"Sohavégetnemérős" politikai csűrések és csavarások

Kapcsolódó kép


Olvasgatom a politikai híreket, nyilatkozatokat, hogy aktuálisan épp ki, mit gondolt a világról, ki kinek a szövetségese, halálos ellensége és úgy érzem, hogy nekem pont itt van tele a tököm az egésszel.

Nincs tovább értelme gondolkodni a politikáról, politikai közéletről, foglalkozni vele pláne, mert szerintem lesüllyedt a "sohavégetnemérős" csűrések csavarások szintjére,  az ember meg csak kapkodja a fejét, hogy hogy nézhetik ennyire óvodás hülyének? 

Hogy lehet úgy felelősségel bármiről is véleményt formálni, vagy bárkit bármivel felhatalmazni, ha  már az az illúzió sincs meg, hogy felnőtt emberként kezelnek, nem pedig óvodásként, akinek csak cumit kell dugni a szájába, aztán eltolni neki a kedvenc estimeséjét, hogy jóllakottan a falfele forduljon és vad cumizás közben bealudjon. A komoly tapasztalt  omnipotens felnőttek meg intézhetik a komoly világnak a komoly dolgait.

Politikai, szalámi és hogy ezek hogy készülnek? Az átlagembernek ahhoz meg mi köze van?

Természetesen e felfogás szerint semmi. Az alapfelállás: megkímélni a választókat a gondolkodás és az igazság terhétől, hiszen úgysem bírná el a súlyát senki. Ja de, a komoly, tapasztalt omnipotens politikusok erre a súlyra fel vannak készülve, átveszik a terhet. 
Aki meg úgy van vele, hogy mégis beleütné az orrát a nagyok dolgába, annak ott van az a megkreált alternatív valóság, amit azért készítettek, hogy elrágódjon rajta, amíg elmegy mellette a világ. 

És akkor így gyakorolja az ember az állampolgári jogait, kötelességeit?

Nincs egy épkézláb független, vagy legalább annak látszatát fenntartó forrás ahonnan tájékozódhatna és azzal a naív megnyugvással dőlhetne hátra, hogy na , akkor most valamilyen igazolhatóan objektív tárgyilagos elemzését megkapta az aktuális kérdéskörnek, véleményt formálhat és dönthet anélkül, hogy "focicsapatot" választana és fanatikus ultrává képezné magát. 

Persze, értem. Vannak ilyen időszakai a történelemnek, amikor nem kell az átlagembernek véleményezni a történések menetét, csak beszopni az official narratívát és hagyni hogy megtörténjenek a dolgok, aminek meg kell, hogy Isten nyomhasson végre  egy resetet.

De ezek után nem fer olyan elméletekkel jönni, hogy sok y meg z generációs menekül a valóság elől. Milyen valóság elől? Deklarálva lett már egy ideje, hogy semmi közünk a valósághoz és meg ne próbáljunk foglalkozni vele. Azt rá kell bízni az intelligens, erkölcsileg feddhetetlen, önfeláldozó és keményen dolgozó politikusokra. Majd ők eldöntik mi a valóság. Mi a jó, mi a rossz, fekete és fehér. Nekünk bőven elég kussba bólogatni.  

A bejegyzés trackback címe:

https://unalomfilozofiak.blog.hu/api/trackback/id/tr2214239847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dare 2018.09.14. 21:08:14

Ugyanígy érzek.
2 lehetőség van csak, vagy ezt gondolod bármilyen témáról, vagy azt.
Harmadik vagy annál több lehetőség, ugyan...ugyan már...az nem a mai világba való.
youtu.be/yJ_lK3oHM84

Legújabb dumák

Én vagyok