Jön a következő csalódás?

A The Many Saints of Newark Maffiózók előzményfilm is fos lesz, borítékolom. 

Képtalálat a következőre: „The Many Saints of Newark”


Olvasom a 24.hu-n, hogy kiderült ki lesz a Maffiózók előzményfilm főszereplője.  Juhúúúú! Végre újra tudok aludni!

Egy korábbi posztomban már keseregtem egy féloptimistát hogy film készül, ráadásul előzmény az egyik kedvenc sorozatomból, de most úgy néz ki újra rá kell zendítenem. 

Ugye az első (általam olvasott) hírek még arról szóltak, hogy a The Many Saints of Newark-ban majd Tony Soprano faterja köré fog épülni a cselekmény, de ahogy nézem az új verzióban már változott a felállás és inkább Christopher Moltisanti apjára épít majd a mozi a cikk szerint. Kíváncsi vagyok, hogy mire kijön a film kinek az apja lesz a főszereplő. Lehetne mondjuk még Jackie és Richie Aprile apja, vagy Pussy Bonpensiero apja de talán Bobby Baccalieri apja is állná a sarat. Nem beszélve Carmine Lupertazzi, Johnny Sack, Silvio Dante, Phil Leotardo vagy éppen Ralph Ciparetto apjáról.

De ha "neadjisten" mégse apákban gondolkodunk, mi lenne ha Paulie Gualtieri ifjúkori kilengéseit ábrázolná David Chase kelő kifinomultsággal vagy Junior Soprano gyermekkori fitymaszűkületéről rántaná le a hajszálcsíkos gengszter-leplet? (Egyébként szívesen David.) 

Nade lényeg a lényeg és tulajdonképpen komolyra fordítva: engem mostmár piszkosul zavar, hogy ahelyett, hogy új sztorikat találnának ki ott a messze Hollywoodban folyamatosan bejáratot brandekről nyesegetik az újabb és újabb bőröket, egészen addig amíg el nem kúrják annak renoméját.  Kibaszottul kiábrándító, hogy semmit nem hagynak a nézők fantáziájára, inkább kitalálnak valami fasz eredettörténetet, folytatást vagy bármit egy - egy karakternek. Tudom, hogy ez a jelenség mindig létezett, de szerintem most tényleg csúcsra járatják. Ott volt a Predator, a House of Cards, a Lethal Weapon sorozat és sorolhatnánk tovább a példákat. 

Nem lehetne, hogy ezt inkább mostmár ne? 

giphy.gif_480x360


---
borítókép forrása: www.google.com
gif forrása: www.giphy.com