A normális Trónok harca befejezésnek harangoztak

SPOILER VESZÉLY !!!

Képtalálat a következőre: „daenerys targaryen”

(Hát lehet erre a pofira haragudni???)Nem vagyok nagy Trónok harca rajongó, de követem a sorozatot és hazudnék, ha azt mondanám nincs besózva a valagam amiatt milyen lezárást kap. Sajnos a nyolcadik évad ötödik része után akaratlanul is azon kezdtem filózni, nehogy már ez a jobb sorsa érdemes sztori is olyan véget érjen, mint anno a Maffiózók. 


Az ötödik részben, amit az írók Daenerys Targaryen ellen elkövettek az az úgynevezett istentelen nagy kibaszás kategóriába sorolandó. Ekkora pálfordulást látva még Pál Apostolnak is kikerekedtek volna a szemei, hisz ehhez képest a damaszkuszi úton történt fordulat jelentéktelen apróságnak tűnik. 

Eddig én úgy tudtam, hogy Mereen királynőjének személyiségét átjárja, hogy ártatlanokkal és elesettekkel közösséget kell vállalni nem pedig kibaszni velük. Az oké, hogy akit az értékrendje szerint faszkalapnak, árulónak, satöbbinek tartott, abból eddig is szemrebennés nélkül barbecue oldalast csináltatott Fördős Drogon gasztrokultúrális főattaséval, de azért arra nem volt példa, hogy ártatlan civileket, azon belül is gyerekeket mészároljon csak úgy idegből. 

Sőt, emlékszem anno, még láncra is verette az összes sárkányt, amikor kiderült, hogy szabadidejükben valamelyik közülük azzal múlatta az időt, hogy megzabálta egy  falusi pásztor kisgyerekét. 

Nade tévedni emberi dolog, és ahogy öregszünk úgy változunk, ez alól Dany se kívétel, de azért álljon meg egy pillanatra mégis a helybenjárás. 

Ahhoz, hogy valaki eljusson onnan, hogy láncok leverője, birodalom védelmezője, meg a nagyfüvesnemtomminek a khaleesije  oda, hogy válogatás nélkül gyilkoljon ártatlanokat, csak azért mert felforrt az agyvize,  kellene úgy alsó hangon is két - három évad előkíszétés, felvezetés meg ilyesmi. 

Például az előző évadokban egy - egy snitt erejéig meg lehetett volna mutatni ahogy Daenerys bezárkózik a kastélyába, nem eszik , nem iszik napokig, mint Sade márki szarral írja meg visszaemlékezéseit szobája falára, majd pedig sárkányra pattan és "elviharzik a naplementébe, mint ahogy azt a Kilencedik kapuban tette Kessler bárónő, csak nem sárkányon, hanem tolószéken. 

Továbbá nem ártott volna néhány bevágás arról sem, hogy az akkori sztár spiritiszta lélekbúvár megpróbálja feltérképzeni a Viharbanszületett mentális állapotát, felvesz minimum egy családi anamnézist, ne adj Isten felír valami gyógynövény kivonatot bipoláris depresszió és borderline személyiségzavar ellen, hogy a kishölgy ne kerüljön akkora viharba, mint amekkorába került. 

Pont. Méltatlankodás vége. Illetve még egy kérdésem maradt. 


Ezek után mit várhatunk a hatodik, befejező résztől?

A normális lezárásnak innentől kezdve harangoztak. Nemcsak Drogo pocsékolta meg a khaleesit, hanem az írók is!

Kapcsolódó kép-----

képek forrása: www.google.hu
video: részlet a Kilencedik kapuból, forrás: www.youtube.com