Escobar nélkül is vitte a prímet a Narcos 3. évada

narcos3.jpg

Korábbi posztban már írtam, hogy bazi nagy rajongója vagyok a Narcosnak, ezért féltem ha letolom a harmadik évadot meg fog változni az alapállásom, mégpedig azért mert Escobar nélkül bedől a sorozat. Hát a nagy francokat! Escobar nélkül is vitte a prímet az évad és ezt úgy mondom, hogy magyar felirat nélkül néztem végig.

Nem csak Escobart húzták ki a folyatatásból hanem Steven Murphy ügynököt is. Aki esetleg kíváncsi volt arra, hogy mi történik Escobar kiiktatása után a Boyd Holbrook által megformált DEA ügynökkel, az nem ebből az évadból fogja megtudni, ellenben Javier Penából és a Cali kartellel vívott harcából jó nagy adagot kap, de szerencsére pont annyit ami még nem fekszi meg a pici kis pociját. Egyébként először ettől a koncepciótól nekem is megrándult a szemöldököm, hogy "mivan?". Furcsa volt na, mert a megelőző évadokban még úgy tünt, hogy Escobar mellett Murphy a fő karakter és nem értettem, hogy akkor mi a pékért Penát tolják, de végülis utólag azt mondom oké volt a húzás, mert Pedro Pascal Penaként bezsákolta a folytatást. Nálam biztosan.

Persze ehhez olyan társak kellettek főszereplőnek, mint Matias Varela Jorge Salcedo (Cali biztonsági főnök) szerepében és Francisco Denis mint Miguel Rodríguez Orejuela ( Cali főfőnök tesója). Rajtuk kívül ott volt még a csapatban Alberto Amman is, mint Pacho Herrera, aki a személyes kedvencem a sorozatból. Annyira kedvemre valóan hozza a jóképű selyemfiú drogbárót, hogy majd ki csordult a könny a szememből mikor jelente volt. Az meg, hogy Herrera még meleg is, hát külön hab a freak tortán. Ha már mellékszereplők: DEA-s részről kapunk még két új ügynököt, illetve nem mi, hanem Pena, akik az évad elején még igazán balfácán segítőknek tűnnek, de a sztori végére már egész jól nyomják a fehér csíkos rákenrollt.

Anélkül, hogy spoilereznék elmondhatom, hogy egy bazi izgalmas sztoriban lesz része annak aki rázendít a harmadik Narcosra is. Engem az első résztől kezdve totál lekötött. Az utolsó három részt már egy szuszra kellett letolnom, annyira nem bírtam ki, hogy ne tudjam meg hogy mi lesz, hogy lesz, miért lesz. Caliban már az is idegörlő , hogy egyszerűen tényleg nem lehet előre megjósolni ki melyik csapatban van, ki az aki egykapuzik és ki az aki meg kétkapura játszik.

Kurva jó belecsöppeni ebbe a Világba, váltogatni a szemszögeket meg a nézőpontokat és sodródni az árral. Velem sokszor előfordult az évad alatt, hogy szereplőből szereplőbe helyezkedtem, néha pont úgy váltogatva őket, ahogy azt a bizonyos alsónadrágot. És fasza volt cserélgetni éppen kinek értem meg a motivációit vagy azonosulok a logikájával. De azért nem leszek álszent, ehhez sokszor kellett képzelőerő meg "karakterlélektan" buziság is, mert bőven irányítja a rendező a nézőt és legtöbbször szájba van rágva keményen , hogy ki a jó fiú ki meg a rossz. De aki nagyon akarja fel tudja szedegetni a karakterekben elrejtett finom kis morzsákat és tehet vele belátása szerint.

Távolodva a karakterekről nagy vonalakban még azt megjegyezném, hogy ebben az évadban is megvan a korábbiakból megszokott brutalitás, "rossz vér", latin temperamentum is, de hogy valami rosszat is mondjak hiányoznak a "jó" nők, akik az előző évadokban még megvoltak. Példának okáért biztos mindenki emlékszik még Escobar "anal-queen" újságírónőjére, akit El Patron többször is alaposan megpocsékolt. Na hasonló hölgyek ebben az évadban csak elvétve vannnak, szóval nagy kár, mert azért na...
De ha már korábbi évadok , akkor az az igazság, hogy annak ellenére, hogy feltünt pár régi arc és Pena volt a főszereplő, nekem megállta volna a sztori az első kettő nélkül is a helyét. Sőt lehet, hogy ha kihozzák Cali néven, még jobb is lett volna!

Szóval aki anélkül akar belevágni a kolumbiai narkóbiznisz felgöngyölítésébe, hogy látta volna az Escobar sztorit, csak azt tudom mondani hogy hajrá, mert in medias ressel is nyugodtan lehet kezdeni, ugyan olyan élvezetes lesz utána is megnézni az első kettőt !

narcos-3.jpg 

Várjuk a negyedik évadot!!!!