A csodagyerek egyenlő Gyerekjáték plusz Ómen osztva kettővel.

Képtalálat a következőre: „the prodigy 2019”

Kezdhetném azzal, hogy vigyázat spoiler, de egyrészt az előzetesekből, másrészt a film első öt percéből gyorsan leesik bárkinek, hogy miről fog szólni ez az úgynevezett pszichothriller. Azért úgynevezett, mert volt pár jelenet, ahol nem csak én, de a mozi apraja-nagyja is hangosan felröhögött és ez nem biztos, hogy jó cégér se a pszichónak se a thrillernek. 


Nézzük az alaphelyzetet. Két szálon indul a történet: az egyikben egy erdő közepén magányosan álló víkendházból fiatal csajszi beszalad a közeli erdőbe, párhuzamosan látjuk, ahogy nagymami, akinek valószínűleg jóindulatból és némi paraszolvencia hatására adta meg a háziorvos a jogsira az alkalmasságit  (meg pár tálca házibejlgiért), épp gyökkettővel kacskaringózik az általam Gödöllőt Aszóddal összekötő 3-as útnak asszociált sztrádán, amikor is majdnem frontálisan ütközik a sokkos állapotú lánykával. Szó szót követ, a következő snittben már azt látjuk ahogy a helyi SWAT egység megrohamozza a viskót. Kedves olvasó fantáziájára bízom, hogy vajon miért? (Gondolom, állati nehéz kitalálni.)

Másik szálunkon az Orange is the new blackből ismert, Taylor Schillinget látjuk, ahogy eltorzult arccal kegyetlenül erőlködik a fürdőszobai tükör előtt. Na most ilyenkor két dolgora tud gondolni a magamfajta sokat tapasztalt fiatalember. Vagy orbitális hasmenéssel küzd, de nem mer belekezdeni, nehogy a mély, bariton tónusú trombitaszó felébressze kedvesét, vagy szülni készül. Utóbbi lett a befutó, idő előtt megindultak a tolófájások. Gyorsan össze is kapja magát a kéttagú család és usgyi a kórházba. Térül fordul a profin képzett egészségügyi személyzet, tolás tolást követ és máris gond nélkül megszületik címszereplőnk: a CSODAGYEREK. 

Képtalálat a következőre: „the prodigy 2019”

Innentől pedig kezdődnek a problémák. Az még hagyján, hogy a srácnak egyik szeme barna, másik kék. Erre legfeljebb az ember mond egy olyat, hogy : azt a büdös egzotikus kurva élet. Az se gond, hogy a srác intellektuálisan gyorsabban fejlődik, mint ahogy az Egyesült Államok űrprogramja fejlődött. Nagyobb baj, hogy a kis pernahajder kétszer olyan agresszív, mint Simon Phonix a Puszítóban miután magához tért a huszonvalahány éves fagyasztás után és az sem túl bíztató, hogy félálomban olyan nyelven beszél, amit az amerikaik háromnegyede még hírből sem hallott. 

ÉS AKKOR INNENTŐL NÉHÁNY BAROMI NAGY SPOILER ANNAK, AKI EDDIG MÉG NEM SEJTI, HOGY MIRŐL IS SZÓL EZ A FILM:

A kis pöcsösbe reinkarnálódik a pucér víkendház tulaj, akit a film elején agyonlőnek a kommandósok. Nem azért lőtték amúgy le, mert pucér volt, hanem azért, mert fiatal lányok elrablásával, megkínzásával és megölésével ütötte el a szabadidejét.Na most szegény szerencsétlen kissrác tudatának ennek a 40 év körüli velejéig romlott faszinak a tudatával kell megosztania a kb. 30 kilós 8 éves testet. Elég nehéz feladat és kicsit sem konfliktusmentes. Szeretném hangsúlyozni, hogy ez nem olyan, mint amikor valakit megszáll a gonosz, mert itt nem egy idegen entitás, hanem egy rossz indulatú fajtárs költözik be a jobb sorsra érdemes kiskrapek valagába. Ez azért fontos, mert ilyenkor nem papot kell hívni, hanem pszichoterapeutát, ráadásul olyat, aki tud hipnotizálni.  

SPOILER VÉGE.


Taylor Schilling and Jackson Robert Scott in The Prodigy (2019)


Ennyit a sztoriról, nem akarok tovább spoilerezni. Következzen inkább pár benyomásom a filmről:

Nem volt ez azért olyan rossz mozi. Persze túl sok újat nem tud mutatni annak, aki már látta a címben megnevezett két filmet és vadhajtásaikat. Volt néhány jelenet, amire rá lehet parázni, volt egy-kettő, amin szakadtam a röhögéstől. Összességében ami igazán elbaszta a filmet, az szerintem a vége. Kicsit nekem már megint az volt az érzésem, hogy a filmkészítők nem tudták, hogy kellene befejezni a sztorit és mivel a játékidő véges, valahogy csak le kellett zárni. Természetesen nyitott véggel, hogyha esetleg úgy alakulnak a bevételek, le lehessen nyúzni még a történetről pár bőrt. Na mindegy, én azt mondom, hogy egy szombati popcorn mozinak tök jó a film, nem kell nagy elvárásokkal beülni és akkor el lehet egy gondtalan másfél - két órát tölteni, bealudni szerintem nem fog senki. 

Tízből mondjuk adok rá egy ötöst. Ha nincs jobb dolgod, nézd meg kategória.  

 


https://www.imdb.com/name/nm2279940/

----

képek forrása: www.google.com
előzetesek forrása: www.youtube.com