Harcos Csernus doki

 

Képtalálat a következőre: „dr csernus imre”


Már nem is emlékszem, hogy hogyan, de a minap Youtube-on belefutottam a DTK: Elviszlek magammal Dr Csernus Imrével forgatott részébe. (Linkre kattintva megtekinthető) Rég volt mikor még oda voltam a Dokiért, kb. a fősulis idők alatt, amikor azt gondoltam szociális munkásként majd szenvedélybetegekkel akarok foglalkozni. A Tigrisszelidítő című portréfilmet ezidőtájt kismilliószor megnéztem és egyébként is nagyjából a Drogmától kezdve a Férfiig Csernus minden könyvét kívülről fújtam.


Igazándiból a Férfitől kezdtem el azt érezni, hogy sajnos a Dokinak már nem nagyon van új mondanivalója, ugyan azt mantrázza újra és újra ,ráadásul azt is gondoltam, hogy teszi ezt mármár olyan görcsösen, hogy az számomra idegesítő. Amikor megjelent a Drogma bővített változata, a Férfi srácoknak és a Nő csajsziknak, na akkor nekem az már non plusz ultra skandallum volt és  betelt az a bizonyos pohár, szóval akkor ott beszüntettem Dr Csernus Imre munkásságának nyomon követését. 

Persze interjúkat, ha beléjük futottam, néztem és pár éve örömmel konstatáltam, hogy milyen fasza csávó mégis ez a Doki,  feladta ezt az egész pszichiáterkedést és Budapestet, kiment vidékre borászkodni, vendáglátózni és csak néha tart előadásokat.

Aztán most, ahogy belefutottam a DTK-s Csernus részbe, a műsor kedvet csinált a Harcos című életrajzi könyve megvételéhez még annak ellenére is, hogy valami istentelenül flegma üzemmódba nyomta Csé az interjút miközben nagyokat pöffentett az elektromos cigijéből. 

Be is rongyoltam az Árkád Libribe és a nagyobbikban meg is találtam - és ez most nem túlzás - az utolsó darabot a kirakott Csernus bibliográfiában. Gondoltam ez égi jel, hát nekem volt félretéve. 

El is kezdtem a napokban olvasni és az elején még tetszett is, de egy idő után azt vettem észre, hogy baszki hát itt copy+pastes cuccok vannak előző könyvekből. Az az időszak, amikor a Doki a főiskolai éveiről, meg az első házasságairól beszél az konkrétan szórul szóra megegyezik asszem a Bevállalom című könyv vonatkozó részeivel. 

Ezt a kibaszást - gondoltam, és az is megfordult a fejemben, hogy bár nem volt olcsó a könyv, de kivágom az első kukába, ami az utamba kerül, mintegy gesztusként magamfelé, hogy azért marad még valamennyi önérzetem.

Nem tettem, de az tuti, hogy én ezt így nem fogom tovább olvasni, szarok rá, hogy esetleg a végén, vagy beékelve milyen plusz infók vannak benne. Nem értem, hogy amit egyszer már leírt azt minek mégegyszer. Ez így egy negyed könyv vagy annyi se.

De én vagyok a méretes bré, mert minek vettem meg. Az árából vehettem volna valami Kurt Vonnegutot vagy Charles Bukowskit, de magnézium tablettával, sőt valószínűleg egy Feldmár Andrással is jobban jártam volna.

Nagy tanulság, hogy az ember ne csináljon segget még önmaga előtt se a kis szájából, vállalja be , legyen hiteles és ha egyszer kimondta, hogy nem vesz több Csernus Imre könyvet, akkor tartsa is be következetesen, vagy vállalja a következményeit és menjen a jó büdös picsába. Én már indulok is. 

Persze annyi mentsége legyen a szerzőnek, hogy az újszülötteknek minden vicc új, szóval ha valaki kíváncsi Dr Csernusra, nem olvasta a régi könyveit, akkor élvezni fogja ezt az írást. Abból a szemszögből nézve akár lehet jó kis lelkifröccs is! (Linkre kattintva meglepi!!!!) 

----
Belinkelt videók forrása: www.youtube.com
Képek forrása: www.google.com