Oroszországból jöttem, mesterségem címere, A, mint Amerikai

Kapcsolódó kép

Az előző posztomban jól lehúztam a Feltámadást, viszont a szabi alatt találtam frankó dolgokat is, péládul egy jó kis sorozatot a Foglalkozásuk: Amerikai-t.  Az első évadot nagy hirtelen le is toltuk a barátnőmmel és úgy beszippantott minket ahogy azt kell, mit szépítsem, rajongók lettünk. Kint van már az összes évada a cuccnak, tulajdonképpen idén májusban fejeződött be a sztori, ezért szerencsére le tudjuk darálni az egészet záros határidőn belül, de nagyon kíváncsi vagyok hogy hova fog kifutni a történet. Igazából nem is értem, hogy kerülhette el a figyelmemet eddig ez a sorozat, mivel 2013 eleje óta megy. De sebaj, így sokkal jobb, hogy nem kell éveket várni az újabb és újabb évadokra. 

A történet Elizabethről és Philipről szól, akik gyakorlatilag évtizedek óta élik az USA-ban a középosztálybeli amerikaiak unalmas életét. Illetve élnék, ha nem lennének titokban KGB ügynökök. A látszólag utazásszervezésből élő család ( mert hogy két kiskorú gyerekük is van) feje és oldalbordája gyakorlatilag profi kém, akiknek fő tevékenysége, hogy különböző szabotázs és egyéb akciókkal segítség a Szovjetúniót győztesként kikerülni a hidegháborúból és persze az sem hátrány, ha mind ezt úgy sikerül elérniük, hogy az egész nem a III. világháború kirobbanásába fut bele. 

Képtalálat a következőre: „foglalkozásuk amerikai”

A nagyon érdekes alapfelállás, már az első évad első részeiben tovább bonyolódik. Bazi izgalmas cselekmény során ismerhetjük meg egyre mélyebben Elizabethet, Philipet, a KGB amerikai tevékenységeit, illetve az FBI elhárítási osztályának működését. Szerencsére minden szereplő, még a mellékszereplők is több dimenziósak. Senki nem fekete vagy fehér, de azért bevallom őszintén, azt eléri a sorozat, hogy a szovjeteknek drukkoljon az ember. Arról nem is beszéle, hogy ahogy egyre jobban megyünk bele Elizabeth és Philip történetébe, azon kezdünk el gondolkodni, hogy hogy a francba képes az életét ilyen profizmussal szervezni ez a két ember.A sorozat egyébként nem szégyenlős, tele van meztelenséggel, szexjelenetekkel, akciódús történésekkel. Szóval szerencsére a tempó feszített, folyamatosan olyan érzése van az embernek, hogy mindennek tétje van, a karakterek tükör jégen mozognak és hajszálra vannak a bukástól, a lebukástól, extrémebb esetekben a haláltól. 

Egy szónak is száz a vége, azt elérte az első évad, hogy ráfeküdjek a témára, mindenkinek ajánlom, aki még eddig nem tette, hogy kezdje el az Tee Americanst. Én pedig jelentkezem majd a hatodik évad után, hogy vajon kitartott - e végig a lelkesedésem, vagy pár évad után ráuntam a sorozatra, mint a szarra. Egyelőre viszont annyira fellelkesültem, hogy valószínűleg lesz poszt az amerikába a hidegháború alattt tevékenykedő KGB ügynökökről is. Ergo nemsokára jelentkezem!  

Képtalálat a következőre: „foglalkozásuk amerikai”


-----

képek forrása: google.com