A Slender Man borzalmasan unalmas, de azért az operatőrt dícsérem

Képtalálat a következőre: „slender man”

Sejtettem én, hogy nem szabad befizetni erre a filmre, de mivel rég voltam moziba, hiányzott a feeling és pont úgy estem be az Alléba, hogy minden más nekem érdekes vetítés későn kezdődött,  ezért döntöttem, egye fene, üljünk be rá. Még azzal is stuffoltam magam, isteni jel, hogy pont a Slender Man-re értem oda, lehet hogy mégis jó lesz ez, de nem lett az, sőt borzalmasan unalmas volt. Ráadásul popcornt vettem nachos helyett, szóval amit el lehetett baszni, azt elbasztam tegnap délelőtt. 

Hogy ki is Slender Man, arról az Indexről Matalin Dóra tavaly egy dokumentumfilm kapcsán írt egy tök jó cikket, tessék parancsolni:

LINK. 

A mítosszal hivatalosan ezért (valójában képességeim híján) nem is foglalkoznék, inkább a filmről mondanék egy-két keresetlen szót. 

Joey King, Jaz Sinclair, and Julia Goldani Telles in Slender Man (2018)Adott négy hormongőzős kamaszlány ( három közülük a fenti képen látható, a negyedik elvtársnő a fotó készítésekor már szőrén-szálán eltűnt...füdepara), közülük az egyiknek ráadásul a Barátok Köztös Luca a magyar hangja( upsz, lebuktam.) Jódolgukban nem tudják mivel múlatni az időt, hát hirtelen kortárscsoporti nyomásra úgy döntenek megidézik Slender Mant.  Persze Slender úr se aza világ összes terhét a vállán cipelő, elfoglalt fazon,  többnyire azzal bassza el az idejét, hogy gyerekekre vadászik: megbabonázza őket, aztán vagy elrabolja, vagy egymásra uszítja, vagy megőrjíti áldozatait,  szóval mindent tud, ami elengedhetetlen egy jó kis pszichopata mókázáshoz. "De eredeti sztori, és a karakterek..." Hányszor is hallottam hasonlót? Hány ilyen filmet csináltak már?

Megszámlálhatatlant a négyzeten. Mégis a Slender Man készítői úgy gondolták ez kevés, csináljunk már mégegyet! Miért? Mert. "Mindenesetre én nagyon szépen köszönöm. Kiváló ötlet volt."

Munkájuk gyümölcsét tartalmilag talán úgy tudnám összefoglalni, hogy adott egy begyolcsozott arcú tölgyfa (akinek kellő pillanatban póklába nő, mint dr Lovelessnek a Wild wild westben, csak Slendernek fából), aki öltöny nyakkendőben kerget tinédzsereket, pengén kezeli a mobilt és imád paráztatni. Miért csinálja mindezt? Nagyon jó kérdés.

A filmből csak annyi derül ki, hogy valamiért életfeladatának érzi gyerekek, kiskamaszok, disposable teenek (linkre kattintva írtózatos meglepetés!), stb. gyötrelmes kínok közötti tölgyfásított szomorúfüzesítését (és ezt most szószerint értem.)

Slender Man (2018)

  

A filmnek egyetlen értéklehető része van, a végén a stáblista, de az is csak azért tetszett nagyon, mert a másfél liter kóla után, mint a messiást úgy vártam, hogy végre elmehessek hugyozni.

Ha jót akartok magatoknak ne nézzétek meg a Slender Man - Az ismeretlen rémet. Inkább menjetek és ültessetek fát! 

Na, hogy ne csak rosszat mondjak,  a kameraman munkája tényleg jó volt. Szép volt a fényképezés. Vannak a filmben hangulatos snittek, nagytotálok,  de ez sem húzza ki a szarból a mozit. Szóval tényleg ne nézzétek meg és ültessetek helyette inkább fát!!! Vagy nézzetek meg egy természetfilmet a fákról. Vagy valami ilyesmi. 

Azért az előzetes még iderakom, hátha bepaliz valakit: 


Értékelésem: 10/-5

UPDATE 2018.09.02, 20:48

Magyarázok itt, hogy így nem volt rám hatással a Slender Man, meg ilyen szar-olyan szar, erre előbb kimegyek az erkélyre és ezt látom:

A képen a következők lehetnek: égbolt és túra/szabadtéri


A képen a következők lehetnek: égbolt, fa, éjszaka, növény és túra/szabadtéri
Hát nem olyan az a fa a két ház között, mint egy rémisztő idián törzsfőnök alak? Hát de. Slender Man, az anyád picsáját! 

---
képek forrása: www.imdb.com, illetve saját fotózás
videó forrása: www.youtube.com