Tényleg olyan jó a Deadpool 2?
Tényleg olyan jó a Deadpool 2?

deadpool_2.jpg

Ha egy szóval kell rá válaszolni: igen. Viszont ha lehet szofisztikálni a választ, akkor már akad mit árnyalni. 

Nem vagyok képregény fan, sőt a szuperhősös zsáner sem a kedvencem (értsd: hülye vagyok hozzá és nem is érdekel), így a véleményem szigorúan csak a két film keretei között értelmezhető, a stílus szakértőitől előre is elnézést. 

Szóval a Deadpool 2  tényleg kurva jó mozi annak, aki az ékszíjat fekete humorral és csihi-puhival akarja ...

Dwayne "The Rock" Johnsont Martin Riggsnek!
Dwayne "The Rock" Johnsont Martin Riggsnek!

Megrökönyödve olvastam a hírt, hogy Clayne Crawfordot kipenderítették a 2016-ban startolt Halálos Fegyverből és a harmadik évadban már Seann Scott Williams alias Stifler veszi át Riggset, (vagy egy másik karaktert kap, aki majd kvázi Riggs helyébe lép - hallottam ezt is azt is).

Hát a kurva életbe!   

Először nagyon fáztam én is a sorozattól és szkeptikus voltam, hogy a Crawford - Wayans páros méltó lesz - e Riggshez és Murtaughoz, de mikor letoltam az első ...

Mindenkinek vaj van a füle mögött!
Mindenkinek vaj van a füle mögött!

Képtalálat a következőre: „Pintér Béla titkaink”

Baró, ha az embernek magyartanár az egyik tesója, mert így  születésnapjára olyan kultúrális finomságokra számíthat, mint Pintér Béla Titkaink c. darabjára két jegy a Trafó Kortárs Művészetek Házába. A művet még április elején láttam, de most érett meg a helyzet néhány sorra arról, miért is olyan kurva jó előadás a Titkaink, mert szerintem  szinte evidencia, hogy az. 

A Titkaink a második Pintér darab amihez idén szerencsém volt és nagyobb ...

Red Sparrow: Jó volt, de mégse!
Red Sparrow: Jó volt, de mégse!

lead_960_540.jpg

Hiába a pucér Jennifer Lawrence, hiába a sok szép budapesti helyszín, a Red Sparrow mégis felejthető! 

Hát igen, jó kém thrillert nehéz összehozni, ahhoz azért kell egy eredeti történet, benne olyan csavarrokkal, amit az ember nem látott már tízezer plusz egyszer. Lehet egyáltalán ilyet még kitalálni? Franc se tudja. Az biztos, hogy a Red Sparrow készítői megpróbálták, de a végén mégis olyan érzésem volt, hogy oké-oké látszik, hogy megerőltettétek ...

Közösségi riporterkedés a Népszínház utcában
Közösségi riporterkedés a Népszínház utcában

nepszinhaz_utca.jpg

A hétvégén részvettem egy baromi jó tréningen. Anna és Juci szervezte, akik bár szociológusok, de szerintem inkább a szociális munka és a szociológia között egyensúlyoznak tök jó érzékkel.    


Jucinak köszönhetem egyébként, hogy a látóterembe került a közösségi riporter képzés (erről szólt a tréning). Vele korábban a Skills&Jobs&Fun projekt kapcsán ismerkedtem meg, ahol koordinátorom volt a Salimmal végzett mentori munka alatt, mely élményekről ...

A gyűlölet egy tőröl fakad?
A gyűlölet egy tőröl fakad?

pictures.jpg

Már reggeli előtt belefutottam a "Kipájuk miatt inzultáltak két zsidót Berlinben" c. írásba, ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni!

Pont úgy, ahogy amellett sem, ha egy keresztényt, muszlimot, hindut, buddhistát vagy bármilyen más vallású embert inzultálnak. Mivel zsidónak lenni nem csak vallás, hanem népcsoporthoz tartozás is, ugyan úgy felmerül az elfogadhatatlansága annak is,  hogy valakit pusztán származása miatt pofán verjenek egy nadrágszíjjal.  

...

Spirális traumák - Genezis (2018)
Spirális traumák - Genezis (2018)

02_3.jpg
Nehéz megtörtént eseményeken alapuló műről írni, olyanról főleg, aminek ennyire húsbavágó az aktualitása és üzenete. Bogdán Árpád  filmjének alapja a 2008/2009-ben elkövetett azidáig példátlan romagyilkosság-sorozat. Bár a történet maga más, de az elbeszélés módja mégis leginkább Iñárritu 21 grammjára emlékeztet. 


A Genezis három főszereplő szemszögéből elmesélt fejezetekre tagolódik.

Az első Ricsié, a roma kisfiúé. Ő az egyetlen túlélője ...

Erre kinek van szüksége?
Erre kinek van szüksége?

stop-signs.jpg
Azért az már tényleg egy szint, hogy a választások után, amikor már megvan a győzelem, megvan a kétharmad, megvan minden, akkor neki áll a Figyelő listázni a honfitársainkat, (linkre kattintva elérhető a cikk) ki a "soroszsoldos" és ki nem.

Erre kinek van szüksége? 

Ráadásul olyan civil embereket is belekeverni a politikai játszmákba, akiknek aztán tényleg semmi közünk nincs a pártpolitikához. Azért mert valaki segítő szakmában dolgozik, nem tesz ...

Savanyú a szőlő?
Savanyú a szőlő?


443078.jpg
Igen! Persze, hogy az! 


Április nyolcadikán nem számítottam másra, mint a Fidesz és Orbán Viktor győzelmére, de abban erősen bíztam, hogy komoly ellenzéki kontroll mellett folytathatják. Ehhez képest a kétharmados többség sokkoló. Vajon akik megszavazták tisztában vannak azzal, milyen hatalommal ruházták fel a miniszterelnököt? És azzal, hogy mit üzentek ezzel neki és munkatársainak?

Gyakorlatilag biankó felhatalmazást adtak és a deal csak annyi: védj meg ...

Mit tanultam Salimtól ?
Mit tanultam Salimtól ?

Az írás egy már lezárult pályázatra készült. ( Itt olvashatjátok angolul a pályamunkákat: http://lampedusaberlin.eu/read-the-stories , szerintem érdemes.)

Röviden a kerettörténet: 2016 végén vállaltam önkéntességet egy projektben, aminek a célja, a 3. országból érkező itt tanuló diákok, hallgatók segítése volt. Az első mentorációm során felszedett tapasztalataimat, élményeimet próbálom összefoglalni az írásban és azt a nézőpontot, ahogy a ...

A látszat mesterei
A látszat mesterei


a_bajnok.jpg

Kockázatos volt jegyet váltanom A bajnokra, bár mindenkitől azt hallotam, hogy baromi jó az előadás, volt bennem félsz, hisz az opera műfaja annyira távol áll tőlem, hogy azt szavakkal ki sem tudom fejezni. De bíztam Pintér Bélában, a Katonában is már rég jártam (még a felújítás előtt), úgyhogy tizenkilencre húztam lapot, de ezúttal bejött!


A bajnok Puccini Köppenyének (és más munkáinak) átirata, de találóbb talán az, hogy "pintérbélásítása". Az ...

Malkovich mindenkit tud!
Malkovich mindenkit tud!

malkovich.jpg

2018.03.01. és 05.13. között látható a Műcsarnokban Sandro Miller: Malkovich Malkovich Malkovich - Tisztelet a kamera mestereinek című kiállítása, amire nekem is volt ma szerencsém betévedni. Ajánlom mindenkinek, mert baromi frappáns, ahogy Miller John Malkovich arcmimikáján keresztül tiszteleg és eleveníti fel a nagy nevek klasszikus fotóit. Malkovich pedig egyszerűen mindenkit tud! 

Oké, van akit jobban (Picasso, Nicholson Jokere, Salvador Dali, Abraham Lincoln, ...

Kétezer-tizennyolc, az agymosás éve.
Kétezer-tizennyolc, az agymosás éve.


A miniszterelnök úr március tizenötödikei beszédében tulajdonképpen két részre osztotta az országot. Vannak az ő emberei és vannak a sorosgyuribácsi emberei. Újfent deklarálta, hogy aki nem vele van, az csak Magyarország ellen lehet és sorosgyuribácsi tervét valósítja meg, amit meg egyébként STOP, STOP, STOP!

Tudnia kell mindenkinek, hogy amikor kérdései, kritikai észrevételei vannak a kormány és a kormányzás működésével, a korrupcióval, a furcsa kormány ...

Rövid túra a pokolba - Dizájneren
Rövid túra a pokolba - Dizájneren

dizajneren.jpg

Szociális munkás hallgatóként még az volt az álmom, hogy szenvedélybetegekkel foglalkozzak, aztán amikor élesbe kaptam ízelítőt ebből a világból tökön rúgott a valóság. Annyira keményen, hogy rá kellett jönnöm, ehhez nem vagyok elég elhivatott. De annak ellenére, hogy nem maradtam meg a szakmában, azóta is érdeklődöm a terület iránt és próbálok képbe lenni az aktualitásokat illetően. A Dizájnerenre meg azóta kíváncsi vagyok, mióta az első ...

Maffiózók előzményfilm készül?
Maffiózók előzményfilm készül?

the_sopranos.jpg

Olvasom a hvg.hu   - n, hogy David Chase leszerződött a Maffiózók előzményfilm társírójának és producerének. Az első, zsigeri benyomásom a megdöbbenés volt, a második, hogy mégis minek Tony Soprano (és a 2013-ban elhunyt James Gandolfini) nélkül a Maffiózókhoz előzményfilm ?

Tovább olvasva  a cikket   megnyugodtam, hogy a The Many Saints of Newark munkacímre keresztelt mozi elsősorban Tony apjára,  Johnny Sopranora fog építeni, a cselekmény pedig a '60-s ...

Szűk a mezsgye udvarlás és zaklatás között?
Szűk a mezsgye udvarlás és zaklatás között?

Annak ellenére, hogy picit lecsengőben van a felhajtás a #metoo és a zaklatási ügyek körül, engem továbbra is nagyon érdekel a kérdés, hogy mi az ami még udvarlásnak számít és honnan kezdődik az, amit már zaklatásnak minősítünk .   Korábban már írtam pár posztot a témában:

Hol van a határ a szexuális zaklatás és a rámenősség között?
Férfi szemmel a Weinstein botrányról


A napokban alakult egy  beszélgetés köztem és az egyik ismerősöm ...

Fondazione Frida Castelli
Fondazione Frida Castelli

Nem gondoltam, hogy pont az origo.hu-n fogok belefutni valami szuperjóba. De úgy látszik kampány időszakban is  történnek csodák. Mostmár azt is meg tudom indokolni, miért megbocsátható, hogy használok még freemail-es postafiókot is (nem csak arra gondolok, hogy ide jön a napi ige): mert szökőévben egyszer ilyen kuriózumokat találok,mint ma a Fondazione Frida Castelli  szexuális életét bemutató illusztrációiról szóló cikk. Ennél erotikusabb és ízlésesebb ...

Soros György veszélyes gasztronómiai terve
Soros György veszélyes gasztronómiai terve

george_soros_sued_girlfriend_08_11_11.jpg


Amikor az ember nyugodtan hátradől és azt hiszi, hogy tényleg mindent, de MINDENT tud már Soros György aljasságairól beüt a krach és valami új, váratlan TÉNY  lát napvilágot!


Az csak a szerencse, hogy vannak még olyan éber katonák a végvárakon, mint például az agrárminiszterelnök úr, aki ha kell, könyörtelenül rántja le a leplet Soros úr gasztronómiai összeesküvéseiről (is)!

Közismert TÉNY, hogy az említett spekuláns milliónál is több bevándorlót ...

Ezt már megint hogy képzelted, RTL KLUB?
Ezt már megint hogy képzelted, RTL KLUB?

mel_gibson.jpg

 

Tegnap majdnem megőrültem a boldogságtól, mikor a Mi kis falunk end creditsénél felvillant a képernyő felső sarkában, hogy következik a Halálos Fegyver 2. Tökéletes, gondoltam, pont így képzeltem el a szombat estémet. 
Sör(ök), sósmogyoró és egy jó kis buddy cop film. Már csak a legjobb haverom hiányzott, hogy kéz a kézben szállhassunk fel a nosztalgia vonatra, dehát nem lehet minden tökéletes, nem lehet minden full-romantikus.  

Mielőtt ...

Nem olyan rossz a Valami Amerika 3, mint ahogy a kritikák állítják!
Nem olyan rossz a Valami Amerika 3, mint ahogy a kritikák állítják!

szmk_valami_amerika_3_5.jpg

A Valami Amerika 3 nem is annyira rossz, mint amennyire a kritikák mondják. Főleg, ha valaki szereti a 45 és 60 közötti pucér férfi seggeket nagy totálban stírölni, mert abból van a filmben bőven ám. Egyetlen kérdés maradt csak bennem így a végére: Csuja Imre vajon használt seggdublőrt?

De komolyabbra fordítva: nem értem a komolykodó és fanyalgó kritkákat a filmről.  Azért mégis csak egy vígjátékról beszélünk és lássuk be, a vígjátékok - legyen az ...

Amikor a pénz az Isten
Amikor a pénz az Isten

money.jpg

A világ összes pénzére már csak a film körül kialakult botrány miatt is kíváncsi voltam. Egyrészt nagy csinadratta volt abból, hogy a John Paul Getty-t alakító Kevin Spacey jelenteit  szexuális zaklatási ügyei miatt, utólag ki kellett vágni a filmből és újraforgatni Christopher Plummerrel. Másrészt, abból is volt egy kisebb "vihar a biliben", hogy miért kapott nagyságrendekkel többet Mark Walhberg, mint Michelle Williams az újraforgatott jelentekért. Persze most ...

Nem érték a sokszínűség? Nem akarunk sokszínűek lenni?
Nem érték a sokszínűség? Nem akarunk sokszínűek lenni?A sokszínűség nem érték, nem akarunk sokszínűek lenni.
Mondja a Miniszterelnök, legalább is a HVG cikke szerint.   

Ez az egysoros cím rögtön mély hatással volt rám és rá is pörgetett a témára: miért is rossz a sokszínűség? Ha minden egyforma (azaz egyívású, ahogy a Miniszterelnök fogalmaz) az miért jó? Kinek jó?
Értem, hogy ő ezt elsősorban a bevándorlás relációjában említi, de szerintem egyrészt már ezzel összefüggésben is, de tágabb ...

A semmi ágán ül a szívem. Upsz. Leesett.
A semmi ágán ül a szívem. Upsz. Leesett.

Te is bekaphatod! Dögölj meg köcsög...az egész tetves várossal együtt!

Dögöljenek meg a koldusok a kétszínű mosolyukkal...dögöljenek meg a levakarhatatlan utcai ablakmosók, menjetek el a picsába dolgozni!

Dögöljenek meg a pakisztáni taxisok a köritől bűzlő életveszélyes tragacsaikkal, született terrorista állatok lassítsatok bazdmeg!!

Kapják be a Chealsi buzik is...ezek a borotvált mellkhasú kondipatkányok, akik a parkokban meg a tereiken élvezkednek és a ...

Columbo korpáson dörrenti a nőcsábász festőművészt
Columbo korpáson dörrenti a nőcsábász festőművészt

col_3.jpg

 

9. évad 1. epizód:  Gyilkosság mint önarckép
(Megjelenés: 1989.11.25)

Hiába az évtizedes tapasztalat, akad még azért minek láttán hadnagyunknak is kikerekedik az üvegszeme.  

Az előző részben áttekintettük, hogyan vitt be Columbo egy jól szituált parasztlengőt a piperkőc CIA-s ficsúrnak, Nelson Brennernek, aki volt olyan balfasz, hogy elhigyje túljárhat a hadnagy úr eszén.

Kár volt. 

De sebaj, ma festőibb vizekre fogunk evezni, mint korábban ...

Bőrpofátlanság? Szerintem nem!
Bőrpofátlanság? Szerintem nem!

Nem terveztem írni a filmről, de mikor olvastam néhány lehúzó kritikát, úgy gondoltam, mégis megteszem, mert minden hibájával együtt nekem bejött a Bőrpofa. A film fő problémáját legtöbben azzal magyarázták, hogy nem ér fel az eredeti 1974-es klasszikushoz. Ezt alá is írom, midössze annyit fűznék hozzá, hogy nem is kell, hogy felérjem. 

letherface_cover.jpg

Úgy gondolom, hogy az eredeti Tobe Hooper-féle verzió (egyébként producerként a mester keze később is benne volt egy-két ...

Columbo rálép a CIA-s ficsúr tyúkszemére
Columbo rálép a CIA-s ficsúr tyúkszemére

columbo_main.jpg

5. évad 3. epizód - Személycsere

(Megjelenés: 1975.11.02.)
 
Az előző columboepizódfilóban átfutottuk, hogyan mutatott fuck-ot kedvenc hadnagyunk a pökhendi borásznak, Adrien Carsininek a Vihar egy pohár borban c. epizódban. (Katt a kiemelt részre, ha erről lemaradtál volna és pótolnád.) 

A mai bejegyzéssel felidézzük, mi mód lépett a hadnagy a CIA  prominens, Nelson Brenner tyúkszemére. 

Ennek az epizódnak akad több érdekessége is. Egyrészt rögtön Leslie ...

Columbo becsicskítja a pökhendi borászt
Columbo becsicskítja a pökhendi borászt

columbo.jpg


Mielőtt belekezdenék az első kedvcsinálóba, rövid kis magyarázat a rovathoz.

A Columbo megunhatatlan örökzöld klasszikus, emellett pedig gyermekkorom kedvence is, ígyhát gondoltam nekiállok és újranézem mind a hatvankilenc részt. Persze nem sorban, inkább random szemezgetve, mivel a sorozat nagy előnye, hogy minden rész külön történetként funkcionál, szóval nem gáz ha az ember nem lépésről lépésre halad.

Szóval akkor vágjunk bele, egy hét egy rész ...

Karácsony-küldetés teljesítve. Áldozatok száma: zéró pont zéró.
Karácsony-küldetés teljesítve. Áldozatok száma: zéró pont zéró.

christmas-grouup-therapy-1.jpg

Legelőszöris: a karácsonyi ünnepek alatt tanúsított példamutató helytállásomért és kiemelkedően türelmes magatartásomért beírok egy bazi nagy, dicséretes, csillagos, dundi pocakú - meg a tököm tudja még, hogyan lehetne fokozni - ötöst magamnak. Aztán rögvest elkérem az összes családtag, rokon, ismerős  ellenőrzéjét is és nekik szintén bevésem ugyanezt az osztályzatot. Mindezt azért, mert nem volt még ilyen flottul és gördülékenyen lebonyolított ...

Kellemes karácsonyt, Te mocskos állat!
Kellemes karácsonyt, Te mocskos állat!

bad-santa_610.jpg

Biztos rajtam kívül is van még egy-két kolléga, akinek tele a bőrputtonya a karácsonyra hangoló ünnepi dal-dömpinggel, sőt az egész kötelező karácsonyi ál jóhangulattal is. Na ez a feljegyzés pont nekik készült. Mer' hát remélem mást is idegesít, mikor reggelente a buszra várva, a pláza bejárat előtt felszerelt "baszomnagy"  hangszórókból a Jingle Bells üvölti le a haját.

Alapból stresszes az ajándékvásárlás nomeg a pláza tömegnyomor, ami ezzel ...

Végre megérkezett a Sicario 2: Soldado előzetese!
Végre megérkezett a Sicario 2: Soldado előzetese!

soldado.jpg

Ha az ember olyan Coelho szintű spirituális magasságban éli az életét, mint ahogy azt én is teszem, minden nap talál valamit, amiért igazán őszintén, szívből hálát adhat.  Ma sincs ez másképp. Elég hozzá annyi, hogy éppen szünetet tartottam a kemény és odaadó napi robotban, amikor is az Úr csendes pihenőmet azzal  jutalmazta, hogy belefutottam a még friss, ropogós Soldado trailerébe. Magamban hangosan felkiáltottam: végre kijött, amiről már azt hittem, hogy ...

Kabát nélkül fáztam volna a Celeb vagyok ments ki innentől!
Kabát nélkül fáztam volna a Celeb vagyok ments ki innentől!

kabat.png

Korábbi posztomban (Műsorvezető vagyok bakker mentsél már ki innen) már írtam arról, hogy a  Celeb vagyok ments ki innen új évadára igazán ramaty műsorvezető párost sikerült összehozni (az akkori szavazás alapján úgy tűnt, ezzel a gondolatommal nem vagyok egyedül).  Ezt pár nappal azután "vetettem papírra"', hogy elstartolt a show, így ekkor még bizakodtam, hogy idővel ez majd változni fog.

Szó se róla, imáim meghallgatásra találtak, idővel jött a ...

A jedi mítosz méltó folytatása
A jedi mítosz méltó folytatása

star-wars-the-last-jedi.jpg

 

Mindig kétesélyes hozzányúlni egy olyan kaliberű mozihoz, mint a Star Wars. Főleg azoknak szorulhat ökölbe a gyomra egy-egy új rész/kísérlet bejelentésének hallatán, akik az  Új Remény - A birodalom visszavág - A jedi visszatér triológián nevelkedtek.

Az előzményfilmek (Baljós Árnyak - A klónok Támadása - A sithek bosszúja) nekem inkább elvettek a mítoszból, mint hozzátettek, ezért elég szkeptikusan álltam a folyatatásokhoz. A 2015-ös Ébredő ...

Hol van a határ a szexuális zaklatás és a rámenősség között?
Hol van a határ a szexuális zaklatás és a rámenősség között?

3851866934.jpg

Azt hittem már nyugvópontra került a téma, de aztán valahogy mindig belefutok újabb hírekbe, fejleményekbe szexuális zaklatás témakörben, amelyek elgondolkodtatnak és nem tudok elmenni mellettük szó nélkül. Az imént épp az alábbi két ügyön filóztam el: 

1.) Havas Henrik - Baukó Éva - Molnár Anikó háromszög (legalábbis eddig ők a közvetlen szereplői): ami enyhén szólva is, legalább részben, nekem politikai ügynek tűnik (érdekes, hogy minden ...

Idén Karácsonykor nem lesz Reszkessetek betörők az RTL-en???
Idén Karácsonykor nem lesz Reszkessetek betörők az RTL-en???

Soros György keze messzire ér! Nem elég, hogy a Soros - terv révén  millió-migránst akar Európába telepíteni, újabb hagyományainktól akar megfosztani bennünket. Naivan azt gondolhatnánk, hogy nem több ez mint fricska, bors az orrunk alá, de ne legyen illúziónk! Ma  a Reszkessetek betörők, holnap a Karácsony! Az RTL-Klub Soros kottájából játszik. Egyedül abban bízhatunk, hogy a nemzeti oldalon álló média nem fogja szó nélkül hagyni a skandalumot és már ...

Büntetett a Netflix-es Marvel's:The Punisher!
Büntetett a Netflix-es Marvel's:The Punisher!

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem néha csömöröm lesz a mélyenszántó, elgondolkodtató filmektől/sorozatoktól és ilyenkor pár hét kimenőt kell adjak az agyamnak, hogy újra képes legyek munkára fogni a tekervényeket.  Na pont az ilyen időszakokra való a Netflixes Büntető. És ez nem sértés, hanem a legnagyobb dícséret, mert a maga nemében ez a sorozat szerintem zseniális.

 
thepunisher770.jpg
Gondolkodtam, hogy a posztban majd megemlítem a képregényt, meg hogy a ...

Műsorvezető vagyok bakker, de mentsél már ki innen...
Műsorvezető vagyok bakker, de mentsél már ki innen...

A Celeb vagyok ments ki innen azon műsorok egyike, amit ugye senki se néz, de mindenki pontosan tudja, hogy mi történt az előző adásban. Szerintem nem egy rossz formátum, személy szerint nagyon szeretem a sztárok non-stop picsogását hallgatni miközben válogatott csúszóba meg mászóba és ocsmány huncutságokba nyomják az arcukat. Azt meg pláne imádom, mikor tökön rúgja az embert a valóság miszerint a megszokott tip-top csajok sminkje alatt ott lapul valami elég ...

A viszkis: érdemes moralizálni róla?
A viszkis: érdemes moralizálni róla?

01.jpg(Kép forrása: Internet/Index)


Úgy gondolom, hogy érdemes. Pontosabban néhány kérdésről feltétlenül érdemes lenne elgondolkodnunk a film kapcsán. Például:


1.) Miért drukkolunk egy bűnözőnek, aki erőszakos bűncselekményeket követ el?

2.) Anyagilag profitálhat-e egy exbűnöző az élete egy olyan szegmenséből, amivel kárt okozott a társadalomnak? (Sőt, a társadalmon túl lelki sérüléseket okozott azoknak, akik fizikálisan is elszenvedői voltak a ...

Szkeptikusként vajon kire szavazhatnék 2018-ban?
Szkeptikusként vajon kire szavazhatnék 2018-ban?

magyar_zaszlo.jpg

Közeledve az év végéhez, az embernek görcsbe rándul a gyomra attól, hogy ki a francra szavazzon majd a választásokon jövőre? Merthát felelősen gondolkodó (legalábbis megpróbáló) állampolgárként azért mégis illene valahova leadni a voksot. Ha másért nem, akkor legalább azért, hogy valakinek vagy valakiknek bizalmat szavazzon az ember.


És pont ezzel a bizalommal van a problémám.  Olyan valakit vagy valakiket szeretnék felhatalmazni arra, hogy képviseljék ...

Vlogger végveszélyben!
Vlogger végveszélyben!

yjsbvivgc5sjqofl1t66yrz0xam.jpg

 

Egy, azaz egy okból írok erről a nem kicsit felejthető filmről, ami nem más, minthogy a vlogolás manapság elterjedtebb a tinédzserek körében, mint az anális szex. És bizony aki a nagyérdemű előtt éli a kis életét, az akarva-akaratlanul is belefuthat egy-két olyan őrültbe, aki hajlamos alternatív módon kimutatni imádottja iránti szeretetét. Bizony a Like, Share, Follow is ebből a problematikából kíván mozit csinálni, csak kár, hogy elég elcsépelt ...

Mielőtt bosszút állnál valakin, két sírt áss!
Mielőtt bosszút állnál valakin, két sírt áss!

A címbéli idézet Konfuciusztól származik és amellett, hogy kellően hatásvadász, valahol jól jellemzi a bosszú hatásmechanikáját, miszerint végülis előbb-utóbb minden érintett rábaszik. Az is aki megbosszul, az is akin bosszút állnak, meg úgy mindenki, aki a két fél életterében mozog. 
A Tin Star, amely magyarul a Bosszú Csillaga címet kapta, szerintem pont ezt a fajta bosszú értelmezést mutatja be tök hitelesen. 

1100.jpg
A történetet talán frappánsan úgy tudnám ...

Színházajánló: Őrület a lelátóról
Színházajánló: Őrület a lelátóról

Színházba menni vagy nem menni? Az nálam sokszor a kérdés. Akkor nemesb-e a lélek, ha a választás a színpad, vagy inkább valami mozgókép? 

hamlet_900.jpg

A döntés ezúttal nem is volt olyan nehéz, ugyanis maradt még kultúra utalványom, amit mozira nem lehet költeni, így egyértelmű választás volt a színház. Igen, ezzel le is lepleztem magam: nem vagyok nagy színházi ember, inkább az a félévben kétszer-háromszor típus. Máris megvan a mentségem, hogy miért most ...

Népszavazást, konzultációt, Szexuális Zaklatás Pandát!
Népszavazást, konzultációt, Szexuális Zaklatás Pandát!

Konzultációt, népszavazást!

Minden színházba, forgatásra, iskolába, óvodába, parlamentbe, munkahelyre, egészségügyi intézménybe, sportközpontba egyszóval mindenhova legalább egy, de az anyagi lehetőséghez mérten akár több Szexuális zaklatás pandát! Legyen valaki aki figyelmezteti a kis, közepes és nagy pandákat, hogy mit szabad és mit nem szabad ! Legye valaki aki segít kordában tartani az állati ösztönöket!  Mert nincs tapi, nincs nyúkálás, nincs ...

Tiszta udvar meg rendes ház??? (Suburbicon,2017)
Tiszta udvar meg rendes ház??? (Suburbicon,2017)

suburbicon2.jpg

Az abszolút az én számlámra írható, hogy végig azt hittem, hogy a Downsizingon vagyok, és még a film közepén is azon filóztam, hogy ez most a mini világ és majd valahogy átcsap az egész az előzményekbe. De aztán az utolsó 10 percben már kezdett gyanús lenni, hogy ez bizony nem az a film, amit meg akartam nézni. Hát hiába olyan egyformák ezek a Matt Damonok, és olyan sok filmben szerepelnek, hogy az ember így összezavarodik néha napján. Ettől persze ...

Rapidfilmajánló: Rókavadászat (2007)
Rapidfilmajánló: Rókavadászat (2007)

the-hunting-party-2007-film-images-aa597072-ae0f-4dd0-8fd1-130a389e034.jpg

Nem szeretném bő lére ereszteni, egyszerűen csak gyorsban szeretnék ajánlani egy baromi jó filmet, amibe pár napja véletlenül futottam bele. A Rókavadászatban (The Hunter - party) minden megvan ami a jó szórakozáshoz kell: megtörtént esetből merít, feketébbnél feketébb humorral operál, izgalmas, fordulatos, bővelkedik agyament helyzetekben és mégis elgondolkodtat. 

Röviden a sztoriról:

A sztori középpontjában a srebrenicai mészárlás* áll és annak ...

Snoop újra betárazott és nekiment Donald Trumpnak
Snoop újra betárazott és nekiment Donald Trumpnak

Október 27-én megjelent Snoop Dogg Make America Crip Again című lemeze. Ahogy a cím is "sejteti" (vagy inkább az arcunkba vágja?) az album nem kicsit antiTrumpista, de emellett egy hangulatos, dallamos, hallgatóbarát anyag, szóval aki magasról tesz a nagypolitikára, az is bátran végighallgatja, mert nem fog csalódni. Maga az anyag elég rövid, mindössze fél órás, szóval nagyon nagy kockázatot semmikép sem vállal az, aki rászánja az időt. 

 
snoopdogg-2027-616x440.jpg

Engem viszont ...

Feljegyzés: Kevin Spacey, te barom!
Feljegyzés: Kevin Spacey, te barom!

kevin-spacey-emmy.jpg

Nem bírom magamba tartani a csalódottságot! Érthetetlen, hogy harminciksz évvel ezelőtt Kevin Spacey miért nem tudta úriember módjára a gatyájában tartani erekcióját. Zaklatottságában hívta volna inkább segítségül jobb, bal de ha úgy van akár mindkét kezét. Ehelyett felspanolva, részegen rárontott valami tizenéves srácra.  Merci beaucoup. Hát most ennek köszönhetően tuti, hogy buktuk a House Of Cards 7. évadát és a 6.-nál is olyan szinten rezeg a léc, ...

Halloween-i talpalávaló
Halloween-i talpalávaló

murderdolls.jpg

 

Halloween éjszakájához közeledve engedjétek meg, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot tegyek az alkalomhoz illő talpalávalóra. A ma esti ijesztgetés-partyk mellé két bandát is javasolnék aláfestőzenének: a Murderdolls-t és a Wednesday 13-at.

A két banda egy tőröl fakad, mivel Wednesday 13 volt a Joey Jordison (Slipknot dobos) által alapított Murderdolls frontembere, ezért is gondoltam, hogy érdemes a két formációt egy cilinder alá venni. Tulajdonképpen a ...

Gottfried Helnwein, a hiperrealista képzőművész
Gottfried Helnwein, a hiperrealista képzőművész

cover.png

Gottfried Helnwein nevével 2003 környékén találkoztam, amikor megjelent Marilyn Manson Golden Age of Grotesque című albuma, melynek vizuális megjelenésén elég erős nyomot hagyott kézjegye. E kézjegyet tömören a következő szavakkal tudnám összefoglalni: szépség, fájdalom, groteszk, nácizmus, terror,vér,gyerek. 

Helnwein a festészet mellett elég sokoldalú képzőművész és a vizuális művészetek elég széles eszköztárát használja önkifejezésre. ...

Házilag 3D nyomtatott gyógyszerek???Nanemár...
Házilag 3D nyomtatott gyógyszerek???Nanemár...

pills2.jpg
Az imént belefutottam egy nagyon érdekes Guardian cikkbe ( katt a linkre), ami gyakorlatilag a gyógyszergyártás jövőjét pedzegeti és nekem annak ellenére új, hogy 2015-ben jelent meg. A cikk apropója, hogy az USA-ban a hatóságok az évben engedélyezték az első 3D nyomtatóval gyártott tabletta felhasználását. Ez még nem azt jelenti, hogy a gyógyszer teljes egészében 3D nyomtatással készült, "csak" annyi történt, hogy magát a tabletta héjat "nyomtatták". Ez se ...

Halálos Fegyver (tv-sorozat) első évada letolva
Halálos Fegyver (tv-sorozat) első évada letolva

img-allshows-lethal_weapon.jpg

  Mikor először meghallottam, hogy sorozat készül minden idők egyik legjobb buddy cop filmjéből a Halálos Fegyverből, hát enyhén szólva is görcsbe rándult a gyomrom. Jó szokásomhoz híven borítékoltam, hogy ez a sorozat biztos, hogy nem lesz másra jó, mint meggyalázni a Halálos Fegyver 1-2-3-(4?) emlékét. Ráadásul Damon Wayans, mint Roger Murtaugh? Na nebassz! Martin Riggséről meg már nem is beszélve. Ugyan ki tudna összehozni egy jobb Riggset, mint Mel ...

Mi jutott eszembe Schilling Árpád 2014-es Lúzer c. darabjáról? Politika, közélet, Soros György.
Mi jutott eszembe Schilling Árpád 2014-es Lúzer c. darabjáról? Politika, közélet, Soros György.

luzer-ordog_sarosdi.jpg

 

Hogy milyen érdekes a figyelem: a Weinstein botrány felhívta a figyelmemet Harvey Weinsteinre, akiről eddig fogalmam sem volt, hogy kicsoda. Követni kezdtem az eseményeket és eljutottam Sárosdi Lillához, akikről szégyen - nem szégyen szintén nem tudtam, hogy kicsoda. Kutakodtam és rábukkantam egy a Lúzer című 2014-ben készült darabról szóló írásra, amiben Schilling Árpád és Sárosdi Lilla főszerepel (Schilling rendezésében). Annyira figyelemfelkeltő ...

Férfi szemmel a Weinstein botrányról
Férfi szemmel a Weinstein botrányról

mg_lf_hollywood_weinstein_comp.png

[A kép forrása: http://metro.co.uk]


Annak, aki valamennyire követi a közéletet, nagyon nehéz nem elgondolkodnia Harvey Weinstein zaklatási ügyén. Pontosítok. Nem az ügyön nehéz nem elgondolkodni, mert az nagyjából tiszta sor: egy bazi befolyásos, domináns ember undorító mód visszaél a hatalmával, kihasználja, eltapossa a gyengéket, megszerzi, amit akar gátlástalanul, bármilyen eszközzel. És igen, ebbe az is beletartozik, hogy ha kell neki egy nő, akkor őt ...

Cseppfolyós Hóember
Cseppfolyós Hóember

the-snowman.jpg

  Mivel nem olvastam Jo Nesbo (úgy hallottam) nagysikerű azonos című regényét, ezért tiszta lappal kezdhetett nálam a film (aki végigolvassa a kritikámat valószínűleg ebbe bele azért nem kicsit fog belekötni...). Még ennek ellenére is vegyes érzésekkel hagytam el a gödöllői filmszínházat, de ne szaladjunk ennyire előre.

Először is, fentebbi állításomat rögtön pontosítanom is kell. A Hóembert nem olvastam Nesbotól, mást viszont igen. Nemrég volt ...

A bébiszitter, akinél Charles Manson se álmodhatott volna jobbat (The Babysitter,2017)
A bébiszitter, akinél Charles Manson se álmodhatott volna jobbat (The Babysitter,2017)

the_babysitter_review_samara_weaving.jpg

Állandóan rinyálok, hogy nem készül se egy jó tinihorror, se egy jó vígjáték. Hát a francokat nem. Sőt a The babysittertől megkaptam az élményt 2in1.

Szóval hol is kezdjem. A dott egy frankó rendező McG , aki olyan cuccok mellett bábáskodott producerként, mint az Odaát vagy a Halálos fegyver tv-sorozatok. Klippeket és videós anyagokat is csinált az Offspringnek, Kornnak, Cypress Hillnek és ezeken felül még olyan filmek rendezésére is jutott ideje, mint a ...

A puzsérságról szubjektíven
A puzsérságról szubjektíven

puzserka.jpg

Az imént olvastam Puzsér Róbert önreflexióját a bulvárbohócságról (A Puzsér Róbertre kattintva olvasható a poszt.) és elgondolkodtatott. Ha jól tippelem, a Byealex-Majka ügyben fogalmazott markáns véleménye/véleményei apropóján született kommentek kapcsán lett az írás, de természetesen önmagában is megállja a helyét, mert fontos kérdést vet fel, legalábbis engem elgondolkodtatott.

Kritizálhatunk-e úgy egy rendszert, ha magunk is részesei és ...

Blogírásfiló
Blogírásfiló

Egy ideje már a filozófiám sarokköve az önreflexió. Szerintem néha muszáj az embernek...na, már megint általánosságban dumálok, szóval mismásolás nélkül: néha muszáj kívülről nézem magam, megállni és átgondolni, hogy mégis mi a túróstésztát művelek a környzetemben lévőkkel, az életemmel nameg magammal. 

Akkor szokott bekattani nálam az "na álljunk csak meg egy szóra" életérzés, amikor  látom, hogy tulajdonképpen minden klappol: megy a meló, hobbi ...

Johnny Depp-el nyomul Manson új videoklipjében
Johnny Depp-el nyomul Manson új videoklipjében

johnny-marilyn-1.jpg

Rémes, hogy mostanában ennyit foglalkozom Mr Mansonnal, de mit lehet tenni, ha ömlenek a jobbnál jobb megjelenések a művész úrtól. A végén még a kedves olvasók azt gondolják, hogy szerelmes vagyok Marilynbe, de nem. 
Johnny Depp és Manson brománcával kapcsolatban viszont már nem lehet ilyen egyértelműen nyilatkozni a szerelem kérdésköréről, de ne tereljünk el a figyelmet a lényegi mondanivalóról azzal, hogy a homoerotika ingoványos talajára tévedünk. 

A ...

Füstös romantika Underwood módra
Füstös romantika Underwood módra

pic.png
Nem csinálok belőle nagy titkot, hogy mióta felfedeztem a House of Cards-ot, azóta vagyok fanatikusa a sorozatnak. Valószínűleg minden komoly embert a rideg politikai intrikák szögeznek a képernyő elé, engem viszont a sorozat romantikája ejtett rabul. Ilyen megkapó, realista szerelmi sztorit én még képernyőn nem láttam két ember között, mint amit Calire és Frank mutat be a sorozat során. 

Az első évadból meg is ragadt az agyamban egy ismétlődő kép, ami az ...

Fejtetőre állított Mennyek országa
Fejtetőre állított Mennyek országa

cover.jpg

Mindenki utólagos engedelmével kezdeném a poén lelövésével: kegyetlen jó lett az új Marilyn Manson album, részemről 5/5. Ki merem jelenteni, hogy a 2015-ös The Pale Emperor és az október 6-án megjelent Heaven Upside Down végre zárójelbe teszi azt a korszakot, amit az Eat me drink me-vel nyitott meg Manson és hála Istennek a Born Villiannal zárt, de ehhez a felemelkedéshez kellet egy olyan fegyverhordozó főhősünk mellé, mint Tyler Bates.  

Ha végigtekintünk ...

Irány a Mars !!!
Irány a Mars !!!

mars-lead-2-1024x576.jpg

 

Péntekenként mivel is tölti az ember a munkaidejét leginkább? Hát azzal, hogy szörfözik a neten és droid módjára újra és újra bejárja a Facebook, Instagramm, Gmail, arany háromszöget.

Najó nem általánosítok, ami biztos, hogy én ezzel töltöm általában mert a lazy - friday filozófia számomra szent. De ma történt valami. Ma kiléptem a virtuális komfort zónámból és messzebbre merészkedtem mint amennyire szoktam. És lám - lám csoda történt,  meg ...

Kazuo Ishiguro kapta az irodalmi Nobel-díjat. Csoda. De mégis ki az a Kazuo Ishiguro?
Kazuo Ishiguro kapta az irodalmi Nobel-díjat. Csoda. De mégis ki az a Kazuo Ishiguro?

kazuo_ishiguro.jpg
Tettem fel a kérdést magamnak, mikor megláttam a szalagcímeket. Aztán olvasom az indoklást:  „nagy érzelmi erejű regényekben tárja fel a világgal való illuzórikus kapcsolatunk alatti mélységet” . Kegyetlen jó, de mégis mi a francot jelent ez a mondat? Megnéztem az illuzórikus jelenetését, hátha:  csalóka, képzeletbeli, látszólagos; hiábavaló, értelmetlen; megvalósíthatatlan; kétes, kétséges. Hát nem mondhatnám, hogy okosabb lettem. Megmondom ...

Simicska úr az új avantgard?
Simicska úr az új avantgard?

Olvasgattam a híreket és az elemzéseket, hogy vajh Simicska úr miért taggelhette le a hirdetőoszlopait a 2015-ben publikált egysorosával. Politikai megnyilvánulás volt? Reakció? Ellenreakció? Emlékeztető? Megtorlás? Kötve hiszem.
Valójában ügyes gerilla marketingről van szó, egy új művész színrelépésének első felvonásáról. Simicska azzal, hogy a Basquiati útra lépett, leszámolt üzleti és poltikai múltjával. Az éj leple alatt új művész ...

"Mint egy nemtörődöm keleti öltöny" - Jean-Michel Basquiat
"Mint egy nemtörődöm keleti öltöny" - Jean-Michel Basquiat

9_-like-an-ignorant-easter-suit-jean-michel-basquiat-on-the-set-of-downtown-81-edo-bertoglio-_new-york-beat-film-llc-1.jpg

"Mint egy nemtörődöm keleti öltöny"

Jean-Michel Basquiat taggelte fel ezt a szöveget valahol Manhattan utcáin a 70-es évek végén, ami eredetiben a következőképpen nézett ki: Like an ignorant easter suit. Hogy mire gondolt ezzel a mondattal Samo? Valószínűleg csak Ő tudná megmondani a tutit, vagy még ő sem, ugyanis 27 évesen 1988 augusztusában heroin túladagolásban meghalt. De előtte még összehozott egy olyan életművet, ami mai napig hatással van a street ...

Anthony Hopkins, a színész, a festő, a polihisztor
Anthony Hopkins, a színész, a festő, a polihisztor

anthony_hopkins_2.jpg

Vágjunk a közepébe és kezdjük rögtön egy nyálas közhellyel: léteznek olyan emberek, akik már csupán megjelenésükkel, kisugárzásukkal - anélkül, hogy egy szót is szólnának - hatással vannak másokra és tiszteletet ébresztenek. Ha ennek a közhelynek szobrot állítanék, biztosan Anthony Hopkinsról mintáznám. Mindegy, hogy mit visel, hol van, mit csinál, méltóság sugárzik belőle, ami nekem és szerintem további millióknak nagyon bejön.

Ahogy az öreg ...

Gondolatok a fotelből: Személyiségfejlesztés, motiváció meg a hasonló divatos bullshitek
Gondolatok a fotelből: Személyiségfejlesztés, motiváció meg a hasonló divatos bullshitek

motivacio.jpg

Pár hónapja megfogadtam, hogy nem fogok foglalkozni megosztó témákkal, mert csak az agyára megy az embernek az ilyesmi, érdemben meg úgysem lehet dumálni róla, mert hát hiába a pro meg a kontra, úgyis érzelmi síkra terelődik az ügy másodpercek alatt.

Ennek szerintem a legfőbb oka, hogy manapság nagyon sok meghatározó kérdéshez úgy viszonyulunk, mint a kedvenc focicsapatunkhoz. Gondolok itt arra, hogy ha istentelenül szar a banda, akkor sem engedjük a fiúkat ...

Escobar nélkül is vitte a prímet a Narcos 3. évada
Escobar nélkül is vitte a prímet a Narcos 3. évada

narcos3.jpg

K orábbi posztban már írtam, hogy bazi nagy rajongója vagyok a Narcosnak, ezért féltem ha letolom a harmadik évadot meg fog változni az alapállásom, mégpedig azért mert Escobar nélkül bedől a sorozat. Hát a nagy francokat! Escobar nélkül is vitte a prímet az évad és ezt úgy mondom, hogy magyar felirat nélkül néztem végig.

Nem csak Escobart húzták ki a folyatatásból hanem Steven Murphy ügynököt is. Aki esetleg kíváncsi volt arra, hogy mi történik ...

Gomorra:Le Serie (2014-)
Gomorra:Le Serie (2014-)

gomorra-2.jpg

Amennyire csak tudok, próbálok spoiler mentes lenni, mert tulajdonképpen ezt a cikket elsősorban azoknak szánom, akik még nem találkoztak a Gomorra: La serie-vel, vagy találkoztak, de átsiklottak felette.

Talán azoknak fog leginkább bejönni a sorozat, akik bírják a maffia sztorikat, a családi drámákat, a tragikus apa-fiú kapcsolatokat és a félrebeszélés nélküli mélyszegénység ábrázolását.

Ez utóbbi az egyik legnagyobb erőssége a filmnek. Európaiként ...

Megjelent az új Marilyn Manson klipp és baromi jó!
Megjelent az új Marilyn Manson klipp és baromi jó!

manson-vid-1505488593.png


Szeptember 11. - én debütált Marilyn Manson hamarosan megjelenő (10.06) 10. albumáról a Heaven Upside Downról a We know where you fucking live című nóta. Ahogy korábbi posztomban írtam igazán túl sokat már nem várok Mr Mansontól, de a debütáló dal meglehetősen igéretesnek tűnt már első hallgatásra. A már megkezdett Pale Emperoros  bluesos vonal mellett olyan, mintha Manson zeneileg kicsit visszakanyarodna az Antichristos idők agresszivitásához, ami így első ...

Szeptember 11.-én talán már végre érkezik valami Marilyn Mansontól
Szeptember 11.-én talán már végre érkezik valami Marilyn Mansontól

marilyn_manson.jpg

Az az igazság, hogy annak ellenére, hogy Marilyn Manson napjainkra igen csak megasszonyosodott és színpadi teljesítménye már már nagyjából a béka valaga alatt keresendő nekem akkor is örök kedvencem marad. 

Valószínűleg Freud ennek okát a gyermekkorban keresné és nem is tévedne nagyot. 14 éves voltam mikor megjelent a Holy Wood ( In the shadow of the valley of the death) albuma, amely szerintem kis túlzással az utolsó komolyan vehető darabja volt művészi ...

AZ (2017) - A mai moziba kerülő horrorok fő problémája az Az problémájaként is tettenérhető.
AZ (2017) - A mai moziba kerülő horrorok fő problémája az Az problémájaként is tettenérhető.

it_2017_5k-2560x1440.jpg

Őszintén szóval nagy bajban vagyok, mert nem volt rám hatással a film. Vártam, készültem rá, reménykedtem, de mint már oly sokszor, ez a vonat is padlógázzal húzott el az elvárásaim mellett. Sajnos azt gondolom, hogy Stephen King regényeiből igazán jó filmet talán nem is lehet készíteni. Persze próbálkozni lehet, hátha... de az Az részemről egy újabb strigula a "mi lett volna ha" kategóriában.

Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy a film nem ér egy ...

"Mire gondolhatott a költő?" - George Thorogood And The Destroyers:I Drink Alone
"Mire gondolhatott a költő?" - George Thorogood And The Destroyers:I Drink Alone

ady.jpg


Filóztam, kivel röffenthetném be a zenefiló-mire gondolhatott a költő? "rovatomat", aztán rájöttem, hogy úriember tulajdonképpen csak biztosra nem fogad, úgyhogy George Thorogoodot válaszottam. Esetleg valakinek mondd valamit ez a név? Pedig legalább egy nótáját biztos, hogy még az is ismeri, aki valójában nem: Bad to the Bone... na ugye.

Gondolom beugrott a Terminátor 2: a T-800-as kicsattog a kocsmából motoros szerkóban, mocira pattan, de mielőtt elszáguldhatna ...

A Narcos teljes 3. évada elérhető NETFLIXEN ha esetleg már eleged van a Trónok Harca dömpingből
A Narcos teljes 3. évada elérhető NETFLIXEN ha esetleg már eleged van a Trónok Harca dömpingből

2017_narcos_netflix_210717-920x584.jpg

A nagy "Véget ért a Trónok harca legújabb szériája" dömpingben szép csendben kijött a Narcos harmadik évada tegnap. Az első kéttő Pablo Escobar kokainbáróvá válásának rögös útján vezeti végig a nagyérdeműt és nem nagy titok, így elárulhatom, hogy Escobar a kaland végén - elég méltatlanul-, végleg elköszön. Ugye az életet egy iyen patinás alaknál nem igazán lehet felülírni, így joggal vetődik fel a kérdés, hogy mégis hogyan tovább, egyáltalán ...

Gengszter-egó a négyzeten: A sebhelyesarcú (1983)
Gengszter-egó a négyzeten: A sebhelyesarcú (1983)

scarfacea_a_l.jpg

Mindig is lenyűgöztek azok a filmek, melyek nem kevesebbre vállalkoznak, mint egy tragikus sorspálya bemutatása. Mindegy, hogy ez a pálya hősé vagy anti-hősé, a lényeg, hogy tragikus legyen, életszagú és lehetőleg lentről kezdődjön, jó mélyről emelkedjünk fel egészen a csúcsig, ahonnan már nem lehet visszafordulni: nem marad más csak a magány, a meghasonlás és az elkerülhetetlen bukás. Na a Scarface pont ilyen, az emberi egó természetének anatómiája a ...

from a bored man, greetings
from a bored man, greetings

Mi mással is lehetne kezdeni, mint valami állati nagy életbölcsességbe csomagolt magyarázkodással, arról miért is kezd az ember írni, meg miért most és stb... Nekem egyszerű a válaszom erre: csak úgy. És mert az írás a legjobb terápia. Ha már face to face semmit sem szerencsés megmondani, legalább itt fullba lehessen nyomni a kretént, az okosat, a szomorút, a szerényet, a bölcset, az ostobát, a nagyképűt vagy bármi mást.  

From a bored man, greetings!


Facebooking

Legújabb dumák

Én vagyok