Találtam egy videót, ami tökéletesen jellemzi az ellenzéket!

Méghozzá ezt a remek részletet a Sidney Poitier rendezte Dutyi Diliből ( 1980; fsz: Richard Pryor, Gene Wilder). Mindenki ízlése szerint beazonosíthatja, hogy melyik karakter melyik pártot szimbolizálja. Annyit segítek hogy a nagydarab kalapos feka a Fidesz! 

 

Akkor most terápiás jelleggel következik a további kibeszélő és elnézést azoktól, akiknek sérti a szemét a trágár szöveg, a szofiszitikálatlan, zsigerből érkező gondolatok, javaslom,  inkább ne is olvassanak tovább, mert csak felidegesítik magukat.

Figyelve az ellenzék április utáni teljesítményét egyszerűen nem tudom magamban tartani a csalódottságomat. Mint LMP szavazó leginkább az ő dolgaik basznak fel, de úgy amblokk érzem azt, hogy nem áll másból az egész Fideszen túli világ, mint arcoskodó, önimádó idiótákból, akik azzal vannak elfoglalva, hogy hogyan tegyék egymást hintába, miközben én mint állampolgár, azt érzem, hogy engem vernek át a leginkább. 

Nekem nem jön le más, minthogy nem érdekli ezeket a politikusokat semmi a saját túlélésükön, egójukon és karrierjükön kívül ( tisztelet a néhány kivételnek, akikről fogalmam sincs kicsodák, de bele kell írni, hogy politikailag korrekt legye).Sütögetik a saját pecsenyéjüket, kevernek-kavarnak, baszom nagyokat mondanak, közben meg olyan háttéralkukat kötnek, amivel próbálják kicselezni a FIdeszt, de valahogy mindig csak saját magukat sikerül nekifutásból tökön rúgni a nagy trükközés meg cselezés közben. Nem is lenne gond ez ha magukat szopatnák, nem pedig azokat, akik bizalmat szavaztak nekik, meg várnának valami alternatívát a Fidesz faszságaival, túlterjeszkedésével, megalomániájával szemben. Ilyen emberekkel hogyan lehetne ballanszírozni a Fidesz hatalmát?

Mert hogy a kormány azt csinálnak, amit akarnak és nem szégyel( és úgy látszik semmit sem szégyel) az nem vitás. 

Tényleg röhej, hogy egyedül a Kétfarkú kutya pártnak vannak értelmes, komolyan vehető(!!!!!) megmozdulásai.  Ami csak azért kurvára szomorú, mert hát ők mégis csak egy vicc párt lennének, ennek ellenére lassan már csak őket lehet komolyan venni az ellenzéki térfélen. Talán még egy - egy civil jelölttől lehetne rajtuk kivül valamit remélni, de szerencsétlenek magányos kamikaze harcosként milyen eséllyel mennek szembe a kormánygépezettel? Ha meg beáll mögéjük az ellenzék, el is van baszva minden hitelességük. Sőt többet ártanak nekik, mint használnak. Lehet persze példának hozni Hódmezővásárhelyet, de ott egy oldschool fideszes indult egy newschool fideszes ellen, úghogy az ellenzék max operavtv dolgokban tudta segíteni Márki-Zay Pétert, szerintem ideológiailag összeségében pluszt nem adott a jelenlétük hozzá a sikerhez. 

Én jelenleg ott tartok, hogy  semmi értelmét nem látom annak, hogy pártokkal foglalkozzak, vagy odafigyeljek arra amit mondanak. Érdemesebb inkább becsatlakozni civil szervezetekhez, alapítványokhoz, akik olyan ügyekkel próbálnak  érdemben foglalkozni, aminek tényleg van értelme, és pritoritása (pl: BAGázs) . A pártok/párt politikusok meg húzzanak el tényleg a picsába. Innentől kezdve én nem sok mindenben tudok hinni nekik.  Mi a picsát fognak őt bármit is jobbá tenni ebben az életben?

És szerintem ezentúl az sem ildomos, hogy valaki panmpogjon annak, aki nem ment el szavazni. Ha nincs miből választani, miért is kéne fenntartani a választás lehetőségének látszatát? 

Hogy keretes legyen a szerkezet, itt van egy videó arról is, hogy speciel én hogy érzem, mennyire hagyott cserbe az ellenzék: 


---
videók forrása: www.youtube.com

A bejegyzés trackback címe:

https://unalomfilozofiak.blog.hu/api/trackback/id/tr5314100037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dread Naughty 2018.07.09. 23:13:40

Annyi szent, hogy a legyeket csapkodó öreg az Gyurcsány és követői...

Attilajukkaja 2018.07.10. 10:31:17

"nem áll másból az egész Fideszen túli világ, mint arcoskodó, önimádó idiótákból, akik azzal vannak elfoglalva, hogy hogyan tegyék egymást hintába"
És a Fideszen belüli világ is ebből áll. Jövőkép NULLA!

efmint 2018.07.10. 11:26:32

@Attilajukkaja: Hát az oké, csak az ellenzéknek erre a Fidesz világra kéne mutatnia valami alternatívát, ami nem sikerül, már 8 éve. Azzal sajnos én nem sokra megyek, hogy dehát a Fidesz is ilyen. Ha nem lenne ezzel problémám, akkor valószínűleg Fidesz szavazó lennék.

Azért 8 év az nem kis türelmi idő. Nem azt mondom, hogy verjék meg a Fideszt. De azért 8 év alatt annyi elvárható lett volna tőlük, hogy ne 10 lépéssel hátrébb legyenek, mint ahonnan indultak, hanem minimum 4 - 5 - el előrébb. És akkor ezzel a megállapítással szerintem még nagyon is együttérző voltam.

Attilajukkaja 2018.07.10. 11:41:16

@efmint:
Egyetértek veled. A bejegyzésemmel csak pontosítani akartam a posztoló azon megfogalmazását, hogy "nem áll másból az egész Fideszen túli világ". Nem, NEM CSAK a Fideszen túli világ áll ebből, hanem a nagy és dicső Fidesz is. Ezért is nagyon elkeserítő az egész helyzet, ezért mondtam, hogy nulla a jövőkép. Nyilván nem fogalmaztam elég világosan, ha ez nem jött át. :o)

Kampfer 2018.07.10. 11:44:27

@Attilajukkaja: Az a szomorú hírem, hogy jövőképe, elképzelése az összes között még mindig leginkább a fidesznek van.
Kamp.

efmint 2018.07.10. 12:02:32

@Attilajukkaja: Én vagyok a posztoló :-)

Attilajukkaja 2018.07.10. 13:02:52

@efmint:
Bocsi a figyelmetlenségemért!!!! :o)
De azt hiszem, ettől még érvényes, amit írtam. Köszi, hogy válaszoltál!

@Kampfer:
" jövőképe, elképzelése az összes között még mindig leginkább a fidesznek van"
Én azt inkább múltképnek nevezném.

efmint 2018.07.10. 13:42:28

@Attilajukkaja: Nem gáz! Én köszi az olvasást/hozzászólást!

Attilajukkaja 2018.07.10. 13:51:41

@efmint:
"Nem gáz! "
Valóban, ... csak picit volt ciki. :o))))
És várom a következő posztot a bloggertől! ;o)

efmint 2018.07.10. 14:00:08

@Attilajukkaja: Áh, rá se ránts :D Én is kíváncsi vagyok mi lesz a következő :D

Kampfer 2018.07.10. 16:02:41

@Attilajukkaja: "Én azt inkább múltképnek nevezném."

Irreleváns, hogy te minek neveznéd. Senkit sem kell érdekeljen, mert nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy az említett jövőkép (vagy akár hívhatod víziónak is) elegendő támogatót tudhat maga mögött, ami legitim politikai felhatalmazást jelent az adott jövőkép irányában tett politikai lépésekhez. Az ellenzéknek külön-külön sem, de együtt aztán végképp semmi víziója sem volt (most sincs). Buta lózungokat puffogtatnak Európáról, demokráciáról és értékekről, ami a gyakorlatban nem körülírt és pontosan nem is definiált fogalomhalmaz. Járt (és bukott) utakon próbálkoznak újra és újra. Poszter nagyon találó videót használt hasonlatként. Szidhatod a fideszt, ahogy akarod, ettől még nekik van támogatottságuk és legitim felhatalmazásuk a politikájukhoz. Akár tetszik ez neked, akár nem. Lehet keseregni és fanyalogni, ahogy a szerencsétlen ellenzék és te is teszitek, de ez csak annyit jelent, hogy '22-ben még jobban a perifériára kerültök. Ahogy ez '18-ban is bekövetkezett a korábbi négy év ostoba semmittevése és szánalmas 'fideszezése' nyomán. Ti dolgotok...
Kamp.

efmint 2018.07.10. 16:16:11

@Kampfer: Én csak annyit tennék ehhez hozzá, hogy a posztertől a lehető legtávolabb áll a fidesz viziója, és ez a poszt nem azért született, hogy a fidesz viziójának létjogosultságát igazolja. Abban sem vagyok biztos, hogy olyan baromi nagy a társadalmi támogatottsága. Csak nincs ellenvízió. Így könnyű. Akkor derülne ki igazából, hogy mennyire menő is ez a fideszvízió, ha lenne egy erős valami, amivel ütköztetni lehetne. Amivel versenyre kellhetne. Ha egy 30 éves ember versenyt fut egy 2 évessel, az még nem mutatja meg, hogy a 30 éves valójában milyen kondiban van és megállná - e a helyét ha a saját súlycsoportjába játszana. Jelenleg nincsen értelmes alternatíva. De attól még, hogy értelmes alternatívája nincs valaminek, attól az a valami még lehet borzasztó nagy fostalicska(szerintem). Én személy szerint azt gondolom, hogy a fideszvízió borzasztóan fos, de kellően erős az imidzse, mint a videóban látható kalapos néger úrnak. De előbb utóbb valószínűleg annál a kalapos néger úrnál is lesz erősebb. A kérdés az, hogy ez az illető mégnagyobb seggfej lesz - e , vagy esetleg valaki normális.

Kampfer 2018.07.10. 16:47:47

@efmint: Üdv!

"Én csak annyit tennék ehhez hozzá, hogy a posztertől a lehető legtávolabb áll a fidesz viziója, és ez a poszt nem azért született, hogy a fidesz viziójának létjogosultságát igazolja."

Senki nem is állította (én sem), hogy egy fidesz-fan vagy. Sokan egyszerűen veszteségminimalizálás okán szavaztak a kormánypártokra. A fidesz víziójának létjogosultságát pedig nem kell igazolnod, az már megtörtént áprilisban.

"Abban sem vagyok biztos, hogy olyan baromi nagy a társadalmi támogatottsága."

Maradjunk annyiban, hogy kellően nagy. Bármelyik random ellenzéki gittegylet leszopkodná a saját apukáját is egy ilyen eredmény feléért is! A politikailag aktív közösségen belül nagyon komoly a támogatottságuk. Mellesleg az sem elhanyagolható, hogy az élet nem egy állításukat igazolta az elmúlt években!

"Csak nincs ellenvízió. Így könnyű."

Egyrészt: az az ellenzék balfaszsága, ha nincs ilyen. Ezen szomorkodjanak ők és a híveik. Az ő bajuk!

Másrészt: ha nagyon halvány, ám annál hangosabb kivitelben, de volt ellenvízió! Úgymint: Európa (a f@sz se tudja, mit értettek ezalatt), nyílt társadalom (köszi, de inkább ne), Európai Egyesült Államok (anyátokat), korrupciómentes világ (utópia), színes társadalom (vagyis tovább tolni a hungarofób retorikát, mint korábban 20 évig), liberalizmus (halál reá)! Ezzel szemben állt a kommentelő társnő által emlegetett 'múltkép', amit a fidesz víziója testesített meg. Legalább retorikai szinten, de nemzeti gondolatkör, nemzetben gondolkodás. Lokálpartiotizmus, nemzeti érdekek mentén vezetett külpolitika, gazdaság, társadalom- és családpolitika, migráció kőkemény elutasítása, visszatérés a nemzeti gyökerekhez (igen, akár a Horthy korszakot idézően). Nos, mindezekről elég világos véleményt mondtak a választók.

"Akkor derülne ki igazából, hogy mennyire menő is ez a fideszvízió, ha lenne egy erős valami, amivel ütköztetni lehetne."

Ezen a hídon majd akkor menjünk át, ha odaértünk. Egyelőre csak azzal lehet ütköztetni, amivel már ütközött. És azt eddig mindig szétcsapta, mint a rohadt tököt!

"Ha egy 30 éves ember versenyt fut egy 2 évessel, az még nem mutatja meg, hogy a 30 éves valójában milyen kondiban van és megállná - e a helyét ha a saját súlycsoportjába játszana."

Hasonlatod szerint itt egy ereje teljében lévő 30-as, nemzeti érzelmű, trikolórba öltöztetett atléta fut versenyt nem 2 évessel, hanem egy 40-es, 50-es szénnédohányzott, piás, köszvényes baloldali kövülettel, illetve egy 20-as évei elején járó füves belvárosi 'éttermiségi' 50 kilós frissdiplomás szerencsétlen bölcsésszel. És ezeket félgőzzel lefutja, majd a dobogó tetejéről leköpi. A 2 éves majd talán egyszer évek múltán áll a rajthoz! A saját súlycsoportjában játszik a fidesz. Csak a vetélytársak egy nagy rakás szar állapotban vannak mind, mert maguk is azok és eszük és politikai tehetségük is épp annyi.

"Jelenleg nincsen értelmes alternatíva."

Ez már hosszú évek óta így van. Mióta a Jobbikot szépen elkezdte kinyírni a Vona.

"De attól még, hogy értelmes alternatívája nincs valaminek, attól az a valami még lehet borzasztó nagy fostalicska(szerintem)."

Simán lehet. De az is lehet, hogy csak szerinted fostaliga. Simán lehet, hogy amire te vágysz, na az volna csak az igazi szarhegy!

"Én személy szerint azt gondolom, hogy a fideszvízió borzasztóan fos, de kellően erős az imidzse, mint a videóban látható kalapos néger úrnak."

Szerintem pedig a legkevésbé fos vízió volt a választhatók közül. És legalább retorikai szinten nemzeti és magyar! Ami az összes többiről nem volt elmondható! Még retorikai szinten sem! Azokról azt gondolom, hogy pusztuljanak, takarodjanak el ha akarják, akkor Európába, de tőlem akár a pokolba is, nem fogok könnyezni sem értük, sem a gusztustalan eszméikért és a követőikért sem.

"De előbb utóbb valószínűleg annál a kalapos néger úrnál is lesz erősebb."

Ezt jól látod, ez törvényszerű. Ez a kormány sem lesz itt örökké, a fidesz is bukni fog egyszer.

"A kérdés az, hogy ez az illető mégnagyobb seggfej lesz - e , vagy esetleg valaki normális."

Szerintem számotokra mindenképp nagyobb lesz a fájdalom, erős lesz a sokk. Mert nem tanultok és nem látjátok a folyamatok hátterét. Amit pedig elmond, leír nektek a túloldal, egyszerű nácizással, orbánozással, rasszistázással és homofóbozással, esetleg fasisztázással intézitek el. Ahogy ez az elmúlt évek során megannyi esetben előfordult. Aztán a választások után pedig csak pislogtok, mint a hal a szatyorban és nem értitek azokat az eredményeket, amik egyértelmű következményei voltak a korábbi évek fejleményeinek. Várjátok a tutit és a szép új 'ajrópéer' világ eljövetelét, de gőzötök sincs róla, hogy annak semmi politikai realitása nincs ebben a társadalmi és politikai közegben!
Vagyis a következő versenyző is egy girhes kis libbant 50 kilós szemüveges, csíkossálas kis belvárosi bölcsészgyerek lesz az akkor már majd' 40-es atléta ellen. És akkor majd ismét lehet elmélkedni az elveszett illúziók fölött pislákolva, hogy mi történt!? Szerintem.
Üdv: Kamp

Attilajukkaja 2018.07.10. 16:50:49

@Kampfer:
"Senkit sem kell érdekeljen, mert nem ez a lényeg."
Szerintem meg nagyon is lényeges, hogy ki mit gondol, hogyan képzeli el az ország jövőjét. Csak a diktátorokat nem szokta érdekelni, mit gondolnak az emberek, akik fenntartják a hatalmát.

"az említett jövőkép (vagy akár hívhatod víziónak is) elegendő támogatót tudhat maga mögött"
Ha lenne ilyen jövőkép, egyet is értenék veled. De nincs. Orbánnak a politikája az ellenség keresésre (és találásra) alapul, SEMMI másra.

"Az ellenzéknek külön-külön sem, de együtt aztán végképp semmi víziója sem volt"
Ha van, akkor se nagyon hallhattunk róla. A média csak Orbán putyinista szövegét nyomta a nagyközönségnek mindenütt. Hogy a fejlett Európához kellene jobban igazodnunk, nem Oroszországhoz vagy Törökországhoz, azt csak kevesen olvashatták az ellenzéki sajtóban. Pedig számomra ez jelentené egy modern Magyarország valós jövőjét.

"Szidhatod a fideszt, ahogy akarod, ettől még nekik van támogatottságuk és legitim felhatalmazásuk a politikájukhoz."
Tudom. Kádárnak is az volt. Legitim felhatalmazása. Nemde?

"Ti dolgotok..."
Mindannyiunk dolga. :o)

@efmint:
"Jelenleg nincsen értelmes alternatíva."
Mint írtam, az EU-val való együttműködést látom egy értelmes alternatívának.

Kampfer 2018.07.10. 17:16:27

@Attilajukkaja: "Szerintem meg nagyon is lényeges, hogy ki mit gondol, hogyan képzeli el az ország jövőjét."

Tömegek, politikai mozgalmak, társadalmi csoportok véleménye számít. Az, hogy te, mint kisjukka képtelen vagy feldolgozni, hogy a te elképzelésed jelenleg a pokol fenekére van küldve, az nem kell érdekeljen senkit és ez ezután is így lesz. Össztársadalmi megítélés a lényeges, nem néhány hegyvidéki értelmiségi szívfájdalma.

"Csak a diktátorokat nem szokta érdekelni, mit gondolnak az emberek, akik fenntartják a hatalmát."

Ez csak a te szokásos naivitásod. Annak bizonyítéka, hogy még ennyi hónap távlatából sem értesz semmit az egészből! Hidd el, a legdemokratább 'ajrópéer' politikus is ballisztikus ívben leszarja az emberek véleményét és gondolatait! Tudod mi érdekli? A politikai kommunikáció hatékonysága, a média uralása, a gazdasági érdekcsoportok támogatása és a támogatottsági adatok. Szó nélkül fordulnak a saját kommunikációjukkal szembe, ha a választás érdekében ezt kell tenniük vagy a nyert választás után a támogatók benyújtják a számlát! Ne légy naiv, ez mindenhol így működik, ahol politikusok küzdenek szavazatokért. Emlékezz vissza csak a brexitre! Vagy akár a görög választásokra! Diktátorok? Ugyan... Egyszerűen csak hívd őket politikusoknak. Akár a bundesmutter.

"Ha lenne ilyen jövőkép, egyet is értenék veled. De nincs."

Vagy hazudsz, vagy ostoba vagy, hogy fölismerd! De ez a te bajod.

Nemzeti társadalom- és családpolitika, hazai orientációjú iparfejlesztés, mezőgazdasági fejlesztés, nemzeti gondolkodást fókuszba helyező közoktatás és nevelés, lokális védelempolitika és hadiipar fejlesztés, hazai gépgyártás fejlesztése, családbarát adópolitika, gyermeknevelés ösztönzése, támogatása, migráció elutasítása, nemzetben gondolkodás a Kárpát-medence vonatkozásában, centralizált állami ellenőrzés a gazdaság, a közigazgatás, közegészségügy és közoktatás tekintetében. Nemzeti népesedéspolitika. Szerinted mi a franc a vízió és jövőkép, ha nem ez? Lehet nem szeretni, de ettől ez még határozott jövőkép.

"Orbánnak a politikája az ellenség keresésre (és találásra) alapul, SEMMI másra."

Ha a fentieket olvastad és értelmezted, láthatod, hogy ez nem igaz. Továbbá ellenséget nem kell keresni, azok adottak. Eddig is adottak voltak, csak nem volt szabad őket megnevezni, nem volt szabad ellenük felszólalni. A balázspéteri és gönczkinga típusú külpolitika lényege a feltétel nélküli meghunyászkodás és seggnyalás volt, bárminek és bárkinek alárendelték az ország érdekeit, csak kerüljék a konfliktusokat! Ezek egyike sem politikus volt, csak egy közönséges szarember! Hosszú évek során bizonyították tehetségtelenségüket és gerinctelenségüket. A szemétdombon a helye mindnek!

"Ha van, akkor se nagyon hallhattunk róla. A média csak Orbán putyinista szövegét nyomta a nagyközönségnek mindenütt."

Ez egy ostoba, süket duma! Korábban is írtam már neked is, hogy ez csak gyenge önigazolás! A zsákfaluban is van már szélessávú internet, érdekes módon a legkormánykritikusabb kereskedelmi adó a legnézettebb, a közmédiára még te is azt írtad, hogy a kutya nem nézi! Akkor most hol van az igazság? Mindegyiknek volt lehetősége elmondani, hogy mit akart! De volt, aki ugye a körúton túlra is lusta volt elmenni a külvárosba! A másik, amelyik elkezdte járni az országot, az pedig sikeresen kiválasztott egy közutálatnak örvendő szerencsétlent, a harmadik pedig egy ostobasággal a transzparensén kezdte el magyarázni az '50-es évek igazságát! 2018-ban! És csodálkoznak, hogy pofára estek? Na, ez jelzi, hogy a jövő számukra csak sötét lehet!

"Hogy a fejlett Európához kellene jobban igazodnunk..."

Csak szólok, hogy erről a gondolatkörről még a közmédiában is folyamatosan hírt adtak és tárgyalták! Nem is beszélve a retektévéről és a hír-tv-ről! És ugyan KONKRÉTAN mit értesz igazodás alatt? Eleget tenni minden felszólításuknak? Átvenni feltétel nélkül minden jogi ostobaságukat? Olyan szervezetek jogi szabályozását átírni, amilyen szervezetek egy rakás pofázó országban nem is léteznek??? Mit értesz igazodás alatt? Mert ez így csak egy üres frázis, semmi több!

"Pedig számomra ez jelentené egy modern Magyarország valós jövőjét."

Láthatóan a választók releváns többsége számára pedig nem.

"Tudom. Kádárnak is az volt. Legitim felhatalmazása. Nemde?"

Ostoba vagy. Kádár felhatalmazása nem legitim politikai felhatalmazás volt. Mögötte egyszerű katonai erő állt.

"Mindannyiunk dolga."

Hogy merre megy a szekér, az igen. A fanyalgás a tiétek! Persze, akár gondolkodhatnátok is helyette, miért olyan elutasított az a sok hülyeség, amit pl. te is erőltetsz állandóan!

"Mint írtam, az EU-val való együttműködést látom egy értelmes alternatívának."

És melyik EU-val? A Merkelével? A britekével? A déliekével működnél együtt? Vagy esetleg Brüsszel Európájával? Netán a sokak által elutasított Macron Európájával? Vagy a skandinávokéval? Melyik unióról beszélsz...? Először erre válaszolj, utána mehetünk tovább!
Kamp.

Attilajukkaja 2018.07.10. 17:56:35

@Kampfer:
"Az, hogy te, mint kisjukka képtelen vagy feldolgozni, hogy a te elképzelésed jelenleg a pokol fenekére van küldve, az nem kell érdekeljen senkit és ez ezután is így lesz. "
Ha csak én lennék ezen a véleményen, tán még bele is nyugodnék. De sokan vagyunk ám! Tudod, a szavazók 51%-a nem a Fideszt kívánta vissza.

"a legdemokratább 'ajrópéer' politikus is ballisztikus ívben leszarja az emberek véleményét és gondolatait!"
El tudom képzelni, hogy így van, de legalább ügyesen csinálják. Mert profik. :o)

"A politikai kommunikáció hatékonysága, a média uralása, a gazdasági érdekcsoportok támogatása és a támogatottsági adatok. "
Nem, nem. Ezek Orbánt érdeklik. Kevered a dolgokat!

"Vagy hazudsz, vagy ostoba vagy, hogy fölismerd! "
Sajnálom, hogy ennyire nem tudod elfogadni, hogy vannak, akik másként látják a dolgokat, mint a NER , ... és ezek alapján te is.

"Nemzeti társadalom- és családpolitika, hazai orientációjú iparfejlesztés, mezőgazdasági fejlesztés, nemzeti gondolkodást fókuszba helyező közoktatás és nevelés, lokális védelempolitika és hadiipar fejlesztés"
Köszönöm, hogy felsoroltad helyettem mindazt a retrográd víziót, amit Orbán próbál ráerőltetni az országra. Pontosabban, nem is a felsorolt célok retrográdak (ezeket akármelyik párt írhatta volna, mert csak hangzatos lózungok), hanem az, AHOGY el akarja ezeket érni.

"Szerinted mi a franc a vízió és jövőkép, ha nem ez? "
A "szép" és "jó" egy nemes cél minden politikus számára, csak nem mindegy, hogyan képzeli el ennek a megvalósítását. Orbán Putyinnal és Erdogannal karöltve, én pedig az EU-n belül képzelem ugyanezt. Óriási különbség a jövőnkre nézve.

"ellenséget nem kell keresni, azok adottak."
:o)))))

"A zsákfaluban is van már szélessávú internet, érdekes módon a legkormánykritikusabb kereskedelmi adó a legnézettebb"
Valóban az? Az internet sávszélessége tényleg nagyon jó Magyarországon. Szóval nem erre vonatkozik a kérdésem.

"KONKRÉTAN mit értesz igazodás alatt? "
Konkrétan? ... Na jó, igyekszem nem a viccre asszociálni. :o)
KONKRÉTAN arra gondolok, hogy erősíteni kellene az EU országok közötti együttműködést, nem gyengíteni azt és ott, akkor és amikor csak tudjuk. Több előnnyel járna az országunknak, ha Orbán feladná a látványos szabad pálinkafőzés (ha-ha!) "szuverenitási" harcát, és megpróbálna egy önálló gazdaságot kialakítani. Mert a gazdaságunk valójában ugyanolyan külföldi multifüggő, mint amilyen a szocik alatt is volt. Ehhez persze modern kori oktatásra, kutatásra, innovációra, nemzetközi versenyre lenne szükség, amitől Orbán annyira fél. Ebben rengeteget segíthetne az EU, ha akarna.

"Ostoba vagy. Kádár felhatalmazása nem legitim politikai felhatalmazás volt. "
Felesleges becsmérelned a vitapartneredet, mert nem ettől lesz igazad. Szerintem Orbánnak sincs legitim felhatalmazása. Nyögvenyelősen, sok törvénytelenség és némi csalás árán érte el a Fidesz a 49%-ot.

"És melyik EU-val? A Merkelével? A britekével? A déliekével működnél együtt? Vagy esetleg Brüsszel Európájával? Netán a sokak által elutasított Macron Európájával? "
Nem az én szakmám, de az biztos, hogy az EU működését újra kell gondolni. De nem akadályozni kellene ezt az újragondolást, hanem konstruktívan közreműködni. Orbánék jelenleg csak kerékkötőkként próbálják felhívni magukra a figyelmet: az EU-ban, az ENSZ-ben és a NATO-ban is.

Attilajukkaja 2018.07.10. 17:58:53

@Kampfer:
Hú, ez túl hosszúra sikeredett. Talán le kellene rövidítenünk a vitánkat. :o)

Kampfer 2018.07.10. 18:53:10

@Attilajukkaja: "Ha csak én lennék ezen a véleményen, tán még bele is nyugodnék. De sokan vagyunk ám! Tudod, a szavazók 51%-a nem a Fideszt kívánta vissza."

A matek még most sem erősség, igaz, jukka?

Fejezd be a mondatot! 51% nem a fideszre szavazott. Listán. Egy listás 49%-os eredmény a legtöbb demokráciában a kétharmadhoz közeli eredményt jelez, a briteknél még vadabb lenne az előny! De, amit te elhallgattál, az az, hogy a 106-ból 91 körzetet IS elvittek. Erőlködhetsz, de ez meghatározó többség!

"El tudom képzelni, hogy így van, de legalább ügyesen csinálják. Mert profik."

És ettől erkölcsileg, morálisan máris magasabb szinteken vannak? Pff... Akkor veled komoly a baj! Egyrészt: ettől még ugyanakkora szarok lesznek!
Másrészt: egy ciprasz, egy macron (hány százalékkal nyert...?) vagy egy merkel véletlenül sem lesz profi! A hollandok alig tudtak kormányt alakítani. A merkelé már akkor halott volt, mikor megalakult! A ciprasz pedig még a saját kormánytagjait is szájon szarta, mikor az adósságról tárgyalt. Ezek profik? Na ne röhögtess már!

"Nem, nem. Ezek Orbánt érdeklik. Kevered a dolgokat!"

Az, hogy te nem érted, nem azt jelenti, hogy én keverem! Több olvasás, kevesebb siránkozás. Hidd el, segít!

"Sajnálom, hogy ennyire nem tudod elfogadni, hogy vannak, akik másként látják a dolgokat, mint a NER , ... és ezek alapján te is."

A ténykérdés nem annak a kérdése, hogy egy vélemény elfogadott-e, avagy sem! Azt írtad, hogy nincs jövőképük. Erre írtam, hogy hazudsz! Van nekik! Az, hogy nem ismered föl, nem róluk szól, hanem rólad. Mellesleg, ha nincs jövőképük, akkor mit utasítasz el olyan vehemensen?

"Köszönöm, hogy felsoroltad helyettem mindazt a retrográd víziót, amit Orbán próbál ráerőltetni az országra."

Szívesen. Felhatalmazást kapott hozzá, elkezdte, megteszi. Ezt hívhatod ráerőltetésnek is, de az mi lenne, amit te és a hasonszőrűek akarnátok itt csinálni? Az nem jelentené a hülyeségeitek ráerőltetését az egész országra? Felhatalmazás mellett megtehetnétek. Ahogy a fidesz is.

"Pontosabban, nem is a felsorolt célok retrográdak (ezeket akármelyik párt írhatta volna, mert csak hangzatos lózungok), hanem az, AHOGY el akarja ezeket érni."

Hangzatos lózungok? Mi? A családi adózás? Családpolitika, népesedéspolitika? Az iparfejlesztés? Vagy a védelempolitika? A közigazgatás újraszervezése? A nemzetpolitika??? Szerintem te nagyon súlyos eset vagy! Ezek már megvalósítás alatt lévő és folyamatban lévő átalakítások, illetve megvalósult célok. Megszületett intézkedések és jogszabályok. Ezek nem lózungok, hanem a tények este hétkor, ember!
És hogy akarja elérni? Egy elég határozott politikai eszköztárral. Vitatható, hogy mennyire agresszív, vagy sem, de aki ismeri a túloldalt (ballibák, libbantak és sötétzöldek), azok ezt egyáltalán nem is bánják!

"Orbán Putyinnal és Erdogannal karöltve, én pedig az EU-n belül képzelem ugyanezt. Óriási különbség a jövőnkre nézve."

Arról az EU-ról beszélsz, amelyik nem győz fújni a Putyinra, de persze már ezerrel pakolják le az Északi Áramlat II-őt (hiszen a fritzeknek azért csak jó a diktátortól kapott gáz), de a Déli Áramlatot megfúrták, nehogy már a köcsög magyaroknak és horvátoknak, románoknak is jó legyen! Majd vegyenek a fritzeken keresztül, igaz? És arról az EU-ról beszélsz, amelyik nem győz bazsalyogni az Erdogánnak, hogy lehetőleg ő lövöldözze már le a szír határon a migriket és némi 'ajróért' tartsa őket a drótok között, ne a 'zunijó' kertkapuját döngetve masírozzanak befelé? Arról az Unióról beszélsz, ahol az olaszok és a franciák úgy fújnak egymásra, ahogy csak tudnak, nem is beszélve a spanyolokról, ahol a görögök és a németek keresztbe rühellik egymást, ahol senkit se zavart, hogy rendőrök katalán civileket a hajuknál fogva rángattak ki SZAVAZÓFÜLKÉKBŐL, ahol a britek épp becsapni készülnek az ajtót és ahol azon megy a fejvakarás, hogy miért erősödnek a gaz 'populisták'? Hát ez tényleg sokkal szebb jövővel kecsegtet! Valóban... O.m.g.!

""ellenséget nem kell keresni, azok adottak."
:o)))))"

Akkor ebben egyetértünk.

"Valóban az?"

Nem én kutattam ki, médiafigyelő intézetek publikálták.

"Az internet sávszélessége tényleg nagyon jó Magyarországon. Szóval nem erre vonatkozik a kérdésem."

Ahogy a lefedettség is. Ergo hazugság, hogy nem jut el információ a társadalomhoz! Eljut! Megismétlem: te magad írogattad pár hónapja, hogy a kutya se nézi a közmédiát! Ok. De akkor mi az aggódás tárgya? És azt is megismétlem, hogy az ellenzék döntő része le se szarta a vidék nagy részét! Egy 2-3 ezer fős települést a fideszen és a jobbikon kívül melyik politikai erő szólította egyáltalán meg? Segítek: egyik sem! És érdekes mód épp a vidéken aktivizálódott szavazókkal nyerte magát szénné a fidesz!

==>

Attilajukkaja 2018.07.10. 18:58:39

@efmint:
"a posztertől a lehető legtávolabb áll"
Csak egy apróság: szerintem te nem egy poszter vagy, amit a falra szoktak kiragasztani, hanem egy posztoló, egy blogger, egy szerző, vagy valami hasonló. De nehezen tudlak poszterként elképzelni. :o)

Kampfer 2018.07.10. 19:13:24

@Attilajukkaja: "KONKRÉTAN arra gondolok, hogy erősíteni kellene az EU országok közötti együttműködést, nem gyengíteni azt és ott, akkor és amikor csak tudjuk."

Van egy rossz hírem! A brexit nem Orbánon múlt. A lengyelekkel alakult vita nem Orbánon múlt. A katalánokkal összezörrent spanyolok kérdése és annak röhejes uniós kezelése sem Orbánon múlt. Az olaszok és a franciák vitája sem Orbánon múlott. A görögök és a fritzek ellentéte sem Orbánon múlt. A dánok sem Orbán miatt rúgták össze a port a fritzekkel! És a svédek sem Orbán miatt vannak szarban. És a jenkik sem Orbán miatt rúgták össze a port a 'zunijóval'! No, ha majd mindezek nem terhelik a 'zunijó' belső viszonyait, majd akkor lesz értelme arról beszélni, hogy Orbán miben vitázik az unióval. Addig ennek semmi értelme! Védi a magyar érdekeket az ostoba és szűklátókörű bizottsági barmok hülyeségeivel szemben. Ez alapvetés, erre esküdött föl egyébként. Megjegyzem, az a büdös patkány balázspéter is erre esküdött föl anno! Csak annak a reteknek se gerince, se töke, se becsülete nem volt hozzá, mert az csak egy szarember! Szerintem...

"Több előnnyel járna az országunknak, ha Orbán feladná a látványos szabad pálinkafőzés (ha-ha!) "szuverenitási" harcát..."

Szólok neked, hogy azt már feladta. Örülök, ha segíthettem!

"...és megpróbálna egy önálló gazdaságot kialakítani."

Jóreggelt kívánok! Szerinted a hazai gépipar újrateremtése mi a francért van központban? A hazai buszgyártás, tehergépjármű-gyártás, a hazai hadiipar újrateremtése, a hazai mezőgazdaságigép-gyártás újraindítása ugyan mi a francért fontos nekik??? A hazai élelmiszeripar erősítése (lokális vágópontok, hazai cukoripar, zöldségfeldolgozás) miért lényeges? Irodalom: ki nyírta ki a 'vágópontokat' a múltban? (Segítség: 2000-es években!) Jó lenne, ha kinyitnád végre a szemed!
Az lehet, hogy szarul csinálják, vagy lehetne jobban is. Ez lehet. De ezek legalább eddig eljutottak, ellentétben a sötét balliba és sötétzöld barmokkal!

"Mert a gazdaságunk valójában ugyanolyan külföldi multifüggő, mint amilyen a szocik alatt is volt."

És szerinted mi a tosz történt a '90-es években, mikor a NAGY EURÓPAI céloknak és javaslatoknak megfelelően szétbarmolták, elkótyavetyélték, fölszámolták a hazai gépipart, járműgyártást, elektronikai ipart, mezőgazdaságot, élelmiszeripart? Szerinted mi a toszt akart ezzel elérni a 'zunijó'? Kinek az érdekeit tartotta szem előtt? Na, ha ez letisztult, akkor érdemes erről tovább gondolkodnod! A szocik annyit csináltak, hogy a privatizált cégeket még olcsóbban játszották át nekik, sőt még garantált profitot is biztosítottak az új tulajoknak, persze közpénzből! Piaci környezetben. Nem érzed az ellentmondást? És ezekkel példálózol? Röhej!

"Ehhez persze modern kori oktatásra, kutatásra, innovációra, nemzetközi versenyre lenne szükség, amitől Orbán annyira fél."

Oktatás jogos. Meglátjuk, mire mennek vele. A verseny pedig egy ostoba vicc lehet a részedről! Ajrópában miről szólt a verseny? Arról, hogy a lepusztított, lerabolt, szénnéprivatizált keletiek maradék vállalatai versenyezzenek a nyugati multikkal. Ugye itt se érzed az iróniát, igaz? Verseny? Manapság hogy akarja kinyírni az unió a keleti fuvarozócégeket??? Nyisd már ki a szemed, nem lehetsz ennyire tudatlan! Szerinted miért áll a bál uniós szinten a keleti kormányok és a nyugati államok és a mögöttük álló multicégek hálózatai között? Elhiszed, hogy a lengyelekkel a bíróságaik miatt vitáznak? És nem a sokkal hatékonyabb és olcsóbb cégeik terjeszkedése miatt? Nem lehetsz ennyire naiv!!!

"Ebben rengeteget segíthetne az EU, ha akarna."

De fogd már föl végre, hogy kurvára nem akar! Nem is érdeke! Egy németnek vagy hollandnak miért volna érdeke egy prosperáló lengyel, magyar vagy szlovák gazdaság??? A mi bérszínvonalunkon? Miért segítene EBBEN nekünk épp a nyugat és a 'zunijó'??? Hülyék lennének!

"Felesleges becsmérelned a vitapartneredet, mert nem ettől lesz igazad. "

A tények miatt van igazam, nem azért, mert ezt próbálom veled megértetni. Az, hogy nem fogod föl, tényleg nem az én problémám! Anno te pampogtál azért, mert nem folytatnak veled érdemi vitát és konkrétumokat sem kapsz! Elmondom: mindig kapsz, csak nem érted! Ahogy anno a napelemek sztoriját és a határvédelem sztoriját sem értetted, mégis osztottad az észt, úgy láthatóan itt is vannak hiányosságok. De értelmiségiként azért legalább az összefüggések felismerése és értelmezése elvárható volna tőled! Szerintem...

"Szerintem Orbánnak sincs legitim felhatalmazása. Nyögvenyelősen, sok törvénytelenség és némi csalás árán érte el a Fidesz a 49%-ot."

Senkit sem érdekel, mivel még az európai hatóságok és társszervek is legitimnek ismerik el a választások eredményeit. Ami pedig a 49%-ot illeti, fentebb már említettem neked, hogy hülyeségeket írkálsz! A listán szerzett 49%-ot. A 106 körzetből pedig behúztak 91-et. Ez a demokráciák összességét tekintve is a legtöbb esetében 2/3, de van, ahol a 4/5 arányt is jelentheti! Vagyis ez nem kérdés. Tökmindegy, te mit gondolsz.

Attilajukkaja 2018.07.10. 19:17:15

@Kampfer:
"A matek még most sem erősség, igaz, jukka?"
Mi bajod a 49%-al?

"Egy listás 49%-os eredmény a legtöbb demokráciában a kétharmadhoz közeli eredményt jelez, a briteknél még vadabb lenne az előny!"
De a briteknél nincs autokrácia. Ott demokratikusak a választások. Teljesen más a rendszer, ezért sem születnek 49-51%-os eredmények. Nagy különbség!

De igyekszem lerövidíteni a vitánkat, mert amúgy sincs sok értelme. Már csak azért sem, mert nem tartasz méltó vitapartnernek.

"Szerintem te nagyon súlyos eset vagy! "
Az vagyok. Számodra mindenképp. :o))) De miért erre hivatkozol? Talán mert nem tudsz értelmes választ adni valamire? Különben miért lenne szükséged a névre szóló személyeskedésre és sértegetésekre? Szerintem nem lenne szükséged erre, mert igenis van mondandód, de ha ilyen negatívan, lekezelően indítasz, akkor az életben nem fogsz meggyőzni az igazadról.

"hazugság, hogy nem jut el információ a társadalomhoz! Eljut!"
Eljuthatna, ... szerintem így pontos a megfogalmazás. Még akkor is, ha vidéken nem elérhető a Klub rádió és a sarki közért nem forgalmazza a 168 órát. De tudod, hogy nem erről van szó, hanem arról, hog mit mond a polgármester, aki a közmunkát osztja.

Itt most le is zárnám a vitát, mert nem látom, merre haladunk. A parttalan vitának pedig semmi értelme.

Kampfer 2018.07.10. 19:25:58

@Attilajukkaja: "Nem az én szakmám, de az biztos, hogy az EU működését újra kell gondolni."

Ez teljesen egyértelmű. Sokak szerint addig működött jól, amíg gazdasági közösség volt és a politikai felületet nem bolygatták.

"De nem akadályozni kellene ezt az újragondolást, hanem konstruktívan közreműködni."

Fordítva ülsz a lovon! Az, hogy a magunk érdekei szerint kívánjuk alakítani az unión belüli viszonyokat és jogi környezetet, az nem akadályozás, hanem érdekérvényesítés! Éppen elég egyeztető tárgyalást ültem végig a fajtáddal szemközt ülve, ahol arról kívántak meggyőzni, hogy ha én a munkavállalók érdekében tevékenykedem, azzal akadályozom az érdemi tárgyalást. Ami ugye arról szólna, hogy ők elmondják, hogy mi lesz! Hát egy szart! Ez nem tárgyalás. A tárgyalás az, ha mindegyik fél hallatja a hangját, elmondja az aggályait és a céljait, ha nem hagyja, hogy hülyére vegyék! Na, a balázspéter nevű képződménytől akár simán hülyére is vettek minket. De már nem ő a külügyért felelős emberke, hanem végre valaki más, aki nem csak egy patkány hazug szar riporternőt tud elzavarni az anyjába, hanem akár egy szarházi luxemburgi külügyér patkányt is! És ez jól is van így. Ez NEM akadályozás, hanem a valóban egyenlő feltételek mentén való tárgyalás kikényszerítése! Ahogy a lengyel külügyér is elhajtotta a bizottsági balfasz ostobaságait éppen úgy, mint a holland miniszterelnököt is! És nagyon jól is tette! Ez számodra lehet, hogy akadékoskodás, de ugye ki milyen érdekeket tart szem előtt...

"Orbánék jelenleg csak kerékkötőkként próbálják felhívni magukra a figyelmet: az EU-ban, az ENSZ-ben és a NATO-ban is."

Olvasd el fentebbi gondolataim! Hülyeségeket írsz! Az eu-ban korrekten képviselik végre a magyar édekeket! Az ensz már egy említésre sem méltó, semmirevaló szar gittegylet! Egy ostoba elmebeteg portugál barommal az élén, amelyik olyan egetverő baromságokat tudott nyilatkozni egy közgyűlésen, mint hogy a migráció pozitív és ahol felüti a fejét ott csökken a bűnözés. Aki ennyire ostoba és a valóságtól elrugaszkodott hülyeségeket tisztségviselőként hangoztat, majd az adott szervezet erre nem reagál, ott nincs miről beszélni a tényekről! Azt a szervezetet és egyeztetést az adott pillanatban ott kell hagyni! Nem tették, mert továbbra is egyeztetni kívánnak velük, ez szerintem inkább pozitívan értékelendő, mint nem.

A nato-ban miért volnánk kerékkötők? Miben nem működünk együtt? Egyedül abban, hogy azokat a büdös patkány ukrán tetveket blokkoljuk az együttműködésben. Elmondtuk miért, azt is, hogy mit szeretnénk elérni. Jogunk is van hozzá. Mi ezzel a problémád? Mellesleg az ukrán tetvek nem is nato tagok! Ezt számonkérni a magyar kormányon elég furcsa lenne bárki részéről is! Hagyták volna szó nélkül, amit azok műveltek? Egyértelmű, hogy nem. Ha valahol meg lehet őket szorongatni, akkor tegyük meg! Akár többekkel együtt is! Ez politika és nem babazsúr! A hollandok a társulásukat bojkottálták. Tudod: ők uniós tagok. Na, az nem fájt neked? Hogyhogy?
Kamp.

Kampfer 2018.07.10. 19:48:17

@Attilajukkaja: Te akartál anno konkrét és értelmes vitát! Most is megkaptad, ahogy a legtöbb esetben. Azt már te döntöd el, mit kezdesz vele.

"De a briteknél nincs autokrácia. Ott demokratikusak a választások."

Igen. Épp most mondanak le sorra a minisztereik. És épp ezért kiabáltak '16-ban újraszámlálásért. És épp ezért nyafognak most megismételt szavazásért, ami még az ő saját törvényeik szerint SEM lehetséges. Nem érzed az ellentmondást?

"Teljesen más a rendszer, ezért sem születnek 49-51%-os eredmények. Nagy különbség!"

:-D Nagyon komoly vagy! Kérlek idézd már nekem a brexit szavazás eredményét! Előre is köszönöm!
Na jó, segítek: hu.wikipedia.org/wiki/2016-os_n%C3%A9pszavaz%C3%A1s_az_Egyes%C3%BClt_Kir%C3%A1lys%C3%A1g_EU-tags%C3%A1g%C3%A1r%C3%B3l

"De igyekszem lerövidíteni a vitánkat, mert amúgy sincs sok értelme. Már csak azért sem, mert nem tartasz méltó vitapartnernek."

Gondolkozz el kérlek, hogy vajon mi az oka, hogy nem egy esetben tartottak már komolytalannak téged! Komolynak tartanálak, ha tényleg megpróbálnád megérteni mindazt, amit konkrétan leírnak neked! És nem csak az orbánfóbiád által vezérelve szemlélni a világot! Segítene neked is, hidd el!

"Az vagyok. Számodra mindenképp."

Számomra semmiképp. Az igazság az, hogy rendszerint viszonylag könnyen megboríthatóak az érveid, mert nem támasztod alá semmi konkrétummal őket! Ez így volt akkor is, amikor a határvédelemmel kapcsolatban okoskodtál velem egy egész délutánon át, majd közölted, hogy te nő vagy, nem is voltál katona. De azért vadul osztottad az észt a fegyverhasználatról! A napelemes sztorit ide se hozzam most...

"Talán mert nem tudsz értelmes választ adni valamire?"

MINDEN felvetésedre konkrét és értelmes választ kaptál. Ha visszaolvasod, magad is láthatod!

"...de ha ilyen negatívan, lekezelően indítasz, akkor az életben nem fogsz meggyőzni az igazadról."

Eszem ágában sincs meggyőzni téged! Már írtam, hogy nem egy bolygón élünk, nincs közös nyelvünk, nincs közös érdekünk, nincs közös értékünk és nem is beszélünk egy nyelvet! Próbáltam veled párszor megértetni mindazokat a dolgokat, amiken te meglepődsz és csak keseregsz a fejleményeken, de nem érted, miért következnek be. Az már a te dolgod, hogy mit kezdesz az információkkal!
Ami pedig a stílust illeti, nos már többször olvashattad és többektől is, hogy egy rendkívül értetlen nőszemély vagy. És te magad írtad le magadról, hogy kekeckedő is. Tekintsd ezt egy válaszreakciónak a részemről az olyan típusú ellenoldal felé, mint amilyen te magad is vagy. És csak megjegyezném, hogy másoktól még nem láttam olyan részletes és kimerítő reakciókat a dolgaidra, mint ahogy én reagáltam néha rájuk! De tényleg a te dolgod, mit kezdesz ezekkel. Egy biztos: hogy továbbra is szavaznak majd olyanok is, mint én. Nem is kevesen! És majd megint jön a meglepődés és a kesergés...?!

"Eljuthatna, ... szerintem így pontos a megfogalmazás."

Eljut! Ezek a tények este hétkor! De azt értsd meg, hogy az, hogy ők ott mit kezdenek az információkkal, amik eljutottak hozzájuk, az pedig az ő döntésük! Döntöttek. Akár elfogadod, akár nem.

"Még akkor is, ha vidéken nem elérhető a Klub rádió és a sarki közért nem forgalmazza a 168 órát."

Direkt megkérdeztem az előbb az unokaöcsémet! Nem csak a 168 óra, de még a Népszava is ott van náluk. Utóbbi minden nap! Sőt! Még a klubrádió is hallgatható a neten! :-) Egyébként gyorsabb netelérése van, mint nekem itthon Pesten!

"De tudod, hogy nem erről van szó, hanem arról, hog mit mond a polgármester, aki a közmunkát osztja."

Polgármestert is lehet választani, sőt fognak is! Ami pedig a közmunkásokat illeti:

Az általad emlegetett 168 óra szerint idén 150 ezer alá esik a közmunkások száma.
168ora.hu/itthon/vege-a-kampanynak-folytatodik-a-kozmunka-program-szukitese-148869

Tételezzük fel, hogy ez mind megfélemlített és rettegő baloldali, aki félelmében a fideszre szavazott! Kérlek számold ki, hogy mennyiben változott volna az eredmény, ha ez a 150 ezer megoszlott volna ORSZÁGOSAN az ellenzék listái között! Előre is köszönöm!

"Itt most le is zárnám a vitát, mert nem látom, merre haladunk. A parttalan vitának pedig semmi értelme."

Számomra elég egyértelmű, hogy merre haladunk, persze ez nem biztos, hogy számodra hízelgő. De te tudod... Parttalannak azért nem nevezem a vitát, mert minden felvetésedre konkrét és egzakt válaszokat kaptál. Az már a te döntésed, hogy mit kezdesz vele. Legrosszabb esetben itt marad mementónak az utókor számára...
Kamp.

Attilajukkaja 2018.07.10. 20:00:04

@Kampfer:
"Sokak szerint addig működött jól, amíg gazdasági közösség volt és a politikai felületet nem bolygatták."
Egyetértek. A volt szocialista országok csatlakozása okozta a zavart. Azok között is az elmaradottabbak.

"Fordítva ülsz a lovon! "
Ez felfogás kérdése. :o)
Mindketten tudjuk, hogy Magyarország szuverenitása már évszázadok óta csak egy vágyálom. A kérdés, hogy melyik nagyhatalom oldalára állunk. Orbán most lavírozni próbál, de előbb-utóbb színt kell vallania, hogy Putyin vagy az EU.

"az nem akadályozás, hanem érdekérvényesítés"
Az érdekérvényesítés jó és hasznos dolog, ha ésszel csinálják. Orbánék most nem ezt csinálják. Annak a hepciáskodásnak és pattogásnak, amit most művelnek, nem lesz jó vége. Megisszuk még ennek e levét. Mindannyian.

"Hülyeségeket írsz! "
Megint csak bíráskodsz! Nem olvaslak tovább!
Ha nem szoksz le erről a személyeskedő, lekezelő stílusról, akkor nekem ne is írj többé.

Kampfer 2018.07.10. 20:21:16

@Attilajukkaja: "Egyetértek. A volt szocialista országok csatlakozása okozta a zavart. Azok között is az elmaradottabbak."

Konkrétan melyekre gondolsz? És miért okozott zavart a csatlakozásuk? Gazdasági vonalon okozott gondot? Vagy politikai szempontból? Esetleg társadalmi tekintetben okozott problémát? Melyik állam?

"Mindketten tudjuk, hogy Magyarország szuverenitása már évszázadok óta csak egy vágyálom. A kérdés, hogy melyik nagyhatalom oldalára állunk. Orbán most lavírozni próbál, de előbb-utóbb színt kell vallania, hogy Putyin vagy az EU."

Magyarország szuverenitása hosszú évszázadok során politikai és katonai nyomásra szűnt meg. Az utóbbi évtizedekben katonai nyomásról már nem beszélhetünk. A '90-es években gazdasági és pénzügyi nyomásra kerültünk alárendelt szerepkörbe. A 2000-es évek során ez a nyomás megmaradt, a pénzügyi nyomás tovább nőtt. Majd 2010-től kezdődően ahogy csökkent a pénzügyi nyomás, úgy nőtt folyamatosan a politikai. A gazdasági nyomás a függőségünk miatt adott maradt, míg direkt katonai nyomásról továbbra sem beszélhettünk. Hadd kérdezzem meg: politikai nyomásra vajon milyen eszközökkel kellett volna reagálnia a kormánynak? Egyetlen eszköze volt: politikai eszközök. És ezt tették. Ami Oroszországot illeti, a fő energiaszállítónk. Az unió persze ott tett nekünk keresztbe, ahol csak tudott, mikor csökkenteni kívántuk a függőséget. A Déli Áramlatot lelőtték. A Nabucco már akkor halott volt, mikor elképzelték. A Kelet-európai hálózatok összekapcsolását pedig egyáltalán nem támogatták! Talán sejted, miért...!
Orbán jól érezte meg, hogy az unión belül annyira ki kell állni az oroszokat és a törököket szapuló fősodorból, amennyire csak lehet! Nem érdekünk fasirtban lenni egyikkel sem! Gazdasági, politikai és katonapolitikai okok miatt is igaz ez. Ez egyértelműen azzal járt, hogy az unión belüli viták élesebbé váltak emiatt.
Színt is vallott, többször deklarálták, hogy továbbra is az unión belül képzelik el a jövőt, de nem azon feltételek mellett, ahogy azt a bizottság az utóbbi időben elképzelte! Ehhez pedig minden joguk adott.

"Az érdekérvényesítés jó és hasznos dolog, ha ésszel csinálják. Orbánék most nem ezt csinálják."

Most csinálják igazán jól! Kérlek csak azt nézd meg, milyen a pozíciója a junckernek és a merkelnek most és milyen volt két éve! Tedd egymás mellé a juncker és a merkel két évvel ezelőtti állásfoglalásait és a mostaniakat! És ugyanezt tedd meg a magyar, a lengyel és akár a cseh kormány állásfoglalásaival is! Előre is köszi, ha levontad a következtetést!

"Annak a hepciáskodásnak és pattogásnak, amit most művelnek, nem lesz jó vége."

Kinek a számára nem lesz jó vége? A bizottság vagy a magyar kormány számára? Nos, a bizottságnak már egy éve sincs hátra. Nekik még meg kell(ene) ugrania azt a lécet, amit a magyar kormány áprilisban megugrott! Ehhez sok sikert kívánnék nekik, de nem fogok... ;-)

"Megisszuk még ennek e levét. Mindannyian."

Hadd kérdezzem meg: a feltétel nélküli együttműködés (mert ne legyenek illúzióid, azt várnák el tőlünk!) árát ki fizetné meg? Csak ti? Vagy az egész régió? És pontosan tudod most, hogy mi volna annak az ára???

"Megint csak bíráskodsz! Nem olvaslak tovább!"

Mert tényleg butaságokat írtál. Ha hazudok neked, az jobb??? Hazudjak?
Te tudod, hogy mit olvasol el, de azt azért még megsúgom, hogy csupa konkrétum van ám a továbbiakban is! De lelked rajta... :-)

"Ha nem szoksz le erről a személyeskedő, lekezelő stílusról, akkor nekem ne is írj többé."

Erről is írtam neked a továbbiakban. Tekintsd ezt egy válaszreakciómnak a te 'értetlenkedésedre' és 'kekeckedésedre'! Azt pedig majd eldöntöm, hogy mely felvetésedre reagálok és melyekre nem. Utóbbiakra is volt példa.
Üdv: Kamp.

Merkel is diktátor mert találkozott Orbánnal. 2018.07.11. 06:09:04

A blogolo tulsagosan optimista az ellenzek jellemzesekor.
Az ellenzek allapotat jobban leirja a klaszikus Gyalog galop Fekete Lovag jelenete.
www.youtube.com/watch?v=DiKFV9Ka-GU

Attilajukkaja 2018.07.11. 11:30:57

@Kampfer:
"Orbán jól érezte meg, hogy az unión belül annyira ki kell állni az oroszokat és a törököket szapuló fősodorból, amennyire csak lehet! "
Nem értek egyet.

"Most csinálják igazán jól! "
Nem értek egyet.
És sok minden mással sem!

"majd eldöntöm, hogy mely felvetésedre reagálok és melyekre nem"
Miért volt fontos előhozakodnod a nyilvánvalóval? Én sem reagálok azokra a sértegető megjegyzéseidre, amiket azért kapok tőled, mert nem értek egyet a felvetéseiddel. Azokkal próbálkozzál másnál!

Kampfer 2018.07.11. 11:47:50

@Attilajukkaja: "Orbán jól érezte meg, hogy az unión belül annyira ki kell állni az oroszokat és a törököket szapuló fősodorból, amennyire csak lehet! "
"Nem értek egyet."

Ezzel semmi probléma nincs. Ha van rá megfelelő észérved, akkor el is fogadható. Amennyiben ezt az orbánfóbiád indokolja, akkor sincs semmi gond, de számodra lesz szűkebb és kevésbé érthető a világ és a régió politikai folyamatai.
(Emlékeztetőül a konkrétumok: gazdasági okok - energiaszállítónk továbbá hatalmas felvevőpiac, katonapolitikai okok - a kontinens legerőssebb és legnagyobb méretű szárazföldi hadereje, a törökök regionálisan szintén, társadalmi okok - egy számottevő népesség a mai napig is nosztalgiával tekint a szovjet érára és az orosz közegre, külpolitikai okok - az ukránokkal szemben akár szövetségesünk is lehet.)

""Most csinálják igazán jól! "
"Nem értek egyet.
És sok minden mással sem!"

Lásd a fentebb írott válaszomat. Magánvéleménye mindenkinek lehet. Sőt, jó is ha van! A lényeg az, hogy ki tudja azt konkrétumokkal megtámogatni. Soraid alapján számomra csak a mérhetetlen orbánfóbiád és naivitásod látszik világosnak. De javíts ki, ha tévedek valamiben!

"Miért volt fontos előhozakodnod a nyilvánvalóval?"

Mert felszólító módban írtál nekem valamiről, ami bár teljesen nyilvánvaló, de a felszólításod alapján ezt te mégsem érezted annak.

"Én sem reagálok azokra a sértegető megjegyzéseidre, amiket azért kapok tőled, mert nem értek egyet a felvetéseiddel."

Soha nem azért kapsz (számodra sértőnek tűnő) megjegyzéseket, mert nem értesz velem vagy másokkal egyet. Az értetlenségedért, esetleges 'kekeckedésedért' vagy azért, amikor oldalakon át magabiztosan osztod az észt olyasmiről, amiről konkrétan fogalmad sincs! Itt is megannyi kérdést, észrevételt és konkrétumot kaptál a fölvetéseidre, bármilyen konkrét reakció nélkül. Ami konstans a mondandódban, az az 'orbánozás' és a 'magyarozás'. Ezzel sincs baj, csak 'x'-edik alkalom után érdemes lenne belátni, hogy ennek pofára esés a vége. Ahogy ez a balliba ellenzék számára is világos kellene már legyen! De nem. Újra és újra beleállnak azokba a kérdésekbe és úgy, amelyekkel és ahogy már 'x' alkalommal orrba csapták őket. De csak nem akarnak rájönni, hogy a világ nem arra fordul, amerre ők gondolják. Esetedben ez annyiban igaz, hogy habár hajtod a magad véleményét (ezzel nincs is gond), de föl sem merül benned, hogy a hegyvidéken túl is van élet, máshol is élnek emberek és esetleg pont a pokolba kívánják a nézeteid, az azokat támogató politikai erőket, esetleg téged is. És még egy konkrétum: a '49%' ügye. Gondolkodj el rajta! Ahogy a vidéki szavazókkal, közmunkásokkal kapcsolatos konkrétumokon is, amelyeket idéztem neked!

"Azokkal próbálkozzál másnál!"

Mással szemben is megvédem a véleményem és másnál is rámutatok, ha butaságokat írnak le teljes magabiztossággal! Megjegyzem: van, aki erre valóban rá is döbben ám!
Kamp.

Attilajukkaja 2018.07.11. 12:44:47

@Kampfer:
"Vagy hazudsz, vagy ostoba vagy, hogy fölismerd! De ez a te bajod."
"Ez egy ostoba, süket duma! "
"te, mint kisjukka képtelen vagy feldolgozni, hogy a te elképzelésed jelenleg a pokol fenekére van küldve"
"A matek még most sem erősség, igaz, jukka?"
"Hülyeségeket írsz! "

A stílus maga az ember /Comte de Buffon/

Üdv,
Jukka

Kampfer 2018.07.11. 13:30:54

@Attilajukkaja: De ettől még a matek úgy tűnik, tényleg nem megy. Ami pedig az elképzeléseid és a véleményed illeti, jelenleg nagyon erősen kisebbségi vélemény. A tényeket és alapvetéseket nem fölismerni ostobaság, tagadni pedig hazugság. Alternatív valóságból szőtt álmokat alapigazságként, tények nélkül hirdetni óvatosan fogalmazva butaság, erősebben fogalmazva hülyeség. Nos, melyekkel van ezek közül problémád?

"A stílus maga az ember."

Na igen. Van, aki 'értetlen' és 'kekeckedő' (saját bevallás szerint is).
És erre van reakció is. Mégis beleférnek a konkrétumok is. Ebben (is) van köztünk egy elég komoly különbség!
Kamp.

Attilajukkaja 2018.07.11. 13:35:31

@Kampfer:
És folytatod ott, ahol nem bírod abbahagyni a személyeskedést és a sértegetéseket. :o)))))
Itt tényleg befejezem, mert menthetetlennek látom a szituációt!
Még hogy matek! Ha-ha-ha!!!!

Kampfer 2018.07.11. 13:51:01

@Attilajukkaja: És most épp milyen személyeskedés fáj???

"Még hogy matek! Ha-ha-ha!!!!"

Bizony ám! Örülök, ha tetszik. Én is jót nevettem a butaságaidon, amiket írtál! :-) Tudod: a 49%! Csak egy kis segítség: ez egyébként nem vicces ám! Tudod: nem veled nevetünk, hanem rajtad! ;-) Gondoltam segítek...
Üdv: Kamp.

Legújabb dumák

Én vagyok