuhanyzás közben tud zseniálisan énekelni, így fellépéskor is muszáj beállítani neki egy zuhanyfülkét a színpadra.

De mindegy, a lényeg, hogy mindenkinek ajánlom a filmet, és hogy a Malacka és a Tahó kurva jó showt tolt. Olyan pattogós ska best offokat, hogy én botlábú visszahúzódó majomként is ráztam rá a méretes valagamat, mintha nem lenne holnap.  


Szóval ilyen magas kultúra volt az Ellátóházban szerdán. Bánhatja, aki nem volt ott. Én a biztonság kedvéért elhoztam édesanyámat, a barátnőmet és az ő édesanyját is. Ha jövőre is lesz ilyen rendezvény, nagyon remélem, hogy még többen kapnak kedvet hozzá és követik a példámat, nem csak ők jönnek, de hozzák az anyjukat is.

Ja és arról nem is mondtam még semmit, hogy milyen kurva jó pizzát csinálnak az ellátóházban, de asszem ebben a posztban már nem is fogok. 

Azt viszont még megemlíteném, hogy az élményen kívül egy ilyen fasza Malacka Best Of CD - vel lettem gazdagabb!

taho.jpg

És szeretnék kérni mindenki, hogy ne utáljuk egymást mint a szart ! 


 
---
borítóképkép forrása: https://www.facebook.com/FedelNelkul/
Fényképet készítette: Burszán Sándor

Malacka cd fotó: saját