Elszólta magát David Chase A maffiózók befejezésével kapcsolatban?

Olvasom a HVG.HU -n, hogy David Chase egy interjú során elszólta magát, és tulajdonképpen a Maffiózók éttermi befejező jelenete egy haláljelenet. Azt, hogy az elszólás pontosan hogy volt, mindenki el tudja olvasni a HVG cikkében (linkelve), de! mielőtt levonjuk a végső következtetésünket nézzük csak meg mégegyszer ezt az utolsó néhány percet! 

Szerintem mindenkit elsősorban Tony Soprano sorsa érdekel.

Alaposabban átgondolva a befejezést én úgy vélem, hogy még David Chase elszólásával sem kapunk erre a kérdésre választ, nekem a befejezésből nem az jön le, hogy Tonyt végül egy merényletben lelövik, amennyiben a váratlanul elsötétülő kép a hirtelen halált jelképezi.

Ha Tony halálát jelképezné a zárás, akkor az ő szemszögéből kéne látnunk az eseményeket és ebben az esetben miért nem egy hirtelen felvillanó torkolattűz előzi meg a kép elsötétülését?

Az sem lehet magyarázat erre, hogy biztosan tarkón lövik Sopranot, hiszen akkor is az ő szemszögéből kéne legalább az utolsó másodpercekben láttatni a történetet.

Nekem inkább az tűnik reálisnak, hogy mivel az utolsó másodpercekben feltételezhetően  AJ Soprano szemszögéből látjuk Tony arcát (mivel ő ül Tonyval szembe), ő lesz az áldozat. 

Ha ezt a hipotézist elfogadjuk, akkor továbbra is nyitott kérdés, hogy mi történt Tonyval (és a többiekkel: Meadow + Carmela), szóval David Chase azért olyan nagyon mégsem szólta el magát. 

Annyiban persze megerősítette a rajongókat, hogy a zárás mindenképp valami merénylet féle, de hogy Tonynak itt véget ért a karrierje, az (legalább is nekem) koránt sem biztos. 

---
videó forrása: www.youtube.com