MOZIS BAKANCSLISTA, 2018 NYÁR.

Képtalálat a következőre: „movies”


Mostanság egyre izgibb előzetesekbe futok bele, úgyhogy elérkezett az idő egy gyors összegzésre, mégis mit és mikor kéne a nyáron letolnom.  Remélem ez az elsősorban öncélú és a legmesszemenőbbekig ( van ilyen szó és egybe írjuk???) szubjektív lista azért segítség lehet másoknak is. Azoknak pedig, akik olvassák a blogot, egy kis forecast ez arra nézve, hogy milyen mozis írásokra számíthatnak tőlem még az idén. Persze garanciát nem vállalok, hogy valami nem fog kimaradni, vagy becsúszni  egy-két hirtelen ötlettől vezérelt limonádé. 

Na de, nem is szaporítom tovább, inkább jöjjön a lista: 


JÚNIUS


1.) GOTTI

Képtalálat a következőre: „john gotti john travolta”A héten ez még abszolút letolandó. Elvileg 06.14.-én, azaz holnap lesz a premier. Ha pénteken eljutok rá az már király.  A maffiás életrajzi filmekért odáig vagyok, ennek meg már az előzetese is nagyon üt (szerintem).

A balra látható képbe pár napja futottam bele,Travolta még Gottitnál is keményebbnek és arogánsabbnak tűnik rajta, szóval nagyon remélem , hogy nem lesz csalódás a film és nem valami limonádét hozott össze a stáb, bár az ilyeneknél simán előfordul, hogy nagyobb a füst mint a láng és árnyékra vetődik az ember. Fingers crossed. 

Az mindenesetre jól hangzik, hogy a felemelkedéstől a bukásig, elvileg az egész életpályát végig követi majd a cselekmény ( kérdés melyik életszakaszt, milyen arányban mutatja majd be a film.). Majdnem két óra a játékidő. Remélem bele fog minden férni és nem lesz a film elnagyolt.  

 

 

2.) SICARIO 2 - A ZSOLDOS

Kb. a 28. héten kerül a mozikba. Ez is egy olyan film, amit nagyon várok már, mivel az első rész hibátlan volt. Tavaly év végén már írtam az első előzetesről (linkre kattintva a poszt elérhető.) egy rövid benyomás posztot, de ennek ellenére nem maradhat ki a listából (trailer befrissítve.) Arra még nem sikerült rájönnöm, hogy Benicio Del Toro a manírjai ellenére, miért az egyik kedvenc színészem. Tényleg vékony hajszál választja el a palit attól, hogy sok legyen, például a Sicarioban vagy a Sicario 2 előzetesében is sok az elnagyolt gesztus és pozőrködés, de valahogy mindig megoldja, hogy ne álljon szarul neki, hogy ripacs.

3.) SZUPERCELLA 2 - HÁDÉSZ

Szintén kb. a 28. hét magassága a megjelenés. Oké, tudom, hogy pár napja írtam egy posztot  (linkre kattintva elérehető), arról, hogy a 60 - 70 feletti ackiósztárok felejtsék már el az újabb bőrfelületek lenyúzását magukról, de azt is írtam, hogy ennek ellenére, meg fogom nézni a nagy arcok , mint Stallone és Schwarzenegger új filmjeit. Na a Szupercella 2 pont egy ilyen darab lesz. Nem várok igazándiból sokat tőle, de kíváncsi vagyok. Tök jó lenne egy kellemes csalódás, de az említett posztban kifejtettek miatt , nem nagyon merek álmodni ilyesmiről. 

JÚLIUS1. ) ESCOBAR 

Úgy tűnik júliúsban számomra nem terem majd sok babér. Ami terem az is csak a 30. hét körül, ráadásul megint egy gengszterfilm, az Escobar. A Narcos sorozat óta ( linkre kattintva kedvcsináló a harmadik évadhoz) érdekel minden, ami Pablo Escobarral kapcsolatos.  Javier Bardenre külön kíváncsi vagyok. Az előzetes alapján úgy tűnik jól meg fogja oldani a szerepet (mondjuk Wagner Moura elég magasra tette a lécet),  de majd meglátjuk. Lehet, hogy még majd e mellé becsúszik a Felhőkarcoló Dwayne Johnsonnal, de gyanús, hogy inkább nem. 

 

AUGUSZTUS

 

1. ) THE MEG - AZ ŐSCÁPA

Augusztus második hetére várható a megjelenés és csak poénból akarom megnézni, mivel cápabuzi vagyok  és imádom a ZS kategóriás cápás/megalodonos szarságokat is. Azt nem tudom, hogy hogy a francba tudták rávenni Jason Stathamet ( money talks?) arra, hogy szerepet vállaljon a filmben. Már az előzetese is röhej. Mindegy, lehet hogy bemelegítésnek megnézem az összes felelhető Megalodon, Sharkando és Szellemcápa filmeket. 

Apropó Szellemcápa. Ez az a film, amit minden jóérzésű embernek legalább egyszer látnia kell. Akinek esetleg erre nincs ideje, annak itt egy zanzásított változat, hogy nehogy a pokolra jusson amiért elmulasztotta a film megtekintését. Minimum hasonló művészi magasságokat várok a The Meg - től is. 


2. ) VÉDELMEZŐ 2 

Augusztus 16. - a  környékén valószínűleg az utolsó mozi lesz, amit nyáron megnézek. A soron következő már a szeptemberi  The Predator lesz (  linkre kattintva meglepi).
Az a baj, hogy Denzel is kezd belecsúszni az öregedő akcióhősök skatulyájába, úgyhogy szkeptikus vagyok, de szerencsére Mr Wahshington ezidáig akció szerepeiben még vállalható volt, így a Védelmező első részében is.  Remélem a kettőben sem lesz ez másképp. Meglátjuk. 


Szóval ennyi a listám. Remélem ezzel a kis összegzéssel nem csak magamnak, de másoknak is tudtam valamennyit segíteni. Igaz, hogy kicsit tesztoszteron szagú a felhozatal, dehát ez van.

Éljen a nyár, a Cinema City és a légkondi! 

---

képek forrása: google

videók forrása: youtube