Úristen, Berényi Miklós megtért!!!

Képtalálat a következőre: „szőke zoltán”

Vagyis nem ő hanem az őt alakító Szőke Zoltán. És nem megtért, hanem csak az ezotéria avagy spiritualitás felé fordult az utóbbi években, így ciki már a vállalkozó - maffiózó szerepe és minimum fúúúj, püh, de leginkább felmondás,  állítja a HVG a BORS állítása alapján, akinek meg elvileg Szőke Zoltán személyesen állította mindezt. 


Borzasztó, hogy ezzel kell indítani május harmadikát. Alig múlt el a munka ünnepe és akkor egy ilyen súlyos kihátrálás!!! Skandallum. 

Bár én nagyon régóta nem nézem a sorozatot, de empatikus ember lévén szinte hallom, ahogy a BÉKÁ rajongók egyszerre sikoltanak fel. Ehhez fogható törést az erőben talán csak akkor érzhetett Obi Van Kenobi, mikor a Birodalmiak elpusztították az Alderaant. 

Azt még nem tudni, hogy Szőke urat helyettesítik egy másik színésszel, vagy kiírják a sorozatból Berényit. Mindenesetre számomra, még így is, hogy nem nézem, elképzelhetetlen Berényi Miklós Szőke Zoltán nélkül. Pláne, hogyha esetleg valaki olyan jönne helyette, aki hajjal alakítaná a karaktert. Az  gyalázat lenne. 

De van nekem egy remek javaslatom. Ez egyben egy reboot ötlet is lehetne és nem kellene kiírni Szőke Zoltánt sem. Szóval a kecske is jól lakik meg a káposzta is megmarad, vagy valami ilyesmi.

Gyorsan felskiccelem: 

Berényi Miklós már hónapok óta tudta, hogy a BOSH TDA típusú vasalójával valami gond van. Aznap reggel nagyon sietett és csak kapkodva tudta magához venni megszokott reggelijét,  a lekváros vajas kalácsot kakós whiskyvel. A nagy siettségben leitta magát. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ki volt mosva pár inge, így gyorsan megoldható lett volna a csere, igen ám, de nem volt kivasalva egyik se, hogy baszná meg az ég.

Na sebaj, magad Uram ha szolgád nincsen, - gondolta Miklós és gyorsan kicsapta a vasalódeszkát, idegesen a BOSH után kapott, benyomta a konektorba és puff megtörtént a baj: Miklóst irdatlan mód megbaszta az áram. 

giphy.gif_370x371

Ezután elsötétül a kép.

Helyszínünk a Mátyás király téri gyermekotthon leány részlege. Nóra kitörli a csipát álmos szeméből, körbenéz, Miklóst keresi a tekintetével, de a másik ágyon csak Zsuzsát látja. Fájdalom hasít szívébe nomeg alsó fertályába.  

Hirtelen zuhany csobogást hall. Megnyugszik, bár még mindig nem múlt el teljesen az ébredés utáni rossz érzés. Kurva szar álma volt,  olyan jövőt látott amit az ellenségének se kívánna. Zoltán meghalt, András meghalt, Miklós meghalt. Zsuzsa szinte mindegyiktől terhes.

Kirohan a mosdóba. Miklós éppen székel, a zuhanyt csak alibiből nyitotta meg. Nóra mélyen Miklós szemébe néz és azt mondja: Szeretlek. Miklós ekkor váratlanul könnyít magán. 

Újra esötétül a kép. Ugrás az időben. 

A Mátyás király téren a régi Gyermekotthon helyén Ökumenikus miseház. Egy körszakállas kopasz negyvenes lép ki az ajtón. Az égre tekint, keresztet vet, elmosolyodik, halkan felmordul: "Az egyház én vagyok!" 

Kb ennyi.

De így Szőke Zoltánnak nem kéne távoznia, és ezzel a Dallasi fordulattal a sorozat is új lendületet kaphatna, egészen 2030 - ig garantált lehet a siker.

Esetleg ha mégse jön be ez a fordulat sebaj, arra is megvan a forgatókönyvem, ez esetben majd Miklós ébred fel, a tükörbe nézve ismeretlen arcot lát és olyan haragra gerjed, amiben nem lesz köszönet. Ezt a verziót viszont már John Woo fogja rendezni, Berényit pedig Tugg Speedman alakítja.


 

---

kép forrása: www.google.com
gif forrása: giphy.com
zene: www.youtube.com