Festmény remakek fotón Julianne Moore módra

Tegnap belefutottam egy remek Julianne Moorerral készült fotósorozatba. Ezeken híres alkototók, mint például Klimt, Degas, Modigliani (ésatöbbi) műalkotásait reprodukálja Peter Lindberg fotós segítségével. 

A képeket Dailyartmagazine.com - on találtam (illetve a culturainquieta.com - on találtam még pár plusz képet hozzá), 2017-es a poszt, nem tudom pontosan mikor zajlott a fotózás, de talán nem is ez a fontos, hanem. hogy nagyon jól néz ki rajtuk Moore és tökéletesen sikerült újragondolniuk Lindberggel a műveket. Nekem legalább is nagyon bejön mindegyik kép. Igazi "wow" hatással voltak rám.  

Érdemes egyébként még böngészni a Dailyartmagazineon. Egész jó dolgokat találhat rajta az ember, van egy hasonló sorozat például Nicole Kidmanről is, de a Mooreal készült darabok szerintem mindent visznek.


Julianne Moore Peter Lindbergh

 

Julianne Moore Peter LindberghJulianne Moore Peter Lindbergh Julianne Moore by Peter Lindbergh as Woman With a Fan by Amedeo Modigliani for Harper’s Bazaar.

 

Julianne Moore Peter Lindbergh Julianne Moore by Peter Lindbergh as Madame X by John Singer Sargent for Harper’s Bazaar.

 

Julianne Moore Peter Lindbergh Julianne Moore by Peter Lindbergh as Man Crazy Nurse #3 by Richard Prince for Harper’s Bazaar.

 

Julianne Moore Peter Lindbergh Julianne Moore by Peter Lindbergh as Adele Bloch Bauer I by Gustav Klimt for Harper’s Bazaar.

 

6-12.jpg

 

7-11.jpg

 

8-9.jpg

 

9-9.jpg

 

10-8.jpg

 

És ha már Moore, akkor a fotósorozat után érdemes meg vagy újranézni néhány filmet, amiben szerepelt: 

Bérgyilkosok, Túlélni Picassot, Boogie Nights, A Nagy Lebowski, Psycho (1998-as változat), Hannibal, Az ember gyermeke, Carrie ( 2013-as verzió), Non-Stop. 

UNALOMFILÓ POSZT AJÁNLÓ: 

MALKOVICH MINDENKIT TUD!