Kalandok az uszodai öltözőben

changing_room.jpg

Tegnap végre sikerült rávennem magam, hogy újrakezdjem az úszást. Nagy nehezen leesett, hogy ha két héttel ezelőtt kezdtem volna, már akkor is el lennék késve azzal , hogy "ledobjam magamról a sertésjelmezt" (a dumát Kajdi Csabától loptam). De nem is ez a lényeg, hanem, hogy valamiért az Úristen úgy döntött próbára teszi szándékaim komolyságát.

 


Miután leúsztam a penzumomat  és megállapítottam, hogy bassza meg, igen sokáig fog húzódni a visszaszoktatásom a medencébe, az öltöző felé fordítottam chipsen, Snickersen, meg minden féle változatos szénhidráton érlelt pocakomat. 

Szöszmötölgetek a száradással meg ilyenek, mikor egy hetven körüli papika pucéran betotyog, hogy akkor ő is kész van az úszással és öltözik. (A medence tér után következik a férif zuhanyzó részleg, és onnan nyílik a tágas öltöző, ezért lehet, hogy az öreg már premier plán lompossal érkezett.) Nincs ezzel semmi gond, nem kell szégyenlősködni, a férfi öltöző az férfi öltöző, meg ami szép ugye, azt szinte kötelező megmutatni. 

(Amúgy  viccet félre téve, le a kalappal/úszósapkával az öregúr előtt, hogy ennyi idősen is karban tartja magát,sportol, stb.)

Csakhogy vannak azért bizonyos etikai és esztétikai szabályok, amelyeket nem ártana betartani. 

Merthogy ülök a padon, bambulok ki a fejemből, amikor is főhősünk egy határozott mozdulattal a nagyképernyőst felém mutatva ( kb 5 méterre vagyok ekkor tőle) lehajol megtörölni a bokáját. És ekkor tárult elém az a kép, amiért konkrétan ez a poszt megszületett.

Gyakorlatilag fullHDben, minden cenzúra nélkül sikerült betekintsét nyernem egy olyan segglyukba, amibe sose volt szándékom. Egy - két másodpercig tárult csak elém az impozáns látvány, mert a "kiköpőmatüdőmet" kómából pillanatok alatt észhez tértem és elkaptam a tekintetem, de olyan trauma ért, amitől szerintem egy magasan képzett proktológus is szupervízióért kiáltott volna.  

Értem én, hogy öltözőben vagyunk,  meg ahogy már fentebb is írtam, nem kell szégyenlősködni, de könyörgöm, afelől azért konszenzus lehetne a társadalmomban, hogy az egy íratlan szabály, hogyha pucéran lehajolok, hogy megtöröljem a bokám, akkor azt mindenképpen seggel falfelé teszem. 

---

kép forrása: www.google.hu