Tényleg olyan jó a Deadpool 2?

deadpool_2.jpg

Ha egy szóval kell rá válaszolni: igen. Viszont ha lehet szofisztikálni a választ, akkor már akad mit árnyalni. 

Nem vagyok képregény fan, sőt a szuperhősös zsáner sem a kedvencem (értsd: hülye vagyok hozzá és nem is érdekel), így a véleményem szigorúan csak a két film keretei között értelmezhető, a stílus szakértőitől előre is elnézést. 

Szóval a Deadpool 2  tényleg kurva jó mozi annak, aki az ékszíjat fekete humorral és csihi-puhival akarja ledobni az agyáról egy rövid időre. De az első részhez képest, a második etapban, sajnos felfedezhető néhány jelenet, poén és duma, ami már súrolja az erőltetett kategóriát, legalább annyira, hogy kizökkentsen (például engem) az önfeledt szórakozásból.  Ami az első részben még gördülékeny,menő és laza volt, az itt már helyenként  izzadságszagú és összeségében akár milyen jó is a film, ez baj.  

Képtalálat a következőre: „deadpool 2”A nagyot ütő filmek folytatásainál szerintem típus hiba, hogy míg az elsőnél megvan az aduász, az úgynevezett  újdonság varázsa, a folytatásoknál a készítők elfelejtik, hogy erre már nem lehet apellálni. Azok az alkotók, akik valamiért ezt mégsem felejtik pedig beleesnek egy másik hibába, mégpedig, hogy görcsösen rá akarnak dobni néhány lapáttal az előző részekre. 

Sajnos úgy érzem, hogy a Deadpool 2 alkotói a két csapdába egyszerre estek bele. Egyrészt rá is akartak dobni egy lapáttal, másrészt meg úgy voltak vele, hogy a bejáratott klisék akkorát fognak ütni, mint az első részben. Így a Deadpool esetén is azt éreztem, mint amit a  Másnaposaknál: az első rész után orbitális nagy várakozás előzte meg a másodikat, ami meg valójában csalódás volt, a harmadikról már szót sem ejtve. Szerintem erre az útra fordult rá a Deadpool 2 is. 

Most jön az, hogy a kedves olvasó felteszi a kérdés, hogy ennek a fasznak vajon semmi sem jó? Ha kalap van nyuszikán akkor az a baj, ha nincs kalap akkor meg az.

Gyorsan meg is válaszolom: nem erről van szó. Nekem akkor jó valami, ha az arányok rendben vannak és ahhoz kell a tehetség és attól lesz jó egy film ( jelen esetben folytatás) hogyha a készítői ezt jól belövik. A precíz adagolás az, ami hiányzik nekem a Deadpool 2 -ből és az, hogy nem volt senki aki azt mondja néhány jelenetnél: oké srácok ,ez már sok lesz, ezt húzzuk ki, túl van tolva. Illetve, hogy nem mindig a több a jó, hanem inkább a másmilyen a váratlan. Persze ez szubjektív. 

Hogy jót is mondjak, ugyanakkor megőrizzem a spoiler mentességet: a Deadpool verbuválta csapat ejtőernyős jelenete baromi jó és nagyon eltalált. Már ezért önagmában megéri megnézni a filmet, tényleg szakad az ember a röhögéstől minden percén. 

Képtalálat a következőre: „deadpool 2 x force”

Összefoglalva azt javaslom mindenkinek, hogy nézze meg a Deadpool 2 - t és vonja le a saját következtetéseit, mert bár "ez furcsa az én számból de ne nyeld le" egyből, amit írtam a filmről. -----
képek forrása: google