Temethető az állat temető

petsema.PNG

A nagyim sokszor mondogatja, amikor nem sikerül valami, hogy  "a macska rúgja bokán".   A 2019 - es Kedvencek temetőjének rendezőit Kevin Kölscht és Dennis Widmayert nemhogy bokán, de egyenesen pöcsön kellett volna rúgnia egy macskának, és akkor még keveset mondtam.


A film egyetlen pozitívuma szerintem a megteremtett atmoszféra, a jó ízléssel kitalált látványvilág,  de ezen kívül semmi jót nem tudok a számlájára írni. Sajnos még mindig ott tartunk, hogy a legtöbb rendező azt gondolja,  hogy önmagában hatásvadászattal el lehet adni egy régi klasszikust. Persze az is lehet, hogy úgy vannak vele, hogy az újszülöttnek minden vicc új, és ez a mostani mozi azoknak készült, akik se nem olvasták a regényt, se nem látták a 30 évvel ezelőtt készült filmet (filmeket).

A történet a 2019-es film által prezentált formában számomra annyira érdektelen volt, hogy talán még az üres fal bámulásából is többet profitálhattam volna, mint a szombat esti moziélményből. Akkora limonádét kaptam a pénzemért, hogy Jason Clarke, John Lithgow de még Obbsa Ahmed is szégyelje magát.

mv5bzji3zgmyowetmmq1my00mjq1ltkymgutnwm3ywrimziwmgq5xkeyxkfqcgdeqxvynjq4ode4mzq_v1_sy1000_cr0_0_1524_1000_al.jpg

Az egyetlen értékelhető alakítást a macsek nyújtotta, pontosabban a macskák, mert ha a stáblista nem hazudik, akkor négy cirmos is belebújt Church bőrébe, aki nem a templomról, hanem Winston Churchillről kapta becses nevét. Jason Clarke filmbéli teljesítményében pedig tényleg sajnos csak annyi érdekes volt, amit már Fáy Miklós megírt: leonardói feje van, erős álla, határozott vonalú orra, bágyadt szeme. 

A befejezés meg, Jézusom, annyira gagyi volt, hogy tényleg láttam magam előtt a csávókat, ahogy tanakodnak, hogy na most mi a fasszal kéne ezt bejefezni? És kitaláják ezt a hatásvadász semmit mondó szart, majd pedig elégedetten csettintenek a nyelvükkel. 

mv5bnzriytnknjmtmze0oc00nda3ltk0mwitmdvmywmwowjmodi3xkeyxkfqcgdeqxvynjq4ode4mzq_v1.jpg 

És az az igazság, hogy így a film után 
már az előzetest is csak fikázni tudom. Hogy lehet olyan trailert  gyártani bármihez, ami gyakorlatilag lelövi az egyetlen  értékelhető újdonságot,amivel próbáltak egyet csavarni a történet. 

 

Francért kellett már megint elő venni egy régi klasszikust. Ami meghalt, azt már tényleg nem kéne baszogatni, mert ilyen torz, gagyi, idegesítő agresszív formában térhet csak vissza.

Könyörgöm, csak a Cápát esébe ne jusson senkinek újra elővenni. Kedves Hollywood vagy bárki, van sok új regény, ötlet meg tököm tudja mi, légyszi azokból új filmeket gyártani!


 

 ---
képek forrása: www.imdb.com
trailer: www.youtube.com
videó részlet: www.youtube.com (Horrora Akadva 2 )