Télelőtti Dumaparty - Stand Up Show az otthontalan emberekért


teleotti_dumaparty_fb_okfb_event_cover_3.png


ZENE: Malacka és a Tahó

HÁZIGAZDA: Hajdu Steve

STAND UP: Aranyosi Péter, Bach Szilvia, Bács Miklós, Gaál Dániel, Fülöp Viktor, Köleséri SándorAz utóbbi évek egyik legmeghatározóbb sorozatában, a Trónok harcában számtalanszor hallhattuk a Stark család prominensei szájából a figyelmeztetést: „Winter is coming!”, azaz „Közeleg a tél!”

E kifejezés hallatán nem csak a Trónok harca Starkjainak, de a hajléktalanellátásban dolgozó szakembereknek, köztük a Menhelyeseknek is picit összébb rándul a gyomra, és az a bizonyos zabszem is bekerül oda, ahová krízishelyzetben az embernek beszokott. 

 

A Starkokkal ellentétben a Menhely Alapítványnál minden évben tudják, hogy mikor kezdődik a nagy ütközet és meddig kell sziklaszilárdan tartani a frontot, hiszen november 1-én hivatalosan is beindul a krízisidőszak „eljön a tél”, és egészen április végéig marad, azaz a csapatok hadban állnak az emberi méltóságért, az utcán felejtett életekerét.
Ilyenkor kőkemény harc van, ahol minden követ meg kell mozgatni, minden szalmaszálba bele kell kapaszkodni!
És itt jössz a képbe TE!
Bizony, TE is nagyon sokat tudsz segíteni,
mert ilyenkor minden plusz odafigyelésre, dolgos kézre, elhivatott arcra szükség van, hogy amikor felpörögnek az események, beindulnak a téli extra szolgáltatások, még több segítő kezdi el felkutatni az utcákon maradtakat, még több férőhelyet alakítanak ki és még több dolgos zsíroskenyeret kenő kézre van szükség, akkor elegen legyünk!
De az sem gáz, ha nem vagy annyira bevállalós, hogy az első vonalban harcolj!
Ne csüggedj, és ne add fel, mert a segítségnyújtásnak számtalan formájával élhetsz, ami ugyanannyira menő és fontos, sőt ugyanannyira értékes!
Ebben az időszakban nagyon sokat jelenthet akár egy jó szó, egy beszélgetés, egy együttérző mosoly, egyszóval az a bizonyos figyelem!
Idén a Stand up-osok közül Aranyosi Péter, Bach Szilvia, Bács Miklós, Gaál Dániel, Fülöp Viktor és Köleséri Sándor is csatasorba állnak Hajdú Steve vezetésével, hogy november 6-án, a tél előtt „egy perccel” fergeteges dumashow-val turbózzák fel mindenki harcikedvét és mutassanak középső ujjat Tél kapitánynak!

Az örömtánchoz pedig a Malacka és a Tahó adja a talpalávalót.

Bizony, jól sejted, most azzal is tudsz segíteni, ha eljössz november 6-án este 7 órára az Ellátóházba és röhögsz egy baromi nagyot!
Nem kamu. Idén már ez is segítség!
Elég önfeledten jól érezni magad pár órát, nevetni és közben gondolni egy kicsit a hajléktalan emberekre, hiszen a jegyekből befolyt bevétel egésze a Menhely Alapítványhoz kerül, azért, hogy még hatékonyabban nyomhassák le a „telet”, még több helyre vihessék el az üzenetet, hogy mindannyian ugyanúgy emberek vagyunk, és mennyire fontos, hogy a nehéz helyzeteken ne felejtsük el átsegíteni egymást!
Amikor Kurt Vonnegut megkérdezte a fiát, hogy „Te, Mark, mégis mi értelme van ennek az életnek?”, Mark így válaszolt: „Nem tudom, apa, de az biztos, hogy azért vagyunk itt, hogy átsegítsük egymást ezen a dolgon, akármi is legyen.”

Szóval 2019. november 6. 19:00, 1074 Dob. u. 19, ELLÁTÓház – Télelőtti Dumaparty – Stand up az Otthontalan emberért!
Már most vedd meg a jegyedet a www.tixa.hu – n, írd be a naptárba a dátumot és terjeszd az infót a Facebookon a haverjaidnak is:
Jön a tél, jön a Stand up!

Facebook event: https://www.facebook.com/events/376192256623922/

www.menhely.hu
www.fedelnelkul.hu
https://www.facebook.com/FedelNelkul/