Felmelegítve csak a töltött káposzta jó

Képtalálat a következőre: „helldorado újratöltve”

Nemrég kijött Ganxsta Zolee és a Karteltől a Helldorado - Újratöltve és sajnos ez a korong is  alátámasztja, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó.

Értem én, hogy a Helldorado idén 20 éves és ennek apropójából kedveskedni akart Zoli és a csapat a rajongóknak, de engem inkább arra figyelmeztetett ez a lemez, hogy milyen bazi gyorsan repül az idő. Döglény 32 helyett már 52, és most attól függetlenül, hogy még mindig préda, mint egy kibaszott nő, azért a 20 év az rajta és a Kartelen se múlt el nyomtalanul.  

Kicsit olyan érzésem volt, mikor az albumot hallgattam, mintha újra elvett volna valaki egy darabot gyerekkorom egyik meghatározó illúziójából. Anno a Helldorado volt az első élményem a Kartelről és emlékszem olyan ált. suli nyolcadik körül egy másolt kazin kézről kézre járt a srácok között, pont mint egy 20 perces lányok.mpg névre kereszelt pornófilm részlet, ami a Motoracer mellé volt kiírva egy haver CD-jén. Na mindegy. 

A lényeg, hogy erről az új leporolt verzióról, ami már Dopeman nélkül és Lory B - vel készült pont az a hangulat hiányzik, ami miatt a Helldorado anno olyan dögös volt. A koszos, undergrund style teljesen kikopott és kaptunk egy érettebb , helyenként rockosabb cuccot, ami éppen ezért nekem kb. olyan sterilnek tűnik, mint a szatymazpusztai oktatókórház egynapos sebészeti kisműtője. Nem is kell messzire menni csak ránézni a két borítóra, metaforája mindkettő a banda aktuális állapotának.  És sajnos azt is el kell ismerni, hogy Dopeman nélkül nem az igazi a Helldorado. Dehát ez van.  Én mindenesetre sajnálom. 

Képtalálat a következőre: „kartel helldorado”Képtalálat a következőre: „kartel helldorado - újratöltve”

Azért a Nincs az a csaj (a sörözős mulatságok örök klasszikusa: "Én nem vagyok a barátod bébi, csak egy dologért jövök NYÍÍÍÍÍÍ szúrni."), a Bérgyilkosok, a Jó, a rossz és a Kartel, a Való Világ örökre a kedvenceim maradnak, de az tuti, hogy az eredeti verzióban, a Helldorado -  Újratöltve pedig sajnos nálam megmarad egy zárójeles üzleti fogásnak. 


---

borítókép forrása: rockstar.hu 
 albumborítók: www.google.hu