A Rémkirály a harmadik felvonásban is csillagos ötös!

john-wick-3-felvonas--parabellum_1.jpg

Nagyon jó volt a John Wick harmadik része, de nem értem, hogy miért közlekedik benne úgy Keanu Reeves, mint akit szorít a cipő. Vagy Keanu Reeves minden filmben így közlekedett, mert egy picit csámpás, csak nekem nem tűnt fel eddig? Na mindegy, ez legyen a legnagyobb baja.  

A lényeg, hogyha az ember el tud vonatkoztatni a gravitáció és a fizika törvényeitől, akkor kiváló péntek délutáni agyzsibbasztónak a Parabellum. Sőt kötelező egy húzós hét után.  A film nagy előnye, hogy meg se próbál több lenni, mint egy látványos akciófilm. Nem akar okosat mondani, nincsenek benne csavarok, tanulságok, meglepetések, egyszerűen csak a látványra épít és azzal szórakoztat, hogy természetfeletti állóképességgel rendelkező öltönyös, bőrdzsekis, vagy épp szabadidőruhás emberkék gyepálják egymást, mint a cséphadaró és gondolom nem spoilerezek nagyot azzal, ha elárulom, John Wick ezúttal is mindenkinél jobb. 

Valószínűleg mivel a film úgy mond nagyot, hogy közben nem tagadja az arcoskodást és még önirónikus humora is van, nem gáz például, hogy Senior Wicket kétszer bassza el úgy az autó, hogy földi halandónak utána nem maradna épp csontja, értsd még a farok csontja is szilánkosra törne,  de ő fut tovább, mintha nem történt volna semmi, illetve annyi azért meglátszik a mozgásán, hogy  szerencsétlen Keanu - t kurvára szorítja a cipő. 

Az is zseniális egyébként, ahogy a Rémkirály egy lovat segítségül hív az istállói bunyónál. Szerencsétlen csődörpacinak akkorát basz a valagára, ráadásul ököllel, hogy az ijedtében pofánrúgja John Wick támadóját, nem is egyszer hanem vagy háromszor egymás után megsorozza a palit. Na most én ilyet lovat, aki úgy nyomja a duplalábas hátrarugást, mint Liu Kang a  nagyütéses combót a Mortal Kombatba esküszöm nem láttam, de ettől függetlenül gyönyörű volt, és hiánypótló. Ha valamiért, hát ezért már megéri megnézni a filmet. 

Képtalálat a következőre: „horse kicking”

És az első bunyó a könyvtárba, Istenem, hát ilyen csodába is ritkán futok bele. Úgy ahogy Wick szerintem még senki nem végzett ki egy másik embert a Larousse enciklopédiával. Szegény patkány-féreg, aki az egyik pillanatban még nyerésre állt, a következőben, szó szerint úgy ette a tudást, hogy valószínűleg könybe lábadt minden könyvbarát szeme, hogy ez igen, ez tényleg falja a sorokat. 

Kit lehetne még kiemelni, ja igen, Halle Berry kutyáit. Azok a kutyák olyan profin voltak idomítva, hogy bármi veszélyt éreztek, de akár parancsszóra is, hogy támadj, egyből szinkronba mentek tökre, és pillanatok alatt szétkapták a rosszfiúk zsákják, meg valószínűleg a hozzá tartozó nyeles aszpirint is. Tényleg annyi ilyen támadás volt a filmbe, hogy ahogy néztem, félelmükbe szinte visszaszálltak a heréim a hasüregembe. 

Képtalálat a következőre: „halle berry john wick 3”

De a sok móka és kacagás között volt ám két nagyon nagy negatívum is: 

1.) Most realizáltam csak, hogy Marc Dacascos kurvára megöregedett és ronda lett. Nekem még a Könnyező harcosban hozott szépfiú sármja él a fejemben viszont a filmben úgy festett mint aki most van túl egy húzósabb kemoterápián. Az mondjuk igaz, hogy a humorérzéke előnyére változott. 

Kapcsolódó kép 

2.) Ian McShane, alias Winston borzasztó volt. Elsősorban a karakter és nem a színész, de ez az arisztokratikusan lazának szánt modorosság szánalmas volt nem cool, és még ez a film se bírta el. Pedig ha valaminek, ennek a filmnek bírnia kellett volna. 

Na, de nem akarom tovább szaporítani a szót, a John Wick III. felvonás - Parabellumra egyszerűen kötelező beülni annak, aki szeretné kicsit leengedni a fáradt gőzt. És aki úgy dönt, hogy ezt megteszi, annak egy valamit nagyon észben kell tartani: tök üres hugyhólyaggal vágjon bele, mert 130 perc a film és tényleg nem érdemes kimenni alatta hugyozni.  

----
képek forrása: www.google.com