Tökösen megöregedni?

Olvasom a 24.hu mai "Stallonét a Szupercella 2-ben sem lehet majd fogvatartani" című cikkében, hogy nemsokára érkezik a kétezertizenhármas Szupercella folyatatása. Ez tök jó, de már a szalagcímet látva belém hasított a szomorúság: ez az egész, valahol mégis csak nagyon nagy gáz! 

Miért főszereplősdiznek még mindig  hatvan, hetven feletti bácsik akció mozikban? Egyáltalán minek szereplősdiznek? Nem fordul meg a fejükben, hogy ideje lenne letenni a lantot és hagyni érvényesülni a fiatalokat?! Nincsenek jó fizikumú, karizmatikus fiatal akciósztárok?

Lehet. Például most, mikor elgondolkodtam példákon, egyből Jason Momoa, Mark Wahlberg vagy Dwayne Johnson (linkre kattintva meglepi) jutott eszembe. De könyörgöm, hát ők is már negyvenes arcok. Az  olyanok, mint például a nyolcvanas, kilencvenes években, Schwarzenegger , Stallone, Van Damme, meg a Feláldozható crew szereplőgárdája, ők hol vannak? Vagy én vagyok harminckét évesen bazi öreg és csak annyi van, hogy nem követem eléggé az új trendeket? 


Apropó Feláldozhatók trilógia.

Valószínűleg azért kapott el a nyavajoghatnék ennyire, mert nemrég csináltam egy Feláldozhatók maratont ( asszem az RTL-en vagy a TV2-n is épp most megy valami ilyesmi szombatonként) és a Szupercellás hír már csak a felgyülemlett nosztalgia csömörre volt egyfajta természetes immunreakció. Fasz tudja.

De az biztos, hogy ezek a filmek bármennyire is szórakoztatóak, bármilyen ügyesen is csomagolják modernbe az ósdit, tovább megyek, bármennyire is ki vannak még mindig gyúrva a Stallonék és Schwarzeneggerek, mégis csak kurvára kiábrándítóak ezek az öregharcosok, mert felhívják a figyelmet arra, hogy bizony még a terminátor se örök. Még ő is megöregszik aztán előbb - utóbb ki lesz baszva a méhtelepre.

Akár hogy is csűrjük,  megszottyad Sly meg Arnold is, hiába a filmekre feltuningolt test és a harmincasoknak való edzésterv a felkészülési idő alatt. Ha csak visszagondolunk arra a részre, az első Feláldozhatókból, amikor besétál Arni a templomba. Tegyük a szívünkre a kezünket és úgy mondjuk, hogy nem egy togyogós öregembert látunk? (Főleg az egész alakos snitteken.)

 
Valójában látszik már a mozgásukon, bizonyos gesztusaikon, hogy eljárt felettük az akciósztárság szempontjából az idő. Arról nem is beszélve, hogy ezek az arcok két jelenet között egymás mellett fekszenek a kórházban infúzióra kötve. Kinek jó ez?


Persze értem én, hogy nagyon nehéz elengedni a fiatalságot, megélni azt, hogy már jócskán túl vannak a csúcson, a tesztoszteron meg olyan iramban szivárog belőlük, mint egy szitává lőtt benzintartályból.

De urak! Kurva sokat letettetek már a nyolcvanas, kilencvenes években felnövő generációk asztalára.
Ezekkel az munkákkal nem hozzá adtok, inkább elvesztek a legendátokból.

Mondom ezt úgy, hogy meg fogom nézni az összes új Stallone, Schwarzenegger filmet, ahogy megnéztem a Szupercellát, a Feláldozhatókat, az Erőnek erejévelt vagy a Rambo 4 - et (de említhetném akár a Rocky új részeit, bár mégsem, mert ott valahogy pont jól pozícionálta magát Sly). De valahányszor kijövök egy-egy ilyen moziról amellett, hogy általában jól szórakozok, a szívem sarkában mégis ott bújkál a szomorúság, a fentebb leírtak miatt. 


Ha már ezek a tökös fazonok kurva sok embernek a macsóság nonplusz ultrái, mutassák meg azt is, hogyan kell tökösen,méltósággal,  komplexusok nélkül lazánfaszán megöregedni.Legalább is "énaszondom".

 

----

kép forrása: http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2098595/Arnold-Schwarzenegger-Sylvester-Stallone-bump-hospital.html

a filmrészlet a The Expendablesből, forrása: youtube