2017. okt 19.

Férfi szemmel a Weinsten botrányról

írta: efmint
Férfi szemmel a Weinsten botrányról

mg_lf_hollywood_weinstein_comp.png

[A kép forrása: http://metro.co.uk]


Annak, aki valamennyire követi a közéletet, nagyon nehéz nem elgondolkodnia Harvey Weinstein zaklatási ügyén. Pontosítok. Nem az ügyön nehéz nem elgondolkodni, mert az nagyjából tiszta sor: egy bazi befolyásos, domináns ember undorító mód visszaél a hatalmával, kihasználja, eltapossa a gyengéket, megszerzi, amit akar gátlástalanul, bármilyen eszközzel. És igen, ebbe az is beletartozik, hogy ha kell neki egy nő, akkor őt is megszerzi agresszíven bárhogy, ha kell elmegy az erőszakig is. Szóval nem az ügyön nehéz elgondolkodni, hanem a hatásán: nem csak Hollywoodban, de itt Magyarországon (és ez alapján gondolom sok más országban is ez a tendencia) is kerülnek elő a színházi/filmes (és egyéb) ...

Tovább Szólj hozzá

vélemény közéletfiló Weinsten botrány

2017. okt 17.

Vers: Szabadság???

írta: efmint
Vers: Szabadság???

Szabadság???

A szabadság illúzió tökéletes PR-al.
Brandjén századok óta dolgoznak
a kiválasztottak. Csak nyomni a nemzeti
lőzungot, a betanul dumát, a fasza-
gyereket. Így megy ez.
-Beolvasnék neked a szabadságról,
de felesleges.-
Mert nálunk a szabadság olyan, mint
a foci: mindenki érti, de senki nem
tudja csinálni. Egyszer imádja,
egyszer gyűlöli a nemzeti tizeneggyet,
kiszámíthatatlan indulattal, amely
szeszélyesebb az óvodai szobatisztaságnál
is. Pedig a szabadságnak olyannak kéne
lennie, akit ha kidobnak az ajtón,
visszamászik az ablakon. De Ő nem.
Ő csak paprikajancsi: bebújik az
anyja szoknyája alá és bömböl.
A szabadság oda tartja a bal meg a
jobb orcáját is. Bepucsít bárkinek
egy seggberúgásra.
A szabadságnak ki vannak verve a ...

Tovább Szólj hozzá

szabadság versfiló

2017. okt 17.

Cseppfolyós Hóember

írta: efmint
Cseppfolyós Hóember

the-snowman.jpg

  Mivel nem olvastam Jo Nesbo (úgy hallottam) nagysikerű azonos című regényét, ezért tiszta lappal kezdhetett nálam a film (aki végigolvassa a kritikámat valószínűleg ebbe bele azért nem kicsit fog belekötni...). Még ennek ellenére is vegyes érzésekkel hagytam el a gödöllői filmszínházat, de ne szaladjunk ennyire előre.

Először is, fentebbi állításomat rögtön pontosítanom is kell. A Hóembert nem olvastam Nesbotól, mást viszont igen. Nemrég volt szerencsém végigrágni A fiú című regényét, amit egy erős hármas fölére értékeltem, szóval finoman szólva sem lettem fanatikus Nesbo rajongó. Amikért viszont odáig vagyok, azok a skandináv mainstreamebb filmek. Imádtam a Tetovált lány első részét, a Fácángyilkosokat, a ...

Tovább Szólj hozzá

2017 Hóember filmfiló Nesbo

2017. okt 15.

A bébiszitter, akinél Charles Manson se álmodhatott volna jobbat (The Babysitter,2017)

írta: efmint
A bébiszitter, akinél Charles Manson se álmodhatott volna jobbat (The Babysitter,2017)

the_babysitter_review_samara_weaving.jpg

Állandóan rinyálok, hogy nem készül se egy jó tinihorror, se egy jó vígjáték. Hát a francokat nem. Sőt a The babysittertől megkaptam az élményt 2in1.

Szóval hol is kezdjem. A dott egy frankó rendező McG , aki olyan cuccok mellett bábáskodott producerként, mint az Odaát vagy a Halálos fegyver tv-sorozatok. Klippeket és videós anyagokat is csinált az Offspringnek, Kornnak, Cypress Hillnek és ezeken felül még olyan filmek rendezésére is jutott ideje, mint a Terminátor Megváltás vagy a Három nap a halálig. Fogta Hugo Weawing unokahugát, Samara Weavinget és belepakolta egy olyan filmbe, amiről az ember az utoló percig nem tudja eldönteni, hogy vígjáték, műfaji paródia, tinihorror vagy mégis mi a csöcs.
Az a csodálatos az egészben, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

horror funny 2017 McG filmfiló samara weaving

2017. okt 14.

Mickey Avalon alias Mr Right

írta: efmint
Mickey Avalon alias Mr Right

mickeyig2.jpg

Képzeld el, hogy Jame "Buffalo Bill" Gumb a Bárányok Hallgatnakból és Marilyn Manson összejönnek egy vad egyéjszakásra. Képzeld el, hogy a hirtelen románcoból gyermek születik, akit közösen nevelgetnek. Ha az iméntieket precízen elképzelted, akkor megjelenik előtted mai posztom főhöse, aki nem más mint: Mickey Avalon.

 

Mickey 1975 december 3.-án látta meg a napvilágot Yeshe Perl néven. Művésznevét mintha pornósnév generátorral kreálta volna: vette a legelső háziállatkája nevét , majd megspékelte az utcával, ahol felnőtt.Így lett Yeshe Perlből Mickey Avalon, egy őrült rapper-slammer-hippi-strici-rákenroll freak.  

  Az ifjú Avalon elég balhés gyerek volt. Rövidre fogva, kipróbált mindent: volt ortodox zsidó, utcai ...

Tovább Szólj hozzá

ajánló videoklippek mickey avalon zenefiló

2017. okt 12.

A puzsérságról szubjektíven

írta: efmint
A puzsérságról szubjektíven

puzserka.jpg

Az imént olvastam Puzsér Róbert önreflexióját a bulvárbohócságról (A Puzsér Róbertre kattintva olvasható a poszt.) és elgondolkodtatott. Ha jól tippelem, a Byealex-Majka ügyben fogalmazott markáns véleménye/véleményei apropóján született kommentek kapcsán lett az írás, de természetesen önmagában is megállja a helyét, mert fontos kérdést vet fel, legalábbis engem elgondolkodtatott.

Kritizálhatunk-e úgy egy rendszert, ha magunk is részesei és kiszolgálói vagyunk?

Magyarországon klasszikus példaként lehet hozni az előző rendszerben politikai szerepet vagy szerepeket vállalók esetét. Sokan mondják erre azt, hogy ők csak azért vettek részt a kommunizmus építésében, hogy belülről bomlasszák a rendszert és lám, milyen jól ...

Tovább Szólj hozzá

szubjektív véleménye Puzsér Róbert közéletfiló Senkise Majka uuu

2017. okt 10.

Blogírásfiló

írta: efmint
Blogírásfiló

Egy ideje már a filozófiám sarokköve az önreflexió. Szerintem néha muszáj az embernek...na, már megint általánosságban dumálok, szóval mismásolás nélkül: néha muszáj kívülről nézem magam, megállni és átgondolni, hogy mégis mi a túróstésztát művelek a környzetemben lévőkkel, az életemmel nameg magammal. 

Akkor szokott bekattani nálam az "na álljunk csak meg egy szóra" életérzés, amikor  látom, hogy tulajdonképpen minden klappol: megy a meló, hobbi rendben,párkapcsolat rendben, haverok rendben, vérnyomás rendben, tök jó, szóval történnek a dolgok, lendületben vagyok, DE mégis cinikusnak, unottnak és közömbösnek érzem magam.
Ha mások társaságában vagyok letolom amit elvárnak, hozom a frankót, ha kell a vicceset, ha kell a ...

Tovább Szólj hozzá

blogírás önreflexió magamutogatás kényszeresség efmint unalomfilozófiák

2017. okt 10.

Johnny Depp-el nyomul Manson új videoklipjében

írta: efmint
Johnny Depp-el nyomul Manson új videoklipjében

johnny-marilyn-1.jpg

Rémes, hogy mostanában ennyit foglalkozom Mr Mansonnal, de mit lehet tenni, ha ömlenek a jobbnál jobb megjelenések a művész úrtól. A végén még a kedves olvasók azt gondolják, hogy szerelmes vagyok Marilynbe, de nem. 
Johnny Depp és Manson brománcával kapcsolatban viszont már nem lehet ilyen egyértelműen nyilatkozni a szerelem kérdésköréről, de ne tereljünk el a figyelmet a lényegi mondanivalóról azzal, hogy a homoerotika ingoványos talajára tévedünk. 

A poszt tulajdonképpeni apropója az, hogy Manson új klipet hozott ki ma reggel az október 6.-án megjelent Heaven Upside Downról albumról, méghozzá a majdnem címadó dal Say 10-ből ( Korábban Say10 volt az album munkacíme). Akik követték a megjelenés előtti időket, emlékezhetnek rá, ...

Tovább Szólj hozzá

marilyn manson videoklippek heaven upside down say10 zenefiló

2017. okt 09.

Füstös romantika Underwood módra

írta: efmint
Füstös romantika Underwood módra

pic.png
Nem csinálok belőle nagy titkot, hogy mióta felfedeztem a House of Cards-ot, azóta vagyok fanatikusa a sorozatnak. Valószínűleg minden komoly embert a rideg politikai intrikák szögeznek a képernyő elé, engem viszont a sorozat romantikája ejtett rabul. Ilyen megkapó, realista szerelmi sztorit én még képernyőn nem láttam két ember között, mint amit Calire és Frank mutat be a sorozat során. 

Az első évadból meg is ragadt az agyamban egy ismétlődő kép, ami az esszenciája kettőjük love-storyjának: Calire és Frank közös dohányzásai. Egy cigit szívnak el slukkról sukkra adogatva, kettesben, általában este, félhomályban az ablak előtt. Mit csinál ilyenkor a romantikus ember? Pontosítok, mint csinál ilyenkor a romantikus én? Egyből elkezdi ...

Tovább Szólj hozzá

szimbólumok house of cards sorozatfiló

2017. okt 07.

Fejtetőre állított Mennyek országa

írta: efmint
Fejtetőre állított Mennyek országa

Marilyn Manson: Heaven Upside Down (2017)

cover.jpg

Mindenki utólagos engedelmével kezdeném a poén lelövésével: kegyetlen jó lett az új Marilyn Manson album, részemről 5/5. Ki merem jelenteni, hogy a 2015-ös The Pale Emperor és az október 6-án megjelent Heaven Upside Down végre zárójelbe teszi azt a korszakot, amit az Eat me drink me-vel nyitott meg Manson és hála Istennek a Born Villiannal zárt, de ehhez a felemelkedéshez kellet egy olyan fegyverhordozó főhősünk mellé, mint Tyler Bates.  

Ha végigtekintünk a Marilyn Manson történelmén, láthatjuk, hogy Manson mellé mindig kellett valaki, aki a művészeti, filozófiai és vizuális koncepció mögé pakolja a tökös rock and rollt. Ilyen volt a karrierje kezdetén Daisy Berkowitz, Trent Reznor, de talán még a hőskorszakban Twiggy Ramirez is. ...

Tovább Szólj hozzá

albumkritika Marilyn Manson heaven upside down zenefiló szubjektív albumbeszámoló

2017. okt 06.

Irány a Mars !!!

írta: efmint
Irány a Mars !!!

mars-lead-2-1024x576.jpg

 

Péntekenként mivel is tölti az ember a munkaidejét leginkább? Hát azzal, hogy szörfözik a neten és droid módjára újra és újra bejárja a Facebook, Instagramm, Gmail, arany háromszöget.

Najó nem általánosítok, ami biztos, hogy én ezzel töltöm általában mert a lazy - friday filozófia számomra szent. De ma történt valami. Ma kiléptem a virtuális komfort zónámból és messzebbre merészkedtem mint amennyire szoktam. És lám - lám csoda történt,  meg is lett az eredménye, mert  kincsre akadtam.
Mire is ? Hát a NASA egy aranyat érő lehetőségére.  

Lefoglaltam a nevem számára egy helyet a Marsra. Nem vicc. Az alábbi linkre kattintva bárki regisztrálhatja magát, és ha mást nem legalább a nevét kilőheti a világűrbe, hogy egy ...

Tovább Szólj hozzá

nasa mars közéletfiló utaztasd a neved a marsra InSight mars járó

2017. okt 03.

Simicska úr az új avantgard?

írta: efmint
Simicska úr az új avantgard?

Olvasgattam a híreket és az elemzéseket, hogy vajh Simicska úr miért taggelhette le a hirdetőoszlopait a 2015-ben publikált egysorosával. Politikai megnyilvánulás volt? Reakció? Ellenreakció? Emlékeztető? Megtorlás? Kötve hiszem.
Valójában ügyes gerilla marketingről van szó, egy új művész színrelépésének első felvonásáról. Simicska azzal, hogy a Basquiati útra lépett, leszámolt üzleti és poltikai múltjával. Az éj leple alatt új művész született.  Mint egy nemtörődöm, koszos keleti öltöny! Megszületett az új művész, megszületett az új avantgard!

Update: Sőt, kishitű voltam!  Ez több pusztán egy művész születésénél, új művészeti mozgalom virrad. Éljenek az új avantgardok!


Tovább Szólj hozzá

humor Orbán egy tudodmi... plakátteg közéletfiló

2017. okt 02.

"Mint egy nemtörődöm keleti öltöny" - Jean-Michel Basquiat

írta: efmint
"Mint egy nemtörődöm keleti öltöny" - Jean-Michel Basquiat

9_-like-an-ignorant-easter-suit-jean-michel-basquiat-on-the-set-of-downtown-81-edo-bertoglio-_new-york-beat-film-llc-1.jpg

"Mint egy nemtörődöm keleti öltöny"

Jean-Michel Basquiat taggelte fel ezt a szöveget valahol Manhattan utcáin a 70-es évek végén, ami eredetiben a következőképpen nézett ki: Like an ignorant easter suit. Hogy mire gondolt ezzel a mondattal Samo? Valószínűleg csak Ő tudná megmondani a tutit, vagy még ő sem, ugyanis 27 évesen 1988 augusztusában heroin túladagolásban meghalt. De előtte még összehozott egy olyan életművet, ami mai napig hatással van a street artra, a pop kultúrára, és a modern festészetre, jelentsen bármit is ez a három szó.

Hogy miért jutott eszembe épp most Basquiatról írni? Egyrészt mert személyes hősöm, másrészt mert nemrég épp Banksy idézte meg a szellemét, mikor az első nagyszabású brit Basquiat kiállítás ...

Tovább Szólj hozzá

személyeshősöm Basquiat Jean-Michel Basquiat SAMO

2017. sze 30.

Anthony Hopkins, a színész, a festő, a polihisztor

írta: efmint
Anthony Hopkins, a színész, a festő, a polihisztor

anthony_hopkins_2.jpg

Vágjunk a közepébe és kezdjük rögtön egy nyálas közhellyel: léteznek olyan emberek, akik már csupán megjelenésükkel, kisugárzásukkal - anélkül, hogy egy szót is szólnának - hatással vannak másokra és tiszteletet ébresztenek. Ha ennek a közhelynek szobrot állítanék, biztosan Anthony Hopkinsról mintáznám. Mindegy, hogy mit visel, hol van, mit csinál, méltóság sugárzik belőle, ami nekem és szerintem további millióknak nagyon bejön.

Ahogy az öreg fotóira nézek, egyre inkább Picasso jut eszembe és nem véletlenül hozom ezt a párhuzamot ugyanis ezúttal nem Anthony Hopkins filmjeiről és bravúros színészi teljesítményéről szeretnék beszélni, nem akarom kielemezni valamelyik film klasszikusát vagy dícsérni, hogy mekkora ...

Tovább Szólj hozzá

anthony hopkins anthony hopkins a festő anthony hopkins festményei dreamscapes személyeshősöm

2017. sze 24.

Gondolatok a fotelből: Személyiségfejlesztés, motiváció meg a hasonló divatos bullshitek

írta: efmint
Gondolatok a fotelből: Személyiségfejlesztés, motiváció meg a hasonló divatos bullshitek

motivacio.jpg

Pár hónapja megfogadtam, hogy nem fogok foglalkozni megosztó témákkal, mert csak az agyára megy az embernek az ilyesmi, érdemben meg úgysem lehet dumálni róla, mert hát hiába a pro meg a kontra, úgyis érzelmi síkra terelődik az ügy másodpercek alatt.

Ennek szerintem a legfőbb oka, hogy manapság nagyon sok meghatározó kérdéshez úgy viszonyulunk, mint a kedvenc focicsapatunkhoz. Gondolok itt arra, hogy ha istentelenül szar a banda, akkor sem engedjük a fiúkat másnak szidni, mert az szentségtörés, árulás, meg különben is. Tulajdonképpen addig mantrázzuk mások felé a kamu-igazságokat, amíg magunkat is meggyőzzük szépen lassan, de annál biztosabban arról, hogy mi valójában csak a színtiszta igazat toljuk, aki meg más véleményen van az ...

Tovább Szólj hozzá

motiváció bullshit személyiségfejlesztés közéletfiló

2017. sze 23.

Escobar nélkül is vitte a prímet a Narcos 3. évada

írta: efmint
Escobar nélkül is vitte a prímet a Narcos 3. évada

narcos3.jpg

K orábbi posztban már írtam, hogy bazi nagy rajongója vagyok a Narcosnak, ezért féltem ha letolom a harmadik évadot meg fog változni az alapállásom, mégpedig azért mert Escobar nélkül bedől a sorozat. Hát a nagy francokat! Escobar nélkül is vitte a prímet az évad és ezt úgy mondom, hogy magyar felirat nélkül néztem végig.

Nem csak Escobart húzták ki a folyatatásból hanem Steven Murphy ügynököt is. Aki esetleg kíváncsi volt arra, hogy mi történik Escobar kiiktatása után a Boyd Holbrook által megformált DEA ügynökkel, az nem ebből az évadból fogja megtudni, ellenben Javier Penából és a Cali kartellel vívott harcából jó nagy adagot kap, de szerencsére pont annyit ami még nem fekszi meg a pici kis pociját. Egyébként először ...

Tovább Szólj hozzá

vélemény sorozatajánló narcos season 3 narcos 3. évad sorozatfiló

2017. sze 19.

Gomorra:Le Serie (2014-)

írta: efmint
Gomorra:Le Serie (2014-)

gomorra-2.jpg

Amennyire csak tudok, próbálok spoiler mentes lenni, mert tulajdonképpen ezt a cikket elsősorban azoknak szánom, akik még nem találkoztak a Gomorra: La serie-vel, vagy találkoztak, de átsiklottak felette.

Talán azoknak fog leginkább bejönni a sorozat, akik bírják a maffia sztorikat, a családi drámákat, a tragikus apa-fiú kapcsolatokat és a félrebeszélés nélküli mélyszegénység ábrázolását.

Ez utóbbi az egyik legnagyobb erőssége a filmnek. Európaiként sokkal inkább közelebbinek, húsba vágóbbnak érezhetjük, s ezáltal könnyebben is azonosulhatunk ezzel a világgal, mint például az amerikai maffiát bemutató sorozatok esetében (például Maffiózók [1999-2006]). Aki pedig még szociálisan érzékeny is, annak egyenesen főnyeremény a ...

Tovább Szólj hozzá

maffia gomorra camorra sorozatajánló gomorrah roberto saviano sorozatfiló

2017. sze 15.

Versfiló

írta: efmint
Versfiló


funny-monkey-with-sad-face.jpg

Ha kíváncsi vagy a versekre, slammekre amiket gyártok kövesd az Unalom filót a Facebookon is ahol állandóan frissül a rovat:

Katt ide és kövess!

Humorral felvizezett valóság átlástalan harmóniája a 
szeretetnyelvem. Kezeim durvák az olajtól és érdesek; 
a természetem törvénye az ellenállás. A tekintetemben
nem találod meg magad, sem pedig mást: sugárfertőzött
az árnyékom. Nem vagyok sem kezdet, sem vég! Csak a

legkiüresedettebb üres légüres tér. 

Krisztus után 2017. 09.15


Tovább Szólj hozzá

versfiló

2017. sze 15.

Megjelent az új Marilyn Manson klipp és baromi jó!

írta: efmint
Megjelent az új Marilyn Manson klipp és baromi jó!

manson-vid-1505488593.png


Szeptember 11. - én debütált Marilyn Manson hamarosan megjelenő (10.06) 10. albumáról a Heaven Upside Downról a We know where you fucking live című nóta. Ahogy korábbi posztomban írtam igazán túl sokat már nem várok Mr Mansontól, de a debütáló dal meglehetősen igéretesnek tűnt már első hallgatásra. A már megkezdett Pale Emperoros  bluesos vonal mellett olyan, mintha Manson zeneileg kicsit visszakanyarodna az Antichristos idők agresszivitásához, ami így első blikkre egész jó elegynek hangzik. Igaz, hogy a banda élőben is eltolta a számot, a Budapest Parkban induló turnéján, de az élő verzióból nekem nem jött át , hogy mennyire jó kis cucc is ez.

A lényeg , hogy ma debütált az új videoklipp is amitől leesett az álam. Olyan minta Manson ...

Tovább Szólj hozzá

marilyn manson 2017 heaven upside down zenefiló klipppremier we know where you fucking live

2017. sze 09.

Szeptember 11.-én talán már végre érkezik valami Marilyn Mansontól

írta: efmint
Szeptember 11.-én talán már végre érkezik valami Marilyn Mansontól

marilyn_manson.jpg

Az az igazság, hogy annak ellenére, hogy Marilyn Manson napjainkra igen csak megasszonyosodott és színpadi teljesítménye már már nagyjából a béka valaga alatt keresendő nekem akkor is örök kedvencem marad. 

Valószínűleg Freud ennek okát a gyermekkorban keresné és nem is tévedne nagyot. 14 éves voltam mikor megjelent a Holy Wood ( In the shadow of the valley of the death) albuma, amely szerintem kis túlzással az utolsó komolyan vehető darabja volt művészi munkásságának. Oké, az ezután következő albumokon is voltak jó számok, némelyiken több, némelyiken kevesebb, de koncepcióban, átgondoltságban és mondanivalóban ez volt az utolsó igazi klasszikus Manson album.

A nemrég hazánkba is immár harmadszor koncertetet adó ...

Tovább Szólj hozzá

zene holywood marilyn manson mechanical animals eat me drink me videoklippek portrait of an american family antichrist superstar the golden age of grotesque the high end of low born villain heaven upside down zenefiló the pale emperor

2017. sze 08.

AZ (2017) - A mai moziba kerülő horrorok fő problémája az Az problémájaként is tettenérhető.

írta: efmint
AZ (2017) - A mai moziba kerülő horrorok fő problémája az Az problémájaként is tettenérhető.

it_2017_5k-2560x1440.jpg

Őszintén szóval nagy bajban vagyok, mert nem volt rám hatással a film. Vártam, készültem rá, reménykedtem, de mint már oly sokszor, ez a vonat is padlógázzal húzott el az elvárásaim mellett. Sajnos azt gondolom, hogy Stephen King regényeiből igazán jó filmet talán nem is lehet készíteni. Persze próbálkozni lehet, hátha... de az Az részemről egy újabb strigula a "mi lett volna ha" kategóriában.

Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy a film nem ér egy árva fabatkát sem, de se horror, se misztikus-thriller kategóriában nem tudom értelmezni. Ha esetleg 13-14 évesen néztem volna meg, akkor garantáltan vonalkódos lett volna az alsónadrágom, de így felnőtt fejjel csak egy nagy üres hiányérzet maradt a rettenet-katarzis helyett. Ez pedig ...

Tovább Szólj hozzá

Stephen King Az filmfiló AZ(2017) IT(2017)

2017. sze 05.

"Mire gondolhatott a költő?" - George Thorogood And The Destroyers:I Drink Alone

írta: efmint
"Mire gondolhatott a költő?" - George Thorogood And The Destroyers:I Drink Alone

ady.jpg


Filóztam, kivel röffenthetném be a zenefiló-mire gondolhatott a költő? "rovatomat", aztán rájöttem, hogy úriember tulajdonképpen csak biztosra nem fogad, úgyhogy George Thorogoodot válaszottam. Esetleg valakinek mondd valamit ez a név? Pedig legalább egy nótáját biztos, hogy még az is ismeri, aki valójában nem: Bad to the Bone... na ugye.

Gondolom beugrott a Terminátor 2: a T-800-as kicsattog a kocsmából motoros szerkóban, mocira pattan, de mielőtt elszáguldhatna a naplementébe, egy dagadt szakállás kiront az ajtón egy shotgunnal, a többi meg ugye már történelem. Na, ott csendül fel az említett örökbecsű.

Viszont én pont nem erről a dalról akarok beszélni, mert mint mondtam, úriember biztosra nem fogad. Szóval következzen a ...

Tovább Szólj hozzá

george thorogood george thorogood and the destroyers mire gondolt a költő? zenefiló bad to the bone i drink alone

2017. sze 03.

A Narcos teljes 3. évada elérhető NETFLIXEN ha esetleg már eleged van a Trónok Harca dömpingből

írta: efmint
A Narcos teljes 3. évada elérhető NETFLIXEN ha esetleg már eleged van a Trónok Harca dömpingből

2017_narcos_netflix_210717-920x584.jpg

A nagy "Véget ért a Trónok harca legújabb szériája" dömpingben szép csendben kijött a Narcos harmadik évada tegnap. Az első kéttő Pablo Escobar kokainbáróvá válásának rögös útján vezeti végig a nagyérdeműt és nem nagy titok, így elárulhatom, hogy Escobar a kaland végén - elég méltatlanul-, végleg elköszön. Ugye az életet egy iyen patinás alaknál nem igazán lehet felülírni, így joggal vetődik fel a kérdés, hogy mégis hogyan tovább, egyáltalán van-e tovább?
Hát persze, hogy van. A történet ott folyatatódik, ahol a második évadban befejeződött: meghalt a király, szóval a sok saját zsebre dolgozó apród közé most kell egy új király. De ezúttal nem egy pszichotikusan karizmatikus fasza gyerek lesz a befutó - tanulva ugye a ...

Tovább Szólj hozzá

sorozatajánló Pablo Escobar narcos season 3 narcos 3. évad narcos season 3 trailer sorozatfiló

2017. aug 31.

Gengszter-egó a négyzeten: A sebhelyesarcú (1983)

írta: efmint
Gengszter-egó a négyzeten: A sebhelyesarcú (1983)

scarfacea_a_l.jpg

Mindig is lenyűgöztek azok a filmek, melyek nem kevesebbre vállalkoznak, mint egy tragikus sorspálya bemutatása. Mindegy, hogy ez a pálya hősé vagy anti-hősé, a lényeg, hogy tragikus legyen, életszagú és lehetőleg lentről kezdődjön, jó mélyről emelkedjünk fel egészen a csúcsig, ahonnan már nem lehet visszafordulni: nem marad más csak a magány, a meghasonlás és az elkerülhetetlen bukás. Na a Scarface pont ilyen, az emberi egó természetének anatómiája a négyzeten. Bevallom, elfogult vagyok a filmmel kapcsolatban, mert az all-time kedvencem, bármikor elő tudom venni és újranézni, főleg akkor, ha emlékeztetni akarom magam, hová is tudja vezetni az embert a gátlástalanul önmagába vetett hite.

Persze az sem elhanyagolható, hogy olyan nevek ...

Tovább Szólj hozzá

1983 Al Pacino Scarface A sebhelyesarcú filmfiló

2017. aug 29.

from a bored man, greetings

írta: efmint
from a bored man, greetings

Mi mással is lehetne kezdeni mint valami állati nagy életbölcseségbe csomagolt magyarázkodással, arról miért is kezd az ember írni, meg miért most meg satöbbi. Nekem tök egyszerű válaszom van erre: csak úgy. Mert az írás a legjobb terápia, meg különben is, miért ne? Ha már face to face semmit sem lehet megmondani legalább itt fullba lehessen már nyomni a kretént, az okosat, a szomorút, a szerényet, a bölcset, az ostobát vagy bármit.  

Rinyálhatnék nagy depressziósan, hogy manapság olyan világ van, ahol nem kifizetődő egyenesnek lenni. Dehát bassza meg, soha sem volt más a világ. Mindig ugyan az van, csak más a cover fotó. Szóval ha egy kávé vagy egy sör mellett már nem lehet értelmesen beszélni, csak nagyon ritkán nagyon kevesekkel, ...

Tovább Szólj hozzá

üdvözlet prelude