OROSZORSZÁGBÓL JÖTTEM, MESTERSÉGEM CÍMERE, A, MINT AMERIKAI II. rész

Képtalálat a következőre: „the americans”

Korábbi kapcsolódó posztomban írtam, hogyha ledaráltam az összes évadot jelentkezem majd még a Foglalkozásuk: Amerikai ügyében. Az igazat megvallva,egy évad a hatból még vissza van, de felmerült bennem pár dolog, amivel kapcsolatban muszáj megírnom mi a szívemet nyomja. Történetesen arra gondolok, hogy a 4. évadtó- bassza meg!!! - kezd ellaposodni a The Americans, nem kicsit, hanem kurvára-nagyon. Sőt mikor elkezdtem nézni a hatodik évadot, csak kapkodtam a fejem és elgondolkodtam, hogy biztos - e, hogy "jó rendezvényen vagyok".

Egészen a második évad végéig, sőt még a harmadik évad alatt is ment minden, mint a karikacsapás, olyan izgalmas volt a sztori, hogy 5 mm-el kénytelen volt visszább húzódni a körömágyam is. Nem bírtam leállni a részekkel, csak daráltam és daráltam az egyiket a másik után, de aztán a negyedik évadtól kezdett valami megváltozott. Elkezdett laposodni, sőt kimondom: unalmasodni, vontatottá válni a sztori. 

Hpp gondoltam ekkor, sebaj, biztos csömöröm, túlhúztam az agyam, tartok kis szünetet, aztán majd újult erővel nekivágok újra a folytatásnak. A hiba biztos az én készülékemben van. Szóval pár napra felfüggesztettem a további megtekintést. De faszt, nem így lett. A szünet után ugyan úgy folytatódott a leszállóág, a hatodik évad első részénél pedig az volt a benyomásom, hogy olyan szintű zuhanó repülés keződött mint, ami James Bonddal is megesett az Aranyszem elején, mikor megpróbálta  kisrepülőn elmenekülni a "fúdenagyontitkos" szovjet katonai bázisról.

Emlékeztek? Nem? Mutatom. Majd 1:24 - tól legyetek kedvesek nagyon figyelni. Onnantól érteni fogjátok miről beszélek. De segítek is: képzeljétek azt, hogy ti mint nézők vagytok Bond, a The Americans pedig a kisrepülő. A szabadesést meg nevezzük mondjuk a vakszerencsének. 

Ugye? 

Mostmár csak várnom kell, hogy a hatodik évad végén, úgy fogom - e érezni magam, mint Bond, mikor nehezen, de azért az utolsó pillanatban felrántja azt a kurva gépet  és elrepül a naplementébe az MI6-felé, ahol feltételezhetően majd kimossák az nagy ijedtségben összefogosott alsógatyáját, vagy ez a rész kimarad, és nem marad más csak a hatalmas robbanás, mint a klip végén. 

Meglátjuk. 


Persze tudom, hogy mindenhol azt lehet olvasni, hogy szuperjó lezárása született a sorozatnak. Fingers crossed. Egyelőre még szkeptikus vagyok.