Dalban mondja el a Predator, Rambo,a Robotzsaru és a Terminátor is

if_it_sing_we_can_kill_it.jpg

Miközben Predator lázban égek, belefutottam egy szuper youtube csatornába, ahol klasszikus filmek, mint például a Predator, a Robotzsaru, a Terminátor vagy a Rambó összefoglalója készült el rövid kettő - négy perces musical összefoglalókban. Jon Kaplan és Al Kaplan jegyzi a csatornát és itt érhető el: 


https://www.youtube.com/channel/UCpad81d4S1iUjbNxNAO8QsgSzerintem a legtöbb kivonat baromi szórakoztató, úgyhogy nem tudom megállni, hogy párat közülük ne linkeljek ide, természetesen némi kommentárral. Kezdjük is az aktuális vesszőparipámmal a Predatorral: 

A kompozíció zseniális. Főleg Dutch és Isabella duetjére van felhúzva a sztori, előbbi természetesen Schwarzenegger hangján szólal meg és viszi is a prímet. A bő 3 perc alatt játszi könnyedséggel tárja fel előttünk a történet komplexitását. Gyakorlatilag ha vérzik akkor megtudod ölni, énekli Dutch. Sajnos a Ragadozó csak néhol kapcsolódik be kis a-moll toccatakkal (értsd:  cseregéssel, bereggéssel) a fősodorba, de kiválóan támogatja meg Arni mély baritonját. Isabella, huhú, ő meg csak úgy szárnyal valahol a negyedik oktáv fölött.  A cselekmény közepén feltűnik Mac is, aki hát, hogy is mondjam, kicsit őrültre veszi a figurát, Dillon számon is kéri, hogy mi a pék faszáért borotválkozik annyira, ha egyszer nemhogy szakálla, de még borostája sincs. De elég is ennyi a szavakból, beszéljen inkább a dallamok varázslatos világa, tehát If it bleeds we can kill it: 


Kedvcsinálóm második darabja, a Rambo 2-ből készült duett ahol John és Co, a szemrevaló összekötő hölgy panaszolja el beteljesületlen szerelmük szomorú történetét. Rambo életében mikor már kezdenének jóra fordulni a dolgok, valami mindig közbejön. Co "szerelmet" vall neki és megígéri hogy Amerikába utazik vele s tán még gyerekeket is szül, de aztán történik valami visszafordíthatatlan. Co még a halál völgyének árnyékában is próbálja megértetni: Rambo, hidd már el végre bazdmeg, hogy nem vagy feláldozható. Halljuk: 


 

A kis kitérő után vissza Arnihoz, aki ezúttal arról panaszkodik, hogy Terminátor létére míg az első epizódban kénye kedvére gyilkolhatott, a második részben már nem ölhet. Az se nagyon tetszik neki, hogy egy tinédzser srác foghegyről parancsolgat neki. Ki érti ezt? Na de mindenesetre az biztos, hogy ez már nem musicel,  több annál, mert opera. 


Befejezésképp pedig hallgassuk meg a Robotzsaru identitásválságának rövid de annál velősebb történetét. Robotzsarun társa a magas hangokban  Officer Anne Lewis, kettejük tomácsolásában bontakozik ki Murphy drámai sorsa. Előre szólok, hogy az anyag nem kevésbé érzelemmentes mint Co és Rambo duettje, akinek szíve van, ezt a három percet sem fogja kibírni könnyek nélkül, de hál Isten, a végére Murphy is megérti, hogy rozsdamentes acél segglyuk ide vagy oda, ez bizony Ő. 

Ha ellátogattok a poszt elején belinkelt csatornára, találkozhattok még Conan a barbárral (megint Arni), Hans Gruberrel és a Bárányok Hallgatnak Jame Gumbjával is, akik szintén dalban mondják el, hogy éppen mi bántja őket, sőt Rocky és Matrix ezredes is bevisz még egy-két gyomrost a gyanútlan látogató szépérzékének.


---
módosított borítókép forrása: www.imdb.com