Ezt már megint hogy képzelted, RTL KLUB?

mel_gibson.jpg

 

Tegnap majdnem megőrültem a boldogságtól, mikor a Mi kis falunk end creditsénél felvillant a képernyő felső sarkában, hogy következik a Halálos Fegyver 2. Tökéletes, gondoltam, pont így képzeltem el a szombat estémet. 
Sör(ök), sósmogyoró és egy jó kis buddy cop film. Már csak a legjobb haverom hiányzott, hogy kéz a kézben szállhassunk fel a nosztalgia vonatra, dehát nem lehet minden tökéletes, nem lehet minden full-romantikus.  

Mielőtt belesüppedtem a kényelmes fotelba és az élménybe két dolog még gyorsan átsuhant az agyamban:

1.) Ugye nem baszták el a magyar hangokat valami gazdasági okok miatt történt újraszinkronizálással?
2.) És ugye nem cenzúrázták a durvább részeket? 

Huszonegy tíz, kezdődik a film, felcsendül Sörös Sándor (Mel Gibson) és Kránitz Lajos (Danny Glover) hangja, meglátom a bal (vagy a jobb) alsó sarokban a tizenhatos karikát és balga mód megnyugszom. Ez utóbbi alapján én naív feltételeztem, hogy akkor nem lesz itt gond a keményebb jelentekkel, nem lesznek kivágva elvégre ott a figyelmeztetés a tizenhat éven aluliaknak. Ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna, bassza meg!

Két kibaszottul meghatározó és fontos részt is kivágtak a filmből, ráadásul olyan paraszt módon, hogy az embernek kinyílik a mackónadrágja zsebében a bicska!!!


Egyrészt kivágták azt, mikor Martin Riggs vagy hatszor csapja rá valakinek a nyakára az autó ajtót, másrészt a final duelnél, mikor a tetves szőke náci megforgatja Martin lábában a kést, az is ment a levesbe. (Érdekes, hogy az már nem volt gáz, mikor 10 méter magasból rázuhant az említett faszkalapra a 100 tonnás konténer). Ráadásul ez utóbbinál annyira amatőr módon jártak el a kedves szerkesztők. Fejbe rúgja Hans vagy ki a tököm Martint, a következő pillanatban meg Martin véres fejjel sétál el és rábassza a konténert a mini Adolfra. Bazdmeg. 

Kedves RTL KLUB! Ezeket a filmeket általában azok nézik meg, akik már úgyis látták és szeretnének egy jót nosztalgiázni, lazítani és így, hogy kivágjátok belőle a meghatározó részeket, nagyon elbasszátok az éleményt! Akkor inkább toljatok oda egy 18-as karikát vagy tegyétek későbbre. Ezzel nem nézőket nyertek, mert a 16 és 18 közötti srácok valószínű, nem az 1989-es Halálos Fegyver 2-re izgulnak, még akkor sem, ha most megy sorozat, aminek a farvizén esetleg belehet húzni párszáz tinédzsert.

Szóval RTL KLUB, kérlek, máskor ilyet ne csinálj hasonló klasszikusokkal vagy hessteg elmész te a picsába!