Félrevédelmező

Képtalálat a következőre: „equalizer 2”

Szerintem nem érdemes több szót pocsékolni a filmre a DÖGUNALOM-nál, én mégis bár nem sokkal többet, de fogok. A Védelmező 2 utolsó 20 percét viszonylag (és azért a viszonylagot legszívesebben kétszer is aláhúznám) izgalmasnak találtam, viszont ezzel sokra nem mentem vaz összkép szempontjából. Én hülye, azt hittem Denzel fogja megmenteni a vasárnapomat és "az érdemes mozira pénzt költeni" filozófiámat (lsd pénteki  Predator  csalódás) de nem.

A Védelmező 2 kb. 120 perc, de szerintem 60 - ból simán ki lehetett volna hozni. Jó lett volna a nézőknek, jó lett volna Antoine Fuqua-nak. mert kevesebbet kellett volna költenie Denzelre és a maradék pénzből vehetne egy normális forgatókönyvírót  a következő filmjéhez, mert ez most forgatókönyv szempontból sem sikerült. 

Sajnos a lehető leglassabb tempóban előadott "jajjdeerkölcsösezamrmccalldenagyon" féle karakterépítés és a semmi történet nagyon elrontja a filmet, mert amúgy lehetett volna ebben a történetben potenciál,  ha a készítők egy huszáros vágással lenyesik a moralizálást, és úgy ahogy van kipenderítik Robert McCall szélsőségesen altruista alteregóját, majd rátérnek a lényegre, ami az, hogy egy faszi bosszút áll, mert kinyírták a legjobb haverját, ráadásul ezt stopperrel méri és minden féle látszólag ártalmatlan használati tárggyal teszi.

Mert, hogy én speciel ezért váltottam jegyet a filmre az tuti  (de szerintem sokan mások is), és nem azért, hogy egy taxisofőrbe ágyazott exmilitaris szociális munkás elnagyolt jellemrajzának boncolgatását nézzem az intenzív cseresznyés haribózás közben. Nem azért mondom, mert nem szeretem az intenzív lélek boncolgatást  és a moralizálást,  csak nem egy akciófilmben és nem Denzel Washingtontól.

Szóval nekem mutatom mi volt a legjobb ebben a moziban: 

 


Sajnos ez van. Most egy darabig csak a Puskinba fogok járni művészfilmeket nézni. 


---

borítókép forrása: www.google.com